⬅ חזרה לאינדקס

השתלמות לעצמאים איחוד קופות

🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2018 14:09
שלום רב לכולם,

עברתי על כל הדברים שקשורים לקרן ההשתלמות ובאמת שלא מצליח להבין עד הסוף, מחילה.

היו לי בעבר 7 קרנות השתלמות בגופים שונים(לא יודע למה חשבתי שזה טוב) .

כיום נותרתי עם 2 קרנות בלבד אחד באיביאי (חדשה)במסלול מחקה המדד שדובר פה הרבה מאוד, והקרן השניה אצל מיטב , נוצרה לי סיטואציה שיש לי במיטב 5 קרנות שונות (ס"ה כ 50k) לא נזילות, ללא יכולת לאחד אותם, הנציגה טוענת שכשיהפכו לנזילות יהיה ניתן, כמובן שכרגע לא ניתן לעבור ל IRA,

השאלה האם מכירים את הנושא?

שאלה שנייה, האם בקרן השתלמות (IRA)

בשאיפה שאוכל לקיים זאת במיטב , יש את מיסוי מס הירושה במידה ועוברים את הסכום המדובר? או שבגלל שזאת קרן השתלמות לא חל המיסוי ?

שאלה שלישית ואחרונה , האם בגלל שהמסלולים הם מנייתיים ו ב IRA, בעתיד לא יהיה ניתן לקבל הלוואה על חשבון הקרן ?

(תנאים טובים מאוד להבנתי)

מצטער שארוך אבל חשוב לי מאוד לעשות סדר בדברים האלה, הקרנות נועדו לפנסיה בעוד כ 25 שנים,

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 03/08/2018 14:35
להבנתי לא חל מס ירושה אמריקאי במקרה זה.

להבנתי לא ניתן היום לקבל הלוואות כנגד נכסים שב-IRA.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2018 08:41
תודה רבה על התגובה,

אשמח לעוד דעות לגבי השאלות
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2018 10:28
ייתכן שניתן לאחד רק קרנות נזילות באותו מעמד, אבל זה לא צריך להפריע לך לעבור ל-IRA. קרן ה-IRA שלי מורכבת ממספר קרנות השתלמות שמנוהלות במאוחד.

הנקודה הזאת, כמו גם נקודת מס הירושה ואפשרות ההלוואה נדונו בעבר בפורום. ממליץ לחפש.
🕒 פורסם בתאריך: 04/08/2018 14:19
חיפשתי, חפרתי ולא הגעתי לתשובה ברורה, בגלל זה שואל ומנסה להבין את העניין,

אשמח אם מישהו יוכל לכוון אותי בעניין,

תודה
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2018 10:55
אין משמעות למספר הקרנות השונות. להיפך - אם כבר זה יתרון.

מבחינת כוח מיקוח מול חברת הגמל גם ככה הם מסתכלים על סך כל הכספים שאצלהם.

מבחינת IRA הניהול הוא גם מאוחד.

ואם תרצה להנזיל יש דבר שנקרא "החלת וותק". יש אומנם קצת יותר מגבלות כאשר מדובר בקופות עצמאיות, אבל לדעתי זה אמור להיות אפשרי. בכל מקרה, למה להנזיל בכלל בזמן הקרוב?

עד כמה שאני יודע אין בעיה עם מס ירושה אמריקאי (אני מניח שעליו אתה מדבר) כי מי שמחזיק בנכסים היא קרן ההשתלמות ולא אתה. אתה רק מנהל את הכספים של הקרן.

בכל מקרה בקרן השתלמות רוב חברי הפורום מחזיקים גם ככה ניירות איריים, ששם אין כרגע בעיה של מס ירושה.

נכון. לא ניתן לקבל הלוואה מקרן ההשתלמות בIRA.

בחלק מחברות הגמל ניתן לקבל על מסלולים מנייתיים ובחלק לא, זה תלוי בחברה.
🕒 פורסם בתאריך: 05/08/2018 14:46
תודה רבה על התגובה המפורטת,

האם זה משנה לאיזה קרן השתלמות אני צריך להפקיד חודשית מתוך ה 5 ? הגיוני שלקרן עם הסכום הגבוה ביותר? אולי לקרן הוותיקה ביותר? או שאין לזה משמעות?

תודה..