⬅ חזרה לאינדקס

שאלות על אגרות חוב ממשלתיות

🕒 פורסם בתאריך: 23/07/2018 23:33
היי חבר'ה, להלן כמה שאלות קשות על אגרות חוב ממשלתיות. תודה לעונים!

1) מדוע השער של אגרות חוב הולך ועולה עם הזמן (אם הריבית במשק נשארת אותו הדבר)? הייתי מצפה לראות גרף בצורה של מסור שיניים - השווי הולך ועולה, וברגע שהגענו למועד של תשלום הקופון הוא יפול פתאומית לערך המקורי - בגלל הקופון שהופחת משווי האג"ח. לעומת זאת, אנחנו רואים גרפים שרק הולכים ועולים.

2) נניח ואני קונה אג"ח ממשלתי, מקבל קופון, ושניה לאחר מכן משתמש בקופון על מנת לבצע השקעה בניירות ערך (לדוגמה - באותו אג"ח ממשלתי ששילם את הקופון). האם הקופון נחשב אירוע מס, ואם כן כיצד נמנעים ממנו?

3) איפה מפורסמים אג"ח ממשלתי שבנק ישראל הולך להנפיק? אני מבין שזה קשה לקנות אותם כבר במועד ההנפקה, אבל אני תוהה אם יש יתרון בלקנות אותם זמן קצר אחרי ההנפקה כשהם הופכים לסחירים לכלל הציבור, במקום אג"חים שכבר חיים כבר כמה שנים, ואולי נמכרים במחיר שלא מייצג

4) כשאני בוחר להשקיע באג"ח ממשלתי, על מה הכי חשוב להסתכל?
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2018 08:38
יכול להיות שאתה מסתכל על גרף מתואם להטבות, שבו ה"שיניים" של הקופונים מוחלקות בדיעבד.

בנוסף, שער האג"ח נוטה לעלות בגלל התקצרות המח"מ. ככל שחולף הזמן, מתקרב מועד הפדיון והאג"ח הארוך הופך בהדרגה לאג"ח קצר, ומתומחר בהתאם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2018 12:45
1.השער עולה עם חלוף הזמן כי ככה אגח עובדת, היא צוברת ריבית ואז משלמת תקבולים עבור ריבית שנצברה כל סוף תקופה. הצורה של הגרף שמראה את מחיר האגח הצפוי מכאן והלאה הוא אכן צורה של "מסור" אבל הוא לא בהכרח צורה של "מסור" עולה אלא יכול להיות גם צורה של "מסור" יורד ( תלוי אם האגח נסחרת בניכיון או בפרמיה ברגע שבונים את הגרף). לגבי למה המחיר רק עולה, זה משהו שאתה רואה הרבה כי הייתה תקופה שבה כל הריביות ירדו ולכן שווי האגחים עלה, אבל ככל שמתכנסים לתאריך הפדיון, המחיר שלהן יתכנס לערך הנקוב בתוספת הקופון האחרון. זה שריבית בנק ישראל(מה שקראת לו הריבית במשק שאין כזה דבר באמת) לא השתנתה זה לא אומר שריביות האגחים האחרות לא יכולות להשתנות, אלא רק שהרבית על המקמים הכי קצרים נשארת קבועה, בכל שאר האגחים -השוק קובע את התשואה.

2. כן, כשאתה מקבל את הכסף לחשבון שלך אתה משלם עליו מס לפני שאתה משקיע מחדש.

3. אתה לא יכול לרכוש אגח ממשלתי שבנק ישראל מנפיק, בנק ישראל מנפיק את האגחים לגופים מוסדיים ולבנקים קודם כל, שאחר כך מוכרים אותם לציבור.

לא ממש הבנתי את האמירה "אג"חים שכבר חיים כבר כמה שנים, ואולי נמכרים במחיר שלא מייצג" למה שהם יימכרו במחיר שלא מייצג? שמייצג מה?

4. תשואה לפדיון זה הדבר העיקרי. מלבד זה, אם אתה משקיע באגחים ארוכים יותר אז חשוב לנסות להעריך לאן הריבית הולכת, ככל שהאגח לתקופה ארוכה יותר, כך שינויים בשער הריבית של בנק ישראל ישפיעו על המחיר שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 24/07/2018 18:25
קרן נאמנות לא משלמת את המס. כמובן שיש דמי ניהול, אז צריך לחשוב מה עדיף.