⬅ חזרה לאינדקס

חימום/קירור דירה עם בידוד גרוע

🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2018 12:43
אז מסתבר שהדירה ששכרתי היא עם בידוד גרוע (גג שהפך למקום מגורים)

השמש קופחת על הגג והדירה כולה חמה.

יש בדירה שני מזגנים אחד קטן (מעריך 1-1.5 כח סוס) והשני גדול בסלון+מטבח (2-3 כח סוס מעריך)

האם יש המלצות כיצד לחסוך בקירור ובחימום בבוא החורף?

תודה רבה
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2018 13:27
מה הכוונה גג שהפך למקום מגורים?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2018 13:52
סליחה, לא מבין בתחום כל כך, זה היה גג (מרפסת) שפשוט סגרו אותו לדירה (כנראה מלוחות אלומיניום)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2018 14:01
עכשיו יותר מובן. קח בחשבון שנטיית אוויר חם לעלות למעלה.

מכיוון שזו דירה שכורה ואני מניח שאין לך רצון להשקיע יותר מדי אז:

מאוורר תקרה מאוד עוזר בלפזר את האוויר.

בנוסף אם יש לך חלונות אנגליים (חלון צר צמוד לתקרה) אתה יכול לשים שם מפוח/יונק אוויר (דומה למאוורר) שמוציא את האוויר החם.

מאוד עוזר אם יש לך חלונות בשני צידי החדר לפתוח את שניהם לזרימת אוויר
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2018 14:14
מאוורר תקרה נראה לי יקר מדי (כולל התקנה) מפוח/יונק אוויר אפשר פשוט לשים מאוור?
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2018 14:28
המטרה של היונק זה להוציא את האוויר החם, אז אני לא בטוח שמאוורר יעשה את העבודה.

אתה צריך לחפש תחת יונק אוויר/ונטה וכו'
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2018 16:19
אם יש לך גישה לגג, לראות האם הוא מזופת. אם כן, פשוט לשפוך עליו סיד - הלבנת המשטח תפחית את ההתחממות.

מאורר תקרה אפשר להתקין לבד, אם אתה לא חושש לעבור על חוק החשמל. לא ידוע לי על אכיפה של החוק.

בכל מקרה 200 ש"ח למאורר ועוד 200-300 ש"ח למתקין בהחלט שווים את זה.

מאז שהתקנו מאורר תקרה אצלנו, אנחנו מפעילים משמעותית פחות את המזגן.

לחורף - שטיחים ווילונות עבים. כדאי להתקין את הוילונות לכל הגובה גם אם החלון קטן יותר. זה גם יפה יותר, וגם מבודד יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2018 16:21
מוכרים בטמבורים וכאלה, פסי איטום כאלה לחלונות. שיפור משמעותי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2018 17:05
כל אזרח חמוד, קונה סרטי בידוד..

(הייתי חייבת)
🕒 פורסם בתאריך: 03/09/2018 17:37
לא הייתי אז בארץ :-O
🕒 פורסם בתאריך: 06/09/2018 15:23
נשמע שהדירה שלו היא הגג.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2018 09:58
לגג של הדירה של עצמו :-)
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2018 10:32
אין דבר כזה "לוחות אלומיניום", בדרך כלל סוגרים עם פאנל מבודד (2 שכבות פח מגולוון עם קלקר בפנים), שזה מוצר זול ומבודד. אם רוצים משהו זול אז טיפשי להשתמש במשהו אחר כי זה הכי זול שיש.

במקרה שלך זה נשמע שסגרו עם חלונות זכוכית ומסגרות אלומיניום? או אולי סתם עם פחים ? (נשמע הזוי, לא שמעתי על דבר כזה למגורי אדם)

בכל אופן, כל הרעיונות שהועלו לפני טובים, אבל כדאי להבין את המצב קודם, תברר ממה עשויים הקירות והגג . אם הגג עשוי מרעפים, כמובן שאי אפשר לצבוע, אבל אפשר לשים חומר מבודד בין הרעפים לבין התקרה (לדוגמא צמר סלעים).
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 12:36
חימום:

1) מפזר חום- קטן וזול (60-80 שח) מפעילים לכמה שעות כדי שהחדר יתחמם ומכבים, וחוזר חלילה. מהניסיון שלי צריכת החשמל נמוכה בהרבה ממזגן.

2) כפי שציינו כאן לפני שימוש בשטיחים עוזר

3) תזמין אנשים הביתה, כמה שיותר אנשים יותר חם :)

קירור:

1) להגיף תריסים כשקרני השמש נכנסות לדירה

2) להשאיר חלונות פתוחים במהלך הלילה ( אם לא מפריע הרעש מהרחוב), זה מוריד את הטמפרטורה משמעותית, ותלוי במזג האוויר, אבל לפעמים הבית יכול להחזיק בטמפרטורה סבירה עד שעות הצהריים

3) אחרי שטיפה של הרצפה, פתח את החלונות, ותשכב על הרצפה, זה מזגן טבעי :)

4) מאחר והאוויר חם עולה למעלה, במהלך חודשי הקיץ אני משתדלת ללמוד ולעבוד על הרצפה, ובאופן כללי לשבת על הרצפה שהיא בד"כ קרה.

5) המשקיעה המליצה בעבר על לבוש מינימלי, שאכן עוזר מאוד

6) מאוורר כמובן

לכבוד הקיץ המתקרב, אשמח לשמוע עוד הצעות אם יש כאלו ( @אחד שלומד סליחה על הגניבה של השרשור)!
🕒 פורסם בתאריך: 07/04/2021 12:41
למפזרי חום יש טרמוסטט. אני מגיע לטמפרוטת חדר נוחה ומוריד את הטרמוסטט עד לנקודה שהמפזר כבה.

לאחר מכן הוא פועל כל הלילה און אנד אוף בערך ברבע מהזמן, ז"א צריכת חשמל מינילית וכמובן, צריך לסגור את תדלת חדר השינה כדי שהחום לא יברח..
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2021 10:56
מפזר חום לא מחמם יעיל כמו מזגן אך מורגש מקומית מהר ובעוצמה.

על כל וואט חשמל המושקע במכשיר מפזר חום נותן וואט של חימום ומזגן יתן מעל 3 וואט של חימום.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2021 11:26
כשגרתי בבאר שבע בדירה עם מזגן מרכזי הייתי שם מאוורר אחד שמכוון כלפי חוץ בחלון הגבוה, ומאוורר שני על הרצפה בדלת לחדר השינה. זה ביטל את הצורך במזגן כמעט כל השנה.

אם יש אפשרות להצל על הגג ולשמר זרימת אוויר מעליו זה גם אמור לעזור - לא בדקתי.

בחורף צריך לסגור כמה שיותר פתחים. תשקול השכרת מצלמה תרמית לבדוק מאיפה בורח לך הכי הרבה חום - פשוט מצלמים מבחוץ ומחפשים את הנקודות הכי חמות.
🕒 פורסם בתאריך: 10/04/2021 13:10
בנוגע לקור/חום משער שהנינג'ות מעליי מבינים טוב ממני ואכן עצות מועילות.

בנוגע לשיטה הזולה ביותר לקירור/איוורור עד אז

תתקין/י מאוורר תקרה מהדגם הזול ביותר.

אנא, השתמש בחשמלאי מוסמך על מנת שנמשיך לראותך בפורום.

מתחייב בפניך שחייך יתחלקו לפני ואחרי. (במילים אחרות: מאוורר תקרה זה כמו חוואיג' לקפה)