⬅ חזרה לאינדקס

ניקוי מס במקור IB

🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 15:46
שלום לכולם,

ניסיתי לעבור על הודעות בפורום אך לא בדיוק הצלחתי למצוא תשובה ברורה לשאלה הזו,

אם אני קונה ומוכר מניה/קרן נאמנות/תעודת סל אירופאית (לא אמריקאית) דרך IB, האם יש ניקוי מס במקור או לא?

בנוסף האם IB צריכים כל הזמן לדעת היכן אני מוגדר כתושב? אני שואל זאת מכיוון שהיום אני בישראל ומחר יתכן במדינה אחרת.

תודה רבה!
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 16:07
לא.

גם בקניה/מכירה של נייר אמריקאי דרך IB אין ניכוי מס במקור.

כן.

על דיבידנדים למשל כן מנוכה מס במקור (מי שמקבל את המס זאת המדינה שבה רשום הנייר שאותו אתה מחזיק), והמס משתנה בין הייתר כתלות בהגדרת התושבות שלך.

עקרונית אתה אמור להעדכן אותם אם התושבות שלך משתנה
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 16:11
לא רק עקרונית. זה מאד חשוב שיעשה את זה כדי לא ליצור לו סיבוכי מס.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 17:02
תודה לכם!

אם למשל אני קונה דרך IB קרן נאמנות בשווייץ שמשקיעה במדד של 50 חברות הגדולות, וזו קרן שצוברת את הדיבידנדים, אז בעצם אני כן משלם מס על הדיבידנדים? ואם המיסוי במדינה בשווייץ הוא 35% והמיסוי בישראל הוא 25%?

אני אמור להזדכות על הדיבידנדים שהקרן צברה? אני הרי לא חשוף לזה

לא ברור לי ואשמח להבהרות

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 17:08
לא. אם הקרן צוברת אז אתה לא מקבל דיבידנדים ולכן לא מנוכה לך מס.

הקרן עצמה כנראה משלמת דיבידנדים, כתלות בחוקי המס במדינה שבה הקרן מאוגדת ובהסכם המס בין המדינה שבה החברות שהקרן מחזיקה יושבות לבין המדינה שבה הקרן מאוגדת.

זה תלוי בחוקים של כל מדינה.

אאל"ט יש מדינות באירופה שמחייבות אותך במס דיבידנד גם אם הקרן צוברת. אבל זה כבר משהו שאתה צריך לסדר בינך לבין המדינה שאתה משלם בה מס.

שים לב למשל שאם בתור ישראלי אתה מחזיק מניה (לצורך הפשוט מניה של חברה, ולא קרן) שיובת במדינת X ומחלקת דיבידנדים, ולפי ההסכם בין מדינת X לבין ישראל, מדינת X גובה רק 10% מס דיבידנד, מה שIB ינכו ממך במקור זה רק 10%. אתה עדיין חייב לדאוג בעצמך לשלם עוד 15% מס על הדיבידנד הזה למדינת ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 20:45
אלו בעצם קרנות איריות? איך אני בעצם מגיע לקרנות צוברות שלא מנכות מס במקור? יש להם איזה סימון מיוחד?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 21/07/2018 20:57
אתה שואל אותי איזה קרנות אתה מחזיק?

אתה שאלת על:

ועל זה ניסיתי לענות לך.

אין לי מושג אם קרן הנאמנות שאתה קונה בשוייץ היא אירית או לא...

אף קרן צוברת לא מנכה מס במקור. מי שמנכה מס במקור זה הברוקר שלך, אבל מאחר ולא קיבלת דיבידנד מהקרן (כי היא צוברת) אין לו על מה לנכות לך מס.

הקרן אולי משלמת בעצמה מס, אבל זה לא משהו שנזקף לזכותך במס הכנסה.

לגבי קרנות צוברות שלא משלמות בכלל מיסים על דיבידנדים שהן מקבלות, אני לא בטוח אם קיים דבר כזה, אבל זה תלוי בהסכמים בין המדינה שבה הקרן מאוגדת לבין המדינה שבה מאוגדת החברה (יותר נכון החברות) שאותן הקרן מחזיקה.

במקרה בין ארה"ב לאירלנד יש הסכם שתושבים איריים (וקרנות איריות) משלמים רק 15% מס על דיבידנדים. אני מניח שעל דיבידנד שמגיע מחברות ארופאיות הקרן האירית תשלם פחות.

בישראל למשל קרן צוברת על מניות ישראליות לא תשלם מס דיבידנדים (לפחות עד כמה שאני מבין. לא מחזיק קרנות ישראליות).
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2018 03:58
אתה מבין נכונה.