⬅ חזרה לאינדקס

דחיית מס בתיקון 190 IRA

🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2018 22:11
שלום לכולם

פתחתי לאחרונה ח-ן מסחר בIRA לצורך ניהול קופות לפי תיקון 190 (שמקורן בירושה) שיש ברשותי.

למיטב ידיעתי, הרווחים בקופות כאלה חייבים במס, אך ניתן להנות מדחיית מס כל עוד לא פודים את הקופות.

המטרה בפתיחת ח-ן המסחר אם כן, היא לבצע את האיזונים במרחב הזה בעדיפות ראשונה, ולדחות ככל האפשר את תשלום המס.

עלויות הקנייה והמכירה זולות משמעותית בניי"ע אמריקאיים, ובהתאם לתדירות המסחר הצפויה בח-ן זה בחרתי לקנות חצי VT וחצי IAU.

מנסיוני עם קופות הגמל אני יודע שניתן לדרוש ולקבל את חלוקת הקופות לקרן/רווחים, וממילא לדעת כמה מס אהיה מחוייב בעת הפדיון.

שאלתי היא, אם מישהו יודע מנסיון שהדיבידנדים נצברים לקרן ולא לרווחים?

ברור לי שבעקרון כך צריך להיות, אבל פחות ברור לי שהמערכות העבשות של הגמל יודעות לדייק עד כדי כך.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2018 22:20
לי ברור ההיפך. הדיבידנדים פטורים (בארץ) בקבלתם, וממוסים בפדיון.
🕒 פורסם בתאריך: 01/08/2018 23:05
הדיבידנדים לא פטורים בקבלתם. הם ממוסים במקור.

הרי אם היו מתקבלים בח-ן חייב במס הם לא היו ממוסים שוב, אז למה שדוקא בח-ן עם דחיית מס הם ימוסו שנית בפדיון?
🕒 פורסם בתאריך: 06/08/2018 22:18
לכן הוספתי את ה"(בארץ)". לגבי ה "למה", נראה לי שזה די הגיוני. נתנו לך אפשרות לקופה, שבה המיסוי הוא רק בפדיון.

הרעיון שלך, נראה לי בכלל לא שייך טכנית, גם אם היו מעוניינים לחוקק את זה. לצבוע את הדיבידנדים הזרים כקרן, זה וודאי לא שייך, כיוון שאצל הרבה מהם אין ניכוי מס במקור, או שהוא פחות מ 25%. לשמור על זיכוי המס לפדיון, זה גם לא שייך, כיון שזה חשבון אחד עם ניירות ישראלים וזרים, דיבידנדים ורווחי הון הכל מעורב.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2018 10:48
תודה על המענה.

הסיבוך הטכני באמת היה הסימן שאלה שערער את הוודאות שלי מלכתחילה.

אם ככה, הדיבידנדים ממוסים פעמיים.

חיפשתי בפורום 'דחיית מס' ומצאתי כל מיני דיונים על הפרשה להשתלמות מעל התקרה.

אלא שהדיונים שם מפוזרים בין הטבות המס בהפקדה להטבות במשיכה.

ראיתי שם אזכור לכך שהמיסוי הוא ריאלי גם כשמחזיקים ני"ע זרים.

נשמע שזה מתקזז עם מיסוי הדיבידנדים הכפול (אחוז הדיבידנדים הממוצע דומה לאחוז האינפלציה). מה דעתך?

האם ניתן להקיש מקה"ש גם למקרה של תיקון 190?

האם יש עוד משהו שעליי לקחת בחשבון?