⬅ חזרה לאינדקס

מעבר קרן עקב דמי ניהול - שאלות פרקטיות

🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 14:12
היי. מושקע כרגע בס.פ.500. בני"ע 5113998, שהעלו השנה את דמי הניהול מ0 ל0.25%. קיימת קרן דומה ני"ע 5122627 בה עדיין דמי הניהול 0. מספר שאלות פרקטיקה לגבי מעבר.

עמלת קניה ומכירה שלי 0.09%, לכן לפי החשבון שלי, יעלה לי לעבור 0.18%, ולכן עדיף לעבור. אני אבל מפחד שאני לא מחשיב איזה נתון של ריבית דריבית או משהו כזה. מה אני מפספס?

הקרן עשתה מאז שהשקעתי בה 12 אחוז. אם אני מבין נכון, מס רווחי הון של 25% יהיה 3% מהכסף. זה די המון, אבל מכיוון שאשלם אותם בכל מקרה, אז מה שאני מפסיד זה רק ההיוון, זה מתחיל להיות מסובך לחשב.

אם אני מוכר, משלם את ה3%, קונה קרן חדשה. נניח מחר בבוקר הקרן מפסידה 12%, המס יקוזז?

האם קיים תאריך בחוק שבו קרנות יכולות לשנות את דמי הניהול? אם לא, אז יכול להיות שהקרן החדשה תשנה מחר את דמי הניהול ויצאתי קירח מכאן ומכן. אם יש תאריכים מסוימים, אז יכול להיות שווה לחכות להם, ורק לאחר מכן לעבור קרן, אם היא לא השתנתה.

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 14:25
מבחינת עמלת ק/מ אתה כנראה צודק.

מצד שני לא נכון להשוות עמלת ק/מ (שהיא חד פעמית) לעמלה שנתית שהקרן גובה (שנגבית מחדש כל שנה ושנה).

בדיוק.

מה שאתה מפסיד זה בעצם התשואה על אותו כסף.

בוא נסתכל על חישוב פשוט בנפנופי ידיים:

תשואה ריאלית ממוצעת היסטורית הייתה כ7% שנתי. זה אומר הכפלת הכסף כל 10 שנים.

נניח ואתה מתכנן להשאיר את הכסף שלך ל30 שנה, זה אומר שמעבר קרן בעצם עולה לך 24% מהסכום שיש לך היום בקרן (3% * 8).

מצד אתה חוסך (בתאוריה) 0.25% מהקרן כל שנה. אחרי 30 שנה זה יוצא 7.7% מהסכום שיהיה לך עוד 30 שנה (כלומר בערך 60% מהסכום שיש לך היום בקרן).

זה סתם חישוב בנפנופי ידיים. אני זוכר שמישהו העלה מחשבון לפורום שבודק אם ומתי כדאי לעבור קרן.

אם אתה מוכר את הקרן בהפסד אז כן. כל עוד לא מכרת אין תשלום מס (ואין זיכוי מס).

אאל"ט הגבילו קרנות ישראליות לפעם בשנה.

נכון.

ויותר מזה - סביר מאוד שזה מה שיקרה.

זאת סוג של אסטרטגיה של הקרנות האלה - הן מתחילות מדמי ניהול אפסיים כדי למשוך לקוחות, ואחרי שהצטבר בהן מספיק רווח הן מעלות דמי ניהול, מתוך מחשבה שאנשים ישארו בקרן כי הם לא רוצים לשלם מס על הרווחים.

ואיך בדיוק זה יעזור לך?

תעבור קרן כל שנה, ותשלם מס כל שנה?

זאת אחת הסיבות שהרבה מחברי הפורום מתרחקים מקרנות ישראליות (לפחות בחשבונות חייבים), ומעדיפים קרנות אמריקאיות או איריות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 14:26
3. אתה תקבל מגן מס לשנים עתידיות. אלא אם כן הרווח וההפסד קרן באותה שנה ואז אתה יכול לקבל החזר.

4. לדעתי יצא תקנה לא מזמן שהן יכולות לעדכן פעם בשנה. התרומה של זה לפתרון הבעיה זה בדיוק אפס.

הפתרון הוא לקנות קרנות שמקטינות דמי ניהול עם הזמן (כמו של וואנגרד) ולא כאלו שמחפשות לדפוק באופן סיסטמי את המשקיעים (רוב הקרנות בארץ).

כמובן שיש לזה השלכות אחרות כמו מיסוי נומינלי ועוד.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 14:31
נו, עוד פעם.

אף קרן לא תישאר לטווח הארוך עם דמי ניהול אפס. עדיף להפנים את זה, לשתות תה ולהרגע.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 15:05
גם עבור אג"ח?
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 15:10
זאת כבר שאלה יותר מסובכת.

יש אסכולה שדוגלת באחזקת אג"חים שקליים משיקולי סיכון מט"ח ויש אסכולה שדוגלת בפיזור מטבעי באג"ח (למשל קרן אג"ח שמחזיקה אג"חים מכל העולם) ויש גם אסכולה שמחזיקה רק אג"ח דולרי.

וכמובן שיש אסכולה שבכלל לא מחזיקה אג"ח
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 15:15
אני לא מכיר אג"ח זר שמבטיח היצמדות למדד המחירים בישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 15:15
השאלה הכי חשובה שלך היא הקצאת נכסים - במה אתה רוצה להשקיע וכמה, רק אחרי זה דמי ניהול. אז דמי הניהול לא צריך להיות הזנב שמכשכש בכלב (כאשר הכלב זה האם להשקיע האגח כזה או אחר או בכלל).
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 15:32
מבטיח אולי לא, אבל תאורטית אג"ח צמוד מדד מפוזר על פני מטבעות העולם (או לפחות מפוזר על פני המטבעות הגדולים) יתן תשואה מאוד דומה לאג"ח צמוד ישראלי.

(עד כדי משחקים של מדינות שונות עם הגדרות האינפלציה)
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 15:58
אתה יוצא מנקודת הנחה שהוא מחפש אג"ח שיהיה צמוד למדד המחירים בישראל.. למרות שהוא לא ציין את זה
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 16:59
אני עם אג"ח 2-5 (חצי קבוע, חצי צמוד) שסה"כ הוא באחוז מהתיק שהוא זהה לגיל שלי.

כרגע דמי הניהול מאד נמוכים (0.02 ו- 0.03) אבל אני תוהה אם גם על האג"חים הם מעלי דמי ניהול כל הזמן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 17:03
האסטרטגיה שלי לגבי ישראליות מחקות היא:

1. אם קיימת קרן עם דמי ניהול מופחתים, מתחיל להפריש אליה הפקדות חדשות.

2. אם דמי הניהול בקרן עד 0.25% כולל, משאיר את הכספים. אחרת, מעביר לקרן עם דמי הניהול המופחתים.

3. אם לקראת סוף שנה אחת הקרנות בהפסד והשנייה ברווח, אפשר לקזז.