⬅ חזרה לאינדקס

מה עושים כאשר תעודת הסל בירידה

🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2015 06:45
שלום לכולם,

הודעה ראשונה וירוקה,

רציתי להתייעץ מה לעשות כאשר התעודת הסל נמצאת בירידה מתמדת לתקופה רבה, במקרה שלי מדובר בקרן ריט כלשהיא וכרגע מדובר על ירידה של 8%, אני מודע לתנודתיות של הקרן ואחוז ההחזקה שלי בקרן הינו רק 10% מסך כל התיק.

יש לציין שאיני זקוק לכסף זה עכשיו והוא יוכל לשבת שם לתקופת השנה הקרובה לפחות,

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2015 07:26
קודם כל רצוי שתנסח שוב את השאלה כי אסור לבקש כאן ייעוץ וגם לא לתת כזה, ואני גם לא מתכוון לתת לך ייעוץ או עצה כי אני לא איש מקצוע.

לגבי המצב שתארת- כמה נקודות כלליות כפי שאני רואה את זה:

1. בתיק מנייתי (ואכן לפחות 10% מהתיאור שלך הוא מנייתי)- אופק השקעה של שנה (וגם שנתיים) איננו מספיק כי לא יהיה זמן למחזוריות של השוק להחזיר אותך לעליות.

2. לפי אסכולת ההשקעה הפאסיבית שפורום זה דוגל בה, במידה ויש תיק מפוזר היטב שתואם את מידת הסיכון של החוסך/משקיע, הדבר הכי חכם לעשות הוא פשוט כלום. גם בירידות וגם בעליות. החריג היחיד הוא איזון במידה והחלק היחסי של הנכס הרלוונטי יצא מגבולות הגזרה שהוגדרו מראש. למשל אם הוקצאו למניות ריט 10% - במידה ויש סטייה של 25% מזה (נניח ירידה ל-7.5%)- יש לאזן חזרה לפרופורציה המקורית.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2015 08:37
הבהרה לתשובה של @doc29 ,

@Som Nam Na , כאשר התיק מפוזר על פני מספר רב של מניות יש סיכוי גדול מאוד שבטווח הארוך הוא יעלה ולכן כאשר חלק מסויים בתיק

( לא מנייה אחת ) יורד למשך תקופה ארוכה ההמלצה היא לקנות עוד מהחלק הזה ( כלומר את אחד המדדים )

במקרה שמדובר במנייה בודדת אני לא בטוח שניתן לומר את אותו הדבר
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 12:11
תודה רבה לשניכם על התגובות,

למדתי והשכלתי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 12:52
אני לא אמור לייעץ כאן מה לעשות עם מניה או נייר ספציפי.

השאלה היא האם אתה פעיל בשוק או סולידי.

אם אתה סולידי אז אומר לך מנסיוני שכדאי להמתין.

כי מה שעול יורד ומה שיורד עולה ובסופו של דבר אם לא עושים שינויים דרסטיים בתיק לאורך זמן הכול מתאזן והתשואה השנתית הממוצעת בתיק ההשקעות עולה עם השוק.

לדוגמה - לפני כשנה הירידה במנייה של המדינה היתה על הנייר -25% וחברי שנכנסו לפאניקה הציעו לי למכור מהר ולהפטר מהתפוח הלוהט הזה.

לא מיהרתי לשומקום והיום היא +50%. מכיוון שמניית המדינה מהווה רק אחוז קטן מתיק ההשקעות שלי זה לא שינה משמעותית את התשואה הכוללת שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 16:18
אין דבר כזה מניה בירידה או מניה בעלייה. יש מניה שעלתה ומניה שירדה.

נשמע כמו משפט טיפשי, אבל בעצם הוא אומר הרבה (-:

(גם המשפט השני נשמע טיפשי, והוא גם לא אומר הרבה)...
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 16:21
טיפשי/הרבה בריבוע :)