⬅ חזרה לאינדקס

זכיינות או עסק עצמאי? יש דרך באמצע?

🕒 פורסם בתאריך: 05/05/2015 22:48
אהלן,

חוזר מחר משנה בדרום אמריקה וחשבתי על לנסות להקים עסק בתחום המזון.

קראתי קצת בתקופה האחרונה ומעבר לרשיונות ובירוקרטיות וכו' השאלה המהותית שלי כרגע היא האם ללכת לכיוון הזכיינות או לבד.

הסיבה המרכזית שבגללה אני שוקל את הזכיינות היא המזון עצמו. אין לי צורך במיתוג של העסק וכו', אבל אני כן צריך מפעל\עסק שכבר מייצר את סוג המזון הזה ברמה גבוהה כדי להתקדם מהר, ואין לי לא את היכולות ולא את הזמן (הייתי רוצה שיהיה רלוונטי בקיץ הקרוב) כדי להתעסק בזה. מעבר לזה יש את האופציה של הציוד שנדרש לאחסון המזון, אבל זה משהו שאפשר לקנות גם בלי זכיינות. בגלל זה אופציית הזכיינות לא נשמעת לי כ"כ מוצלחת.

אני תוהה האם יש דרך אמצע? 'למכור' את הקונספט לרשת שתתעניין ולהפעיל אותו תחתיה, כאשר היא מספקת את הציוד ואת המזון עצמו, ואולי גם תחת השקעה כספית(ברמה כזו או אחרת) שלה? הסיכון שלי יהיה יותר קטן וכמובן גם הרווח, אבל כן יש פה אלמנט של צבירת ניסיון עבודה ואני לא מחפש לעשות מזה אקזיט :)

ברורים לי כל שיקולי הנדל"ן, הצורך בבניית תוכנית עסקית וכו'.

אשמח לשמוע דעות ועוד דברים שלא חשבתי עליהם
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2015 18:13
הי

יש חדש?

האם יש לך ניסיון בתחום המסעדנות?
🕒 פורסם בתאריך: 04/11/2015 05:55
אתה מבין שזה אחד הענפים הכי תחרותיים במשק, נכון? קשה מאוד לשרוד בתחום... כלומר כל עסק הוא קשה, אבל במסעדנות יש לזה קושי מיוחד.

רק תעבור פעם באיזה רחוב ראשי של עיר גדולה, תתבונן בכל המסעדות שנמצאות סביבך, תעבור שם שוב כעבור שנה ותראה איך 85% מהמסעדות ובתי הקפה חלפו לטובת אחרים שקמו.

בעיני, אלא אם יש לך איזה בנאדם שאתה מכיר מהתחום שרוצה לחבור איתך לעניין זה פשוט יהיה ניסיון יקר וכישלון כמעט וודאי.

גם אתה מבין שאנחנו מדברים פה על כלום רווח מהמחזור, כן? משהו באזור 1.5%-2%.

ובכל עסק, כמו שאתה צריך תוכנית כניסה ככה אתה צריך תוכנית יציאה (אקסיט). איך תצא במינימום הפסד אם העסק יתרסק? או איך לדעת למכור את העסק בשיא?

צריך לחשוב על כל הדברים האלה במסעדנות יותר מאשר בעסקים אחרים. זה לא שיש לך סתם עסק אינטרנטי בהשקעה מזערית שאפשר מחר פשוט למחוק, מדובר כאן על הרבה ציוד והרבה דברים משפטיים מסביב.