⬅ חזרה לאינדקס

הלוואה מקרן השתלמות - תנאי ההלוואה מול דמי ניהול

🕒 פורסם בתאריך: 16/08/2018 08:29
יש לי קרן השתלמות IRA במיטב ד״ש וביררתי מולם לגבי לקיחת הלוואה מולה.

בשיחה עם הנציג הבנתי שני דברים:

1. מיטב ד״ש (ואולי אף אחד כרגע?) לא נותנים הלוואה כנגד קרן IRA.

2. ניתן להעביר את הקרן למסלול אחר (לא בניהול אישי) ולקבל הלוואה בפריים +2.

פריים +2 זה המון - אלטשולר שחם, לצורך העניין, מציעים פריים מינוס חצי (אבל דמי ניהול של 0.8).

אשמח לשמוע את דעתכם לגבי ההצעה של אלטשולר שחם - האם הריבית הטובה (יחסית) על ההלוואה שווה את דמי הניהול? האם אתם מכירים חברות שנותנות תנאים טובים יותר?

ניסיתי לברר ב-IBI אבל בגלל המיזוג המדובר לא ברור לי מה הם מציעים כרגע...
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2018 16:11
IBI הגיעו לתקרה של מתן הלוואות מקרנות ההשתלמות ומפנים לבנק לאומי בריבית כנראה לא כדאית.

אם אתה לוקח הלוואה מלאה כלומר על 80% מהקרן עדיף לשלם דמי ניהול באלטשולר שחם ולהנות מהלוואה בריבית נמוכה.

אלטרנטיבה נוספת היא אפשרות לקחת הלוואה על חשבון קרן השתלמות מנייתית בילין לפידות כמובן תוך הבנת הסיכון הגלום.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2018 16:21
אני אכן מתכוון לקחת הלוואה מלאה.

לגבי אלטושלר או ילין לפידות - דיברתי איתם והציעו לי פריים פלוס חצי. עוד אחוז אחד של ריבית על ההלוואה נשמע לי יחסית משמעותי, ולכן חשבתי כן ללכת על ההצעה של אלטשולר שחם. האם יש פה עוד שיקולים שאולי אני מפספס? האם הצלחת לקבל ריבית טובה יותר מילין לפידות?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2018 18:42
היי

להבנתי יש ריבית לקרן נזילה ויש לקרן לא נזילה.

לא חושב שגובה הריבית זה גחמה של מישהו או צבירה וכו זה בדרך כלל מחשבון הלוואות שיוצא ברמת חברה (בשוני מבנקים)

צריך להבין האם ההצעה היא על כספים נזילים/לא נזילים וכו. תנסה לעשות סדר מול מי שאיתך.
🕒 פורסם בתאריך: 20/08/2018 19:41
אתה צודק - אכן יש תנאים שונים לקרן נזילה ולקרן לא נזילה, הן באחוז הקרן שניתן ללוות והן בתנאי ההלוואה. במקרה שלי הקרן נזילה.

באתר של אלטשולר שחם הכל רשום - לא הצלחתי למצוא פירוט דומה באתרים של החברות האחרות... אשמח לרפרנס אם מישהו מכיר!