⬅ חזרה לאינדקס

משהו שהגניב אותי היום בבנק

🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2015 15:45
אז הייתי היום בסניף והבנקאית הציעה לי את השירות הבא:

אם יש חיוב חריג בחשבון נשלח לך סמס מהבנק.

עזבו שגם לא בדיוק ברור מה זה חיוב חריג, כן?

3 חודשים ראשונים ללא תשלום ואח"כ 9.9 ש"ח.

ממש הופתעתי. על מה לעזאזל לשלם 10 ש"ח בחודש? לא חבל על הכסף?

לא מצליחה להבין.

זה עוד איזה שירות שבעיניי תורם להנצחת הניוון של האדם המודרני ומשלם כדי שהכל יעשו לו.

אני לא האדם הכי מסודר פיננסית, ויש בחיי עוד המון מקום לשיפור התייעלותי הפיננסית, אבל ראבאק- לפחות אחת לחודש אני נכנסת לאפליקציות של הבנק והכרטיס אשראי להתעדכן במצבי באופן שוטף.

והבנקאית עוד שואלת אותי: אבל למה לא? בהתחלה זה בחינם אח"כ תבטלי....
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2015 17:15
למרבה הצער, כרטיסי האשראי והשירותים הבנקאיים הישראלים מפגרים עשור ביחס למקביליהם האמריקאיים. אני מקבלת אימייל בכל פעם שכרטיס האשראי האמריקאי שלי מחוייב ועל כל תנועה בחשבון הבנק האמריקאי שלי. למקרה שתהית, השירות ניתן בחינם.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2015 20:32
זה די בולשיט האמת. אצלי כשהייתה פעולה חריגה הבנק פשוט התקשר ואמר לי שהייתה פעולה חריגה ושאל אותי מה אני רוצה לעשות.

בן הזוג שלי בטעות נתן לבעל הדירה צ'קים של שכירות לחשבון הבנק הישן שלי במקום החשבון המשותף. זה נראה להם מוזר שיורד צ'ק כל כך גבוה שיכניס אותי למינוס שלא אופייני לי ולכן התקשרו אלי לוודא. הם יכלו פשוט לתת לצ'ק לרדת להכניס אותי למינוס מאוד גדול לקחת על זה עמלה ולקוות שייקח לי כמה שיותר זמן לעלות על זה, אבל במקום הם התקשרו לברר למה יש חיוב חריג. זה נקרא שירות של הבנק וזה לא אמור להיות בתשלום נוסף, לפחות אם הכספרים בבנק הוגנים....
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2015 21:07
אז כשדיברתי עם הבנקאית שאלתי מה זה בדיוק חיוב חריג. היא אמרה שאצלה לדוגמא היא קנתה משקפיים ושילמה באשראי וקנתה עוד זוג באותו מחיר ושוב חוייב אותו סכום ואז היא קיבלה סמס שיש חיוב כביכול כפול על אותו סכום מאותו בית עסק.

אבל עדיין אני תוהה: אנשים לא עוברים על חיובי האשראי שלהם לפחות אחת לחודש?

זה עידן כל כך מנוון...
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2015 21:07
באיזה בנק מדובר?

בצורה לא מפתיעה התשובה היא לא :(
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2015 21:39
אני עובר על חשבון הבנק שלי לפחות פעם ביום, אין מצב שאני לא בודק כל חיוב וחיוב לפחות פעם אחת (ומשווה את ההוצאות לקבלות שלי).

קרה רק פעם אחת שהבנק חייב אותי בטעות (בסכום של 15 ש"ח), אחרי שאני סיימתי עם הבנקאית האומללה זה לא קרה שוב (התוצאה הייתה: החזר מלא של הסכום, ופיצוי לארוחה בבית קפה על חשבון הבנק).

גילוי נאות: אני מסוג הלקוחות הנוראיים שלבנקאים יש סיוטים מהם >:D
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2015 21:50
גם אני. הם תמיד מנסים. היה חיוב שורה על 2.90, שולח מייל ומקבל החזר.

זו מלחמת התשה ואסור לוותרעל גרוש.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2015 21:55
צודק לחלוטין.

אחד התעלולים החביבים עליי בהתמודדות מול הבנק הוא להחזיק 1000 מניות של הבנק בתיק ההשקעות, ואז כאשר יש משהו שמרגיז אותי אני דורש להיפגש עם מנהל הסניף.

אחרי שיחה קצרה שאני מזכיר לו את חובתו כלפיי בתור מועסק שלי ואת זכויותיי בתור בעל מניות בבנק, מפתיע עד כמה מהר כל הבעיות שיש נעלמות כהרף עין.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2015 22:17
נשמע משעשע אם כי לשמחתי הדבר נחסך ממני - חוץ מלפתוח חשבון אני חושב שהייתי בסניף של הבנק שלי רק פעם אחת בארבע השנים האחרונות (הכל באינטרנט ואולי בירור טלפוני כלשהו פעם בשנה), לא משלם עמלות עו״ש ואין להם פשוט על מה לגבות ממני עמלות מיוחדות.
🕒 פורסם בתאריך: 07/05/2015 23:27
אפרופו מה שזאב אמר ואפרופו חיובים מוזרים:

במרץ היו לי 3 חיובים בסופר פארם.

אני קונה שם אחת לחודש והיה מוזר לי שיש 3 חיובים.

התקשרתי לישראכרט היום.

מה הנציג אומר לי?

"התקשרת לסופר פארם וביקשת הסבר על העסקאות?".

ואני גם ככה בימים האחרונים על הקצה שלי.

אז מה שיצא לי מהפה היה: "סליחה? מה יש לי להתקשר לסופר פארם. הם את הכסף שלהם קיבלו ומבחינתם אני יכולה ללכת להזדיין. "

שמעתי אותו מכחכח בגרון וקצת המום, ואז הוא הציע לי להזמין שוברי עסקה אבל אם יסתבר שאני ביצעתי את העסקאות הללו אז אחויב ב-14.2 ש"ח על כל שובר (!).

בקיצור, אמרתי שאנסה לפנות לסופר פארם ואז הוא רצה לעזור לי אז הוא אמר שהוא יכול לשלוח לי בסמס מספרי עסקה.

אמרתי לו שאני רוצה לקבל את זה טלפונית עכשיו בשיחה כי אם ישראכרט על שירות כזה נחוץ ופשוט רוצה לגבות ממני כסף אז שהכסף יתבזבז להם על זמן שיחה שלי עם נציג...

הוא שוב היה מופתע ממני.

ייאמר להגנתי שאני לרוב אדם לבבי :-)
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2015 00:06
אני פשוט מתייחס לכרטיס האשראי כ"חור שחור", ומשתדל:

א) לחייב בו רק קניות מחו"ל. להמעיט באלה ככל שאפשר, רק כשהחיסכון משמעותי לקנות.

ב) לחייב בארץ רק בעסקאות שלא הגיוני להוציא מזומן עבורן (1000+ ש"ח). אף פעם לא בתשלומים.

כל היתר - במזומן. עם מעקב באקסל, ממלאים פעם ביומיים על הזמן שחלף.
🕒 פורסם בתאריך: 08/05/2015 14:09
אני מתייחס למזומן בתור חור שחור. לעקוב אחר כרטיס האשראי זה די קל. לעומת זאת, למרות כל המאמצים לרשום עסקאות מזומן, בכל כמה חודשים יש לי חור שחור של כמה מאות שקלים.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 11:00
היום, כל מי שמחזיק בתיק פנסיה למעשה מחזיק מניות של הבנקים.

לקוח שבמינוס למעשה משלם בריבית את משכורת הבנקאי.

מצד שני, החזקה ישירה במניות הבנק כנראה מתורגמת לתחושת שייכות/בעל המניות מרגיש בעלות בפועל.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 11:53
אכן אבל זה הרבה יותר קשה לומר לבנקאי לעשות מה שאתה רוצה כי אתה מחזיק מניות שלו בקרן פנסיה שלך.

במקרה שלי כשהוא רואה את המניות של הבנק בחשבון שלי זה יוצר הרבה פחות בעיות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/05/2015 08:24
לא הבנתי מה זה קשור ולמה שזה יעניין בכלל את הבנקאי שיש לך או אין לך 0.000001% מהמניות של הבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2015 13:44
בעל מניה = בעל החברה בצורה חלקית.

בדרך כלל אנשים שוכחים שבעלות על מניות נותנת לך זכויות מסוימות בחברה הנ"ל.

למקרה הספציפי הזה אני מזכיר לו שבתור בעל מניה אסור לו לקפח אותי, ואם הוא יעשה זאת אני אשתמש בזכויות שלי על מנת לקחת אותו ואת הבנק לבית משפט על קיפוח בעל מניה.

לגופו של עניין אין הבדל בין בעלי מניות, אם אני מחזיק מניה ושרי אריסון מחזיקה מניה = שנינו בעלי מניות. כמו שהוא לא יקפח אותה ככה גם אסור לו לקפח אותי, אחרי הכל בחשבון שלה הבנק לא עושה טעויות אז למה שבחשבון של בעל מניה אחר הוא כן יעשה טעות ?.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2015 14:26
לא כל כך הבנתי איך הוא מקפח אותך אבל כל עוד אתה מאמין שזה עובד וזה עוזר לך אז נראה לי שאתה בדרך הנכונה בשבילך.

זה ממש, אבל ממש לא נכון.

אחותי סיפרה לי פעם (בתקופה שהיא עבדה בהנהלה של אחד מסניפי הבנק בארץ) שהם העבירו בטעות יותר ממיליון שקל לחשבון הלא נכון.

כמה אנשים פשוטים כמוני (ואולי כמוך) אתה מכיר שמעבירים יותר ממיליון בהעברה אחת?

אז אותו לקוח "עשיר" קיבל את כספו בחזרה אחרי הרבה בלגאן והלקוח חסר החוכמה ש"זכה" לקבל את הכסף והתחיל לבזבז אותו בלי לחשוב פעמיים (ובלי לבדוק למה הוא פתאום קיבל יותר ממיליון שקל כאשר הוא כל חודש נמצא במינוס) נכנס לברוך כלכלי לא קטן אחרי שהסכום נלקח ממנו והמינוס שלו טפח עוד יותר.

המסקנה היא שטעויות ישנן בבנקים והן לא פוסחות גם על עשירים וגם על עניים.

אני ממש לא חושב שהבנק עושה יותר טעויות בחשבון שלך כי "יש לך פחות ממיליון".
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2015 14:40
תודה רבה על המחמאה. אני עצמי לא בטוח שזה קיפוח אבל כאשר בנקאי צריך לתת תשובות להנהלה שלו, לתפיסתי (ועד כה גם לתפיסתו) הוא יעדיף שלא לגרור את הבנק לבית משפט כי אחר כך הוא יאלץ לספק להנהלה תשובות (הוא יעדיף להחזיר לי 3 שקל עמלה מאשר לקחת את הסיכון שהבנק ישלם לי פיצויים, ולאחר מכן הוא יחטוף על הראש).

יכו להיות שכן ויכול להיות שלא.

אבל יש לי חשד שיש יותר "טעויות חיוב והעברה" בחשבונות של אנשים עניים, וכאלו שאין להם את היכולת להיאבק על זכויותיהם (כמובן שאני לא יכול להוכיח זאת, אבל זה רק חשד כרגע).
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2015 18:11
כל הכבוד על ההתמודדות מול הבנק, אבל כעו"ד הרשה לי להזהיר אותך שאין כ"כ היגיון משפטי בדברים. קיפוח בעלי מניות זה משהו אחר לחלוטין ולא הייתי רץ לבימ"ש עם זה...

כמו"כ בהחלט יכול להיות הבדל בינך לבין שרי אריסון, מפני שהזכויות בחברה מכל מיני בחינות יכולות להשתנות בהתאם לאחוז האחזקה. בנוסף, ייתכן ששרי אריסון מחזיקה גם במניות מיוחדות המעניקות לה זכויות שאין למחזיקים במניות רגילות.
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2015 18:56
תודה על האזהרה, לא ידעתי את זה.

אין לי שום כוונה לקחת את זה לבית משפט, פשוט רציתי להפחיד את הבנקאי על מנת שלא יעשה שוב טעויות בחשבון שלי.

עכשיו אני מבין שגם הבנקאי לא ידע זאת, בערך כמוני.

בקיצור שיחקנו פוקר תיאורטי ואני ניצחתי :-)
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2015 10:54
בכיף...

אגב, סתם בשביל הספורט, אני לא הולך להתחיל לפרט מה זה קיפוח בעלי מניות, אבל תבין מדוע זה לא יכול להיות. הסיבה היא שהזכויות שלך בחשבון הבנק אינן נובעות מהיותך בעל מניות, אלא מהסכם נפרד ובלתי תלוי מול הבנק (בנוסף לדיני בנקאות, דיני הגנת הצרכן וכו'). במילים אחרות, חשבון הבנק וכל זכויותיך (וחובותיך) בו, ממשיכים להתקיים גם אם תמכור את כל המניות שלך בלי שום קשר. ומהצד השני, גם אם תחזיק חצי ממניות הבנק, אין בהחזקה הזו כדי להוסיף על זכויותיך בחשבון שמקורן בהסכם בינך לבין הבנק, שהינו מערכת סגורה ונפרדת.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2015 00:47
וזה משתלם לך להשקיע זמן במעבר על החשבון יום יום כדי לתקן פעם אחת טעות של 15 ש"ח? אם נניח השקעת בזה דקה ביום במשך 10 שנים, זה מצטבר ל-2.5 ימים שעליהם קיבלת סך הכל 15 ש"ח - משכורת של 25 אגורות לשעה.

רציונלי זה לא.
🕒 פורסם בתאריך: 13/06/2015 14:15
לפי דעתי זה משתלם מכיוון שאני עושה זאת על מנת לוודא שאין טעויות בחשבון שלי, לפי דעתי מעקב ובקרה על החשבונות שלי הוא חלק מהשלב לרווחה כלכלית אישית. סיבה נוספת היא שככה אני עוקב שלא הייתה פריצה\גניבה מהחשבון בנק שלי.

רציונלית זוהי עניין של נקודת מבט ידידי, מה שאני תופס כרציונל הוא אינו רציונלי בשבילך ולהפך.