⬅ חזרה לאינדקס

האם אני יכול לפתוח קופת גמל או קרן השתלמות בתור חייל?

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 16:37
שלום כיום אני חייל שהתחיל את דרכו אי שם בכיתה יב' בעבקבות הבלוג בחיסכון ובייעול תקציבי על מנת לחסוך. כיום יש לי תיק השקעות של 80,000 שקל באקסלנס. חשבתי אולי למכור את כל התיק ולהשקיע את הכסף בקופת גמל על מנת להינות מפטור ממס. השאלה שלי היא:

1. האם אני יכול בתור חייל להפקיד את מלוא הסכום לקופת גמל? (אני מכיר שיש תקרה של כ70 אלף שקל)

2. האם אני חייב להפקיד כל חודש עוד כספים

3. אתם חושבים שצעד כזה עלול דווקא לפגוע ביכולת שלי להגיע לעצמאות כלכלית מוקדם יותר (כי החיסכון יהיה סגור עד הגיל פרישה)

תודה לכל העונים ועל כל העזרה. אהדה ואהבה אין סופית מובטחת לעוזרים.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 17:51
לא

שיקול שלך
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 17:57
עד 70 אלף בשנה.תוכל להפקיד בינאור שוב .

יש שיקול מס שאתה צריך לקחת בחשבון.+דמי ניהול.

תחפש כאן בפורום או באתר פנסיוני.

לא הייתי ממהר לפתוח קופת גמל בגילך
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 18:39
חשוב מאוד להבדיל בין קופת גמל פנסיונית לקופת גמל להשקעה.

בראשון הכסף נעול עד גיל 60, בשני יש תקרת הפקדה של 70 אלף בשנה ולא ניתן לנהל אישית אלא רק לבחור מסלולים מוגדרים מראש.

ממליץ לך לקרוא על שתי המוצרים ולראות מה מתאים לך.

לגבי קרן השתלמות, אם הצבא יאשר לך תוכל להקים עסק עצמאי בסופי שבוע, ואז להפקיד לקרן השתלמות.

לא.

זה לא השיקול היחידי.

בעוד שחשבונות כאלה אכן מזכים בפטור ממס רווחי הון ומס הכנסה (לעתים), אתה תצטרך לשלם בהם מס אחר שנקרא דמי ניהול. ככל שתיטיב להתמקח, תקבל דמי ניהול טובים יותר וכך יותר ישתלם לך לשים כספים בחשבונות דחויי/פטורי מס.

בעיקרון יכול להיות שעדיף לך פשוט לשים כספים חדשים מעתה והלאה ולא לפדות את הקיים ולשלם מס רווח הון שזה כסף שילך למדינה במקום להמשיך ולצמוח בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 18:43
מצד שני, דוקא בתור חייל נטול הכנסות יכול להיות שהמס על משיכה עכשיו יהיה נמוך יחסית (אאל"ט אפשר לנצל נקודות זיכוי במקרה הזה)
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2018 06:09
יתכן שכדאי לממש ולהשקיע מחדש בחשבון חייב.