⬅ חזרה לאינדקס

התקדמות בתכנות באופן עצמאי

🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2018 21:52
אהלן

סיימץי את שנה א' בהנדסת תוכנה וכרגע אני בחופשת סמסטר

אני מנסה להתמקד בפיתוח אנדרואיד(תחום שנגענו בו במהלך השנה) אבל קצת הולך לאיבוד, לא יודע בדיוק איך ללמוד ולהתקדם לבד, כל פעם מתחיל פרוייקט מסוים ואז עוצר בגלל שאני נתקע ואולי גם איזושהי חוסר מוטיבציה בעקבות שנה לא קלה.

אני יודע שיכולת למידה עצמית היא יכולת חשובה מאוד במקצוע, לכן הייתי שמח לשמוע מכם טיפים והמלצות כיצד ללמוד ולהתקדם בתכנות לבד באופו יעיל.

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 22/08/2018 22:46
הייתי במקומך נח או מקסימום לומד חומרים של שנה הבאה בשביל להיות בפור ולהוציא ציונים יותר טובים.

זאת נראה לי צריכה להיות מטרת העל שלך כרגע ולא הרחבת ידע בתכנות כשיש לך רק ידע בסיסי ואתה עתיד ללמוד עוד הרבה במסגרת לימודים שלך.

סדרי עדיפויות..
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2018 00:11
בוא לתרום ל LineageOS.

כיף גדול, לומדים הרבה, יש גם פיתוח אנדרואיד, גם קרנל (אני), וכו
🕒 פורסם בתאריך: 23/08/2018 04:44
למידה עצמאית דורשת משמעת עצמית והתמדה. אז דבר ראשון - אם אתה מרגיש חסר מוטיבציה בגלל השנה שעברת - תקצוב לך זמן של חופש, תמלא מצברים, ותחזור לזה עם אנרגיה.

הנה דברים שעזרו לי ללמוד:

1. תמצא לך מסגרת. לעשות קורס מקוון זה טוב. למצוא חבר לעשות איתו יחד את הקורס זה אפילו טוב יותר. כך תוכלו לוודא שאתם עומדים במסגרת, להכין יחד ש"ב ולשבור את הראש על בעיות. זה אחד הדברים שהכי עזרו לי כשהייתי צריך לעשות דברים כאלה.

2. אם אתה נתקע - האינטרנט הוא חברך. גוגל, stack overflow, וגם קבוצות מקצועיות בפייסבוק יוכלו לעזור לך. אם אתה מכיר מישהו שמבין בזה - תמיד תוכל לנסות להציק לו.

3. אני אוהב להציב לעצמי כל מיני פרויקטים תוך כדי שאני לומד - וכו' וכו'. לא משהו גדול ומאיים מידי, אבל כן משהו שעוזר לתרגל את החומר.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 24/08/2018 09:02
אני חושב שזה המקצוע שהכי קל ללמוד ולהתקדם בו באופן עצמאי (קל באופן עצמאי, לא תמיד קל ללמוד).

מוזמן לפנות אלי בפרטי, קטונתי מלהיות מנטור (גם אני סטודנט) אבל אולי אדע לעזור לך לעבור מכשולים ספציפיים.

לגבי מוטיבציה הכי נכון זה פשוט לפתח משהו שכיף לך..