⬅ חזרה לאינדקס

למה דמי הניהול במכשירים הפנסיוניים גבוהים?

🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2018 08:39
לכאורה הם אמורים דווקא להיות נמוכים יותר משל קרנות הנאמנות במסחר עצמאי, שכן מספר האנשים שיש להם קופות חיסכון פנסיוני גבוה הרבה יותר, ולפיכך ניתן לצפות לתחרותיות גבוהה יותר. אני מדבר בעיקר על קופות לא מנוהלות. על מה הם גובים את זה? ולמה המדינה נותנת יד לעושק הזה בעודה מכריחה את כולם לחסוך במכשירים הללו?.. זה כאילו המדינה מכרה את הטבות המס של אזרחיה למנהלי הקופות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2018 10:56
אפשר לטעון שהשוק חופשי, וכל חברה רשאית להציע דמי ניהול זולים יותר. לדוגמה קרנות ברירת המחדל או אינטרגמל.

חוץ מזה שיש למכשירים הפנסיוניים מערך תפעול, שירות לקוחות, דרישות רגולציה וכד', שלא קיימים בקרן נאמנות. הגיוני שזה עולה להם קצת יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2018 11:03
כי לחברות המנהלות יש הרבה יותר עבודה במכשירים הפנסיוניים.

פן אחד (לגביו אני בטוח) הוא העיסוק ברמת הפרט - דוחות אישיים, הפרדה בין ביטוח לחסכון וכו'. לכל אחד חישובים משלו ודיווחים משלו.

פן שני (לגביו אני פחות בטוח) זה עניין הרגולציה. נדמה לי שיש הרבה יותר רגולציה על מכשירים פנסיוניים מאשר על קרנות נאמנות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2018 11:04
כמה אתה משלם ?....וכמה אתה חושב שזה צריך לעלות ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2018 14:31
להגנת המדינה יאמר שבשנים האחרונות יצרו את קופות ברירת המחדל עם דמי ניהול מצויינים.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2018 19:00
מעניין. לא שמעתי על קרנות ברירת מחדל. נשמע טוב עבור משקיעים סולידיים מאוד שלא פוחדים מקולקטיביזם. אם אפשר בכלל לקרוא לזה השקעה (כמה תשואה בכלל מניבות קרנות ברירת מחדל?) - אולי עדיף שהכסף ישכב בבנק בלי לגעת בו.
🕒 פורסם בתאריך: 22/07/2018 20:21
יש שם מסלולים כמו בכל קרן פנסיה. ואגח מיועדות.

כנראה לא שמעת טוב.