⬅ חזרה לאינדקס

החזר מס - טפסי 867 מחשבונות IRA

🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2018 17:02
מישהו התנסה בבקשת החזר מס לצורך הכרה בהפסד מס מועבר?

אני מנסה להבין אם יש צורך לצרף לנספח ג' (טופס 1322) פרטים מתוך טפסי 867 שמתייחסים לחסכונות פנסיוניים, כמו קופת גמל וקרן השתלמות שמנוהלים כ-IRA (ללא הפקדות מעל התקרה), כך שכל הכספים המנוהלים באותם חשבונות למעשה פטורים ממס.

בהערת אגב - הופתעתי לגלות מה שנראה לי כחובה למנות הכנסות מדיבידנדים מקרנות מחלקות בחו"ל לצורך הכרה במס ששולם עליהם (בטופס 1324) למרות שאני סוחר רק דרך ברוקר ישראלי.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2018 20:58
לא רק שאין צורך, אתה לא יכול להזדכות על מגן מס מחשבון פטור.

אם אתה ממלא טופס 1324, זה אומר שאתה ממלא דוח שנתי.

אם אתה ממלא דוח שנתי, אתה חייב לדווח על כל הכנסה שהייתה לך בשנת המס (גם אם נוכה כל המס במקור).

אתה פשוט ממלא שנוכה המס גם בטופס 1324 ולא תצטרך לשלם אותו פעמיים.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2018 21:11
תודה! לגבי חוסר אפשרות הזיכוי לא היה לי ספק :) זה הצורך לצרף את הטופס מבית ההשקעות שהיה מוטל בספק בגלל שתחת IRA מנופק טופס 867 שכולל פירוט "הכנסות פטורות ממס", שחשבתי שצריך לכלול בגלל זה:

לגבי הדיבידנדים מההשקעות בניירות זרים, הצורך בדיווחעל הדיבידנדים אכן ברור לי (אין לי רצון לשלם פעם נוספת..) פשוט משום מה הנחתי שהמס נראה כאילו הוא משולם בארץ כשסוחרים רק דרך ברוקר ישראלי. בדיעבד אני מבין את ההיגיון, שהכסף הגיע לארץ אחרי הניכוי במקור בארץ המוצא (ארה"ב..)
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2018 21:16
זאת כבר שאלה מצוינת, ואני מופתע לשמוע שקיים דבר כזה.

על פניו גם הכנסות פטורות יש לדווח עליהם בדוח השנתי (כמו שכירות מתחת ל-5,000, מלגות לימודים אקדמיות לתארים גבוהים וכו').

@גרהם ? @דן ג.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2018 21:25
הופתעתי באותה המידה.. אני מניח שזה המבנה הייחודי של IRA שלא נלקח בחשבון בעיצוב טופס 867. יש שם "רווחים" ו"הפסדים" ממכירת ניירות ערך, אבל הכל מתנהל תחת מסגרת של כלי חיסכון פנסיוני ארוך טווח שממנו לא הוצאתי את הכספים בפועל. לכן אני חושב שצריך לנהוג בו כבכל קרן השתלמות / קופת גמל רגילה, ועד שלא פודים את הכסף החוצה, לא לעשות כלום עם הדיווח על גבי טפסי ה-867 שמונפקים ל-IRA. פשוט תהיתי אם מישהו נתקל בעבר.
🕒 פורסם בתאריך: 07/08/2018 21:38
בטפסים ודיווחים אני חלש.

מבחינה מהותית אני חושב שגלזגו צודק ומתייחסים לקופג כאל קופסה שחורה שעד פתיחתה הרווחים וההפסדים בה אינם מיוחסים לנישום.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2018 18:58
טופס 867 של IRA שראיתי התייחס לח.פ. של בית ההשקעות, לא לת.ז. של הבעלים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/08/2018 20:38
ראיתי מקרה בו עמית עם קופה ישנה שרצה אישור על הפסד שהיה בקרן בשנת מס ורצה להתחשבן עם זה...ביקשו ממנו דוח שמראה מפתיחת הקופה :) אם פקיד השומה היה רואה את הרווח שנצבר לאורך השנים לדעתי הוא היה מגורש מהמקום רק מהרעיון להראות הפסד של שנה מסוימת