⬅ חזרה לאינדקס

מספר שאלות בנושא VTI/VQUS

🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 17:10
ברצוני לקנות vti ו - vxus של ואנגארד בבית השקעות ישראלי (מיטב דש), מספר שאלות ברשותכם:

1) האם אצטרך לעשות תיאום מס בסוף שנה אם אני מחזיק ני"ע שאינם נסחרים בבורסה ישראלית?

2) האם כשאמכור את הקרנות אשלם כפל מס ואצטרך לעשות תיאום מס?

3) האם אני יכול להאמין שואנגארד לא יעלו את דמי הניהול על הקרנות הללו, בניגוד למלכודת המס הטיפוסית בקרנות ישראליות?

4) הבנתי שקיים מס ירושה. אם החשבון רשום על שני מוטבים ואחד נפטר והשני חי, עדיין צריך לשלם מס ירושה?

5) שאלה על עמלת המרה: במיטב ד"ש הודיעו לי שהם גובים מרווח של 210 פיפסים משער החליפין, האם זה הוגן?

6) בנושא חלוקת דיבידנדים - האם הקרנות צוברות לאחר תשלום מס במקור על דיבידנדים?

תודה למגיבים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 18:36
1. בית השקעות ישראלי מבצע ניכוי מס במקור ולכן אתה לא חייב לבצע תיאום מס.

ולמרות זאת ישנו סיכוי גבוה כי מס הכנסה יהיה חייב לך החזר מס בסוף השנה שאתה לא תקבל אם לא תבצע תיאום מס...

2. אני לא יודע לאיזה כפל מס אתה מתכוון ולגבי תיאום מס ראה #1.

3. האם אתה יכול להאמין למשהו שמישהו אי פעם אמר לך ב-100%?

הדבר היחיד שאתה יכול לדעת זה שואנגארד טוענים שהעובדים שלהם מתוגמלים לפי כמה הם זולים ביחס למתחרים.

4. לא יודע

5. אני לא מומחה מט"ח ואני לא זוכר איך מחשבים "פיפסים".

עמלת המרה נפוצה היא 2 אגורות משער ההמרה (על כל דולר) או 0.5% מהסכום המומר.

6. לפי מה שאני יודע (ויכול להיות שאני טועה) שתי התעודות מחלקות דיבידנדים ולא צוברות אותם למחיר התעודה.

באופן כללי כאשר מדובר על תעודות שמחזיקות מניות אמריקאיות אז הן מחויבות לשלם מס במקור על הדיבידנדים.

אם התעודה מחלקת אותם לך כמשקיע אז אתה לא ממוסה פעמיים ואם היא צוברת אותם למחיר התעודה אז אתה צריך לשלם מס על "רווח הון" שנוצר בגלל שערך הדיבידנד התווסף ללמחיר התעודה.

למעשה התעודה משלמת מס לממשלת ארה"ב על הדיבידנד המקורי ואתה משלם על הדיבידנד הנותר (שהתקבל לאחר המס לארה"ב) מס רווח הון למס הכנסה בישראל במועד המכירה של הנייר.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 19:05
קודם כל אני מאמין שאתה מתכוון ל-VXUS.

לגבי עמלת המרה- כן הם גובים 2.1 אגורות מעל לשער החליפין שלדבריהם (ואני מאמין להם) נקבע במכרז יומי בין הבנקים ככה שהוא אמור להיות יחסית זול. שים לב שאם אתה ממיר סכומים גדולים יש מקום להתמקח איתם על זה.

אכן- הן מחלקות דיבידנדים, אין כפל מיסוי (25%), כי החתימו אותך במיטב דש כשהצטרפת על האמנה הזו שאני לא זוכר את השם שלה שבין השאר כוללת מניעת כפל מס. שים לב דרך אגב שלא לוקחים לך מס דיבידנדים.
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 19:13
על מה בעצם החזר מס?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 19:26
תודה רבה. עוד שאלה ברשותכם: אם נניח אני קונה את אחת התעודות בסכום של 10,000$, ונניח שהיא מחלקת לי דיבידנד של 2% שנתי. אז מדובר בסכום נמוך מאוד שאם אני רוצה להשקיע אותו בקרן מחדש, עמלת המינימום (שאצלי היא 10$ כיום והבנתי שניתן לבקש מהם לעדכן ל - 7.5$) מאוד מאוד יקרה ביחס לסכום הנמוך שאני רוצה להשקיע מחדש (200$). מאידך, אם הדיבידנד יושב לי בחשבון ולא 'עובד', אני מפסיד תשואה בתוחלת על 2% מהסכום. אז מצד אחד, העמלות (בהנחה שאכן ישארו מתומחרות כך) נמוכות, מצד שני יש לי פה בעיה עם השקעה מחדש של דיבדנדים. איך מיישבים את הקונפליקט הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 20:08
W8-BEN
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 20:10
ע"י הזרמת כסף חדש.

אין דרך אחרת (בארץ) לבצע קניה באמצעות דיבידנדים.

הם מורידים לך 25% מס במקור ולא תמיד עם קיזוז מול הפסדי הון (בעיקר משנים קודמות).

מס הכנסה דורש 25% מס אחרי ניכוי אינפלציה וניתן לקיזוז מול הפסדי הון עד 7 שנים אחורה (אם אני זוכר נכון).
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 22:43
האמריקאים מוכנים לקזז לך במיסוי על הפסדי ההון? (הרי הם היחידים שמרוויחים ממיסוי הדיבידנדים, כי הם ממסים אותם במקור 25%)

תקן אותי אם אני טועה: מס רווחי הון הוא 25% ריאלי לניירות ישראלים (לכן רק הם אחרי אינפלציה), ולניירות זרים הוא 25% נומינאלי (כלומר, מהערך המספרי).
🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 23:54
מי דיבר על אמריקאים ומי דיבר על דיבידנדים (בהקשר של השרשור הזה), דיברנו באופן כללי על חשבון השקעות בארץ.

אני לא חושב שאתה טועה אבל מי שיש לו תיק מפוזר אולי גם עם אג"חים ישראליים או תעודות ישראליות אחרות בנוסף לתעודות האמריקאיות שצויינו בתחילת השרשור אז ישנו סיכוי גדול לזכאות להחזרי מס.

ההנחה שלי היא ששואל השאלה לא מתכוון להחזיר תיק של 100% מניות שמורכב אך ורק מניירות אלו לנצח.

אם לדוגמא יש לו תיק של %X מניות (ע"י התעודות האמריקאיות) ו-%Y אג"ח (ישראלי).

אחרי Z שנים מגיעים למשבר בבורסה וישנו צורך באיזון ע"י מכירת אג"חים כי ישנו רווח באג"חים והפסד במניות.

על הרווח ממכירת האג"חים הוא ימוסה ב-25% ללא תיאום אינפלציה אפילו שבפועל הוא זכאי לתיאום אינפלציה ולשלם פחות מס.

הוא לא חייב להגיש תיאום מס אבל ללא תיאום מס הוא לא יקבל את הכסף בחזרה.

כמובן שיכולים להיות מצבים אחרים שבהם אותו אדם זכאי להחזר מס אבל ללא תיאום הוא לא יקבל אותו ולכן ישנו צורך להתייעץ עם איש מקצוע ולא איתי.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2015 00:21
VTI ו-VXUS הן קרנות סל אמריקאיות (נסחרות בבורסת ארה"ב).

כמו כן הן מחלקות דיבידנד. אותו דיבידנד ממוסה במקור (25%) ע"י ממשלת ארה"ב.

השאלה שלי עדיין תקפה אם מישהו יודע אם ניתן לעשות דבר שכזה (או שצריך רק להודות שישראל לא ממסה אותי בעוד 25% אחרי האמריקאים)
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2015 00:26
אם ניתן לעשות מה?

תיאום מס הוא על כל ההכנסות שלך ולא מוגבל רק למניות אלו או רק לחשבון השקעות אחד.

אתה לא חייב לבצע תיאום מס אם ישנו ניכוי מס במקור אבל אתה כנראה מאבד את הכסף שמס הכנסה צריך להחזיר לך.

בגלל הסיכוי הגבוה שאתה זכאי לקבל זיכוי מס ישנם יועצי מס/רואי חשבון שמתנדבים לבצע תיאומי מס ולהשתתף איתך רק בהחזרים אם יהיו כאלו.

אני לא חושב שכל כך הרבה אנשי מקצוע היו מבזבזים לעצמם את הזמן אם הם לא היו יודעים בוודאות שהם יכולים להרויח מזה משכורת.
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2015 13:12
מישהו יודע לענות על סעיף 4?

שאלה נוספת, אם חשבון השקעות רשום על אחד מבני הזוג בלבד וברצונו להוסיף מוטב, האם מדובר באירוע מס?
🕒 פורסם בתאריך: 06/05/2015 15:11
4. בעקרון, לפי מה שאני מכיר, אם אחד מבני הזוג חי מס הירושה אמור להחתך בחצי.

הוספת מוטב איננה ארוע מס.

אני לא איש מקצוע ויכול להיות שאני טועה.

בכל אופן כדאי להתייעץ עם מומחה מיסוי