⬅ חזרה לאינדקס

שאלה בנושא קופת גמל להשקעה לאזרח אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2018 13:15
היי, אשמח לעזרתכם.

אני מעוניינת לפתוח קופת גמל להשקעה באלטשולר שחם (לא מעוניינת לנהל אותה באופן עצמאי) והם טוענים שבמקרה ויש לי אזרחות אמריקאית אני צריכה להוסיף את ה- Social Security Mumber ולמלא טופס W-9 הקשור למיסוי אמריקאי.

מישהו יודע מה אומר הטופס? והאם אני חייבת למלא את הפרטים האלו בשביל לפתוח קופת גמל, כי בכלל לא הוצאתי Social Security Mumber.

תודה רבה מראש :-)
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2018 13:44
ברוכה הבאה לפורום!

טופס W-9 נמסר לרשויות המס בארה״ב אם את תושבת/אזרחית ארה״ב.

אם את תושבת/אזרח ארה״ב יש לך SSN.

אם לא, אז יש טופס אחר למשקיעי חוץ שגם הוא לצורך המס בארה״ב.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2018 13:53
לא מדוייק.

תושב/אזרח ארה"ב יכול לבקש להוציא SSN, זה לא מספר שמוענק אוטומטית. (אאל"ט זה אפילו לא מאושר אוטומטית לכל תושב).
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2018 14:40
תושב יכול לקבל, אזרח חייב להוציא. אין אכיפה למיטב ידיעתי, אבל זה כן יכול למנוע פתיחת חשבונות, וקבלת וקבלת הטבות/החזרי מס.

זה = אי הוצאת מספר SSN.

@נופר שדלז לרוב לא מומלץ לאמריקאים לפתוח קופת גמל להשקעה בגלל חוקי ה-pfic הדרקוניים. את עלולה לשלם מיסוי כפול גם בארץ וגם בארה"ב ובארה"ב זה יכול להגיע גם להשלמה ל-37%
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2018 14:44
השאלה היא אם אני חייבת להוציא SSN בשביל לפתוח קרן השתלמות בארץ?

ואם אני ממלאה את הטופס W-9 מה ההשלכות של זה? אני צריכה להתחיל לשלם מס לארה"ב?
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2018 14:52
ידוע לך על מכשיר השקעה דומה לקופת גמל להשקעה שהוא לא בניהול אישי ויכול להתאים למי שיש לו אזרחות אמריקאית
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2018 15:19
אין אפשרות למלא טופס W-9 ללא SSN.

כול הטופסולוגיה הזאת [רק שתי שורות] עבור דיווחים בין הבנקים לממשל לפי חוקי הלבנת הון.
🕒 פורסם בתאריך: 31/07/2018 16:28
לצערי לא.

תצטרכי להחליט אם את הולכת על הסיבוך של רכישת קרנות סל אמריקאיות (הן יכולות להיות מנוהלות, ואפילו להכיל מניות לא-אמריקאיות), או לקחת את הסיכון של המיסוי הגבוה על ה-PFIC.
🕒 פורסם בתאריך: 15/08/2018 19:37
יש מוצר אחר לחלוטין שכדאי לשקול: Roth IRA.