⬅ חזרה לאינדקס

אג"ח משתנה 0520

🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2018 15:49
שלום רב,

אני עושה איזושהי עבודה על האג"ח הזה, אני רציתי לברר האם כאשר ריביות בנק ישראל עולות, איך הן משפיעות על האג"ח.

נניח ואני מחזיק באג"ח הזה ויודע שהריביות הולכות לעלות מה כדי לעשות איתו? האם למכור? להחזיק? איזה עוד אופציות יש?

תודה מראש
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2018 16:15
אם בנק ישראל יעלה ריבית, מחיר האגח הזה יירד. אם אתה מוכן להחזיק את האגח עד הפדיון אז החלטת ריבית לא תשפיע עליך כלל, אבל אם אתה מתכנן למכור את האגח בשלב מסויים לפני הפדיון אז עליית ריבית לפני המכירה של האגח תסב לך קיטון ברווחים ואפשרי גם שתעבור להפסד מאחזקת האגח.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2018 17:01
למה? זה אג"ח בריבית משתנה (מנגנון ריבית = מק"מ שנה)

אם הריבית תעלה אז האג"ח יתחיל לספק קופונים גדולים יותר ויהפוך להיות יותר אטרקטיבי.

הייתי מצפה שמחירו יעלה או לפחות שיישאר במקום.

אם ניקח את זה לקיצוניות, נניח שהריבית מחר עולה ל- 10%, הייתי מנחש שתהיה התנפלות המונית על האג"ח הזה שכרגע נסחר נמוך כי הוא לא נותן כלום. אוקיי, אולי ההתנפלות לא תהיה כזו המונית כי אפשר לקנות ישירות את המק"מ החדש שנותן 10%... אבל להגיד שהמחיר ירד זה מפתיע אותי.
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2018 17:23
אתה צודק, לא שמתי לב לשם שלו, רק התסתכלתי על הנתונים המספריים
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2018 17:25
דווקא זה נשמע לי כמו אג"ח שאף פעם לא תהיה עליו התנפלות כי הוא פשוט מציע ריבית דומה לריבית הנוכחית במשק. תוכל לקבל ריבית דומה בהרבה מכשירים אחרים באותו הסמן
🕒 פורסם בתאריך: 02/09/2018 22:43
או שזה פשוט תחליף יותר נוח (וגם טיפה יותר זול) למק"מ למי שמעוניין להחזיק סכום מסויים במק"מ הכי ארוך לתקופה ממושכת (למשל בתור חלק של המזומן בתיק) - אין צורך ברכישה חוזרת למק"מ שהגיע לפדיון.