⬅ חזרה לאינדקס

עצה בפוליטיקה ארגונית

🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2018 05:00
עבדתי עד לא מזמן בארגון שבו היתה לי מנהלת ישירה שניהלה רומן עם מנהל החטיבה בארגון. היא חשה "מוגנת" והתייחסה אליי בצורה נוראית. חייבת לומר שברמה האישית נותרתי ממש מצולקת מהחוויה. לאחר זמן מה של עבודה תחתיה הבנתי שהיא גרמה כבר למספר עובדים שהיו תחתיה ושנחשבו מצוינים באותו תחום לעזוב, ככל הנראה על מנת לשמור על הסטטוס המקצועי שלה בתחום. פניתי למנהל החטיבה וביקשתי ממנו ליצור עבורי הזדמנות אחרת בארגון. הוא אמר שתחום מקצועי זה מנוהל אך ורק על ידי אותה מנהלת וכי לא יגלה גמישות בענין זה. זאת על אף שבעבר יצר הזדמנויות דומות עבור עובדים מסורים רבים אחרים ( אך כמובן לא בתחום המקצועי של אותה מנהלת...). בשיחות סגורות הוסבר לי שגם מנכ"ל הארגון מודע לרומן אבל זה מסוג הדברים ש"אף אחד לא רוצה להתעסק איתם" במיוחד בעידן הנוכחי וכל עוד מנהל החטיבה מביא תוצאות עסקיות מצוינות. בהזדמנות הראשונה שנוצרה מבחינת השיקולים האישיים הודעתי על עזיבתי. לצערי, על אף ש"עטפתי" את העזיבה בשיקולים אישיים היה ברור לעובדים רבים בחטיבה כי שיקול מרכזי היה עבודה תחתיה. מהמנהלת הזאת לא היו לי ציפיות אולם מרגישה מאד פגועה ברמה הרגשית מההתנהלות של מנהל החטיבה אשר עבדתי מולו שנים רבות הבאתי לו הישגים וללא ספק העריך את יכולותיי המקצועיות. ברמה המעשית עזיבת אותו מקום עבודה היתה הזדמנות יחידה במינה לבדק בית אישי בתחום הפיננסי ושכנראה בטווח הרחוק תביא מבחינה זו להרבה יותר תועלת מנזק :)

אני מאד אוהבת את העבודה שלי ומתכוונת לעסוק בה במסגרות אחרות בעתיד בלי קשר למצבי הפיננסי.

שאלותיי:

האם באותה סיטואציה אתם מתנהלים אחרת? איזה תהליך הייתם עושים כדי להתגבר על התחושה הפנימית שנעשה לכם עוול?
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2018 07:05
מתמקד בעבודה הנוכחית ומפסיק לחשוב על מה שהיה. חבל על האנרגיות.

יצאת מזה. עזבת. שכחת. נגמר.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2018 08:53
אני מאד מבינה אותך. זה תמיד מתסכל שאת מביאה את כולך לעסק ובסוף נאלצת לעזוב. אני בטוחה שלרוב האנשים זה קרה ויותר מפעם אחת.

במקרה שלך זה בגלל רומן. זה היה יכול לקרות גם ללא רומן. נניח שהיה מתחלף מנהל חטיבה והחדש לא היה מעריך אותך מספיק. גם אז היית מרגישה

פגועה. יש המון סיבות לתחושת פגיעות ועלבון בעבודה וזה חלק מהחיים. טוב מאד שבחרת להשאיר מאחור ולהתחיל דרך חדשה. עכשיו הצרות עם המנהלים הרומנטיים הן כבר בעיה של מישהו אחר שזו לא את :)
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2018 09:27
מאוד חכם מה שעשית כשעטפת את העזיבה בשיקולים אישיים.

אם היית מספרת את הסיבה האמיתית היית עלולה להצטייר כ"בעייתית" וזה היה עלול לפגוע בך במקומות הבאים.

הייתי נוהג בדיוק כמו שנהגת.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2018 11:05
50% מהעובדים עוזבים בגלל מנהל ישיר. אין כאן שום דבר מיוחד.

הקשר לרומן לא קשור מבחינתי. יכול להיות שמהווה הצדקה מבחינתך למעשים שביצעה.

במקרה של רומן בעבודה כדאי לידע את מחלקת כוח-אדם. ברוב הארגונים ה"מסודרים" מקובל שאחד מבני הזוג יעזוב את מקום העבודה או שלפחות יעבור לתפקיד שבו אין קשר ישיר בין שני בני הזוג.
🕒 פורסם בתאריך: 18/08/2018 11:21
עבדתי בחברה אמריקאית שבעקיפין וגם במודע לא התנגדה לרומנים והיו בה למעלה מ 3 זוגות שנישאו והמשיכו לעבוד בחברה. התפוקה עלתה פלאים...

מה שנקרא תרבות ארגונית.
🕒 פורסם בתאריך: 19/08/2018 17:23
אין בעיה עם רומנים , כל עוד הם לא בשרשרת פיקוד .

תראה מה קרה למנכ״ל אינטל. דווקא בארגונים אמריקאים מאוד מקפידים על כללים כאלה, לפחות ממה שיצא לי להכיר.
🕒 פורסם בתאריך: 30/08/2018 14:43
לא בהכרח קשור.

יכלה להיות יונה בלי קשר.