⬅ חזרה לאינדקס

מתקשה לבחור מטרה מוגדרת להשקעה

🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 13:31
היי, אני חדש בפורום!

אני קורא את הבלוג של המשקיעה כבר הרבה זמן ויש לי ידע תיאורטי לא רע.

עם זאת, עדיין לא עזרתי אומץ לבנות תיק השקעות בעצמי(אבל כן השקעתי קצת דרך קופת גמל להשקעה).

אני בשנות ה-20 לחיי, רווק, חוסך את רוב המשכורת שאני מרוויח.

אני מנסה לחשוב על מטרה מוגדרת להשקעה.

המשקיעה כתבה ש"אני רוצה שיהיה לי כמה שיותר כסף" הוא דוגמה ליעד לא טוב. ברור לי למה.

פרישה מוקדמת לא מעניינת אותי.

חשבתי על לקנות דירה בעוד כ-10 שנים. הבעיה היא שזו מטרה די מעורפלת.

אין לי מושג איזו דירה אני ארצה לקנות, מה יהיה המחיר שלה, מה גודל ההון העצמי שיהיה לאשתי(אם אני אתחתן מתישהו).

כתוצאה מכך, קשה לי להגדיר סכום ספציפי שאני רוצה להשיג עד זמן מסוים. אפילו אם אני אגדיר שאני רוצה להגיע לסכום X, בפועל לא יקרה כלום אם אני לא אעמוד בו(פשוט אצטרך לקחת משכנתא קצת יותר גדולה).

אשמח לשמוע מחברי הפורום - איזו מטרה אתם הגדרתם לעצמכם בהשקעות?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 15:42
לי נראה שאתה יכול להשאיר את כל האופציות פתוחות

אם יש לך רצון ביעד פסיכולוגי כלשהו, כי זה מה שידרבן אותך קדימה

הייתי מתחיל בלצבור הון שיספיק לך ל 10 שנות מחיה ללא הכנסה, וכל פעם שתגיע ליעד תגדיל אותו ב 5 או 10 שנים

בדרך תמיד תוכל לעצור ולבחון את העתיד ולהתכוונן בהתאם

תתמיד בחסכון ולהשקיע בתבונה
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 16:24
אני חסיד של מטרות ולכן בחירת המטרה צריכה להיות כתוצאה מסימולציה שלך של מה יקרה.

דוגמא של מטרה: השקעה בשיטה מסוימת, למשך 10 שנים והשגת סכום X.

איך מחשבים את X? תענה קודם על השאלות הבאות:

1. מה סכום ההפקדה החודשי/רבעוני? אפשר להניח סכום קבוע או לינארי עולה לבחירתך.

2. מה התשואה הצפויה בשיטת ההשקעה שבחרת? הייתי בוחר תשואה שמרנית מתוך הסתכלות על תוצאות העבר.

באקסל אפשר לעשות סימולציה כמה אמור להיות בתיק אחרי 10 שנים וזה היעד שלך להשגה.

אני אוהב להשיג את המטרות ולאור העובדה שקשה פסיכולוגית להתמיד בייחוד בשנים קשות, הייתי מכוון קצת יותר נמוך כדי להגדיל את הסיכוי שהמטרה תושג ותייצר עבורי את התחושה החיובית שאני מצליח.

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 16:52
גלידה חינם עד סוף החיים? רכב חינם? הכל חינם?

לא רק לך, אלה גם עבור אנשים קרובים לליבך?

f**k off money למטרות חופש ונופש מהעבודה לרגע הנכון?

לעסוק במשהו שאתה אוהב במקום שאתה אוהב בלי לחשוב שזה לא מכניס מספיק?

לא צריך מטרות מעורפלות, הנה יש לי מטרות של עכשיו. אני לא יודע מה יהיה מחר, אני רוצה שהיום יהיה כפי שאני רוצה, ואני בונה אותו כל יום, טיפה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 18:27
אני מזדהה איתך לגמרי, הייתי בדיוק באותה סיטואציה לפני כשנה.

מה שאני עשיתי זה דיי דומה להצעה כאן למטה רק קצת מכיוון הפוך.

הכיוון שלי הוא 1M זה סכום מכובד, עגול ויפה שמכניס מוטיבציה. בהתאם להפרשות החודשיות שלי ולתמהיל ההשקעות הבנתי כמה זמן יקח לי להגיע למיליון וכך גזרתי את המטרה, את טווח הזמן ואת הפעולות שצריך לעשות כדי להגיע לשם.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 19:01
היינו ככה גם כי מצד אחד פרישה מוקדמת לא עניינה אותנו ומצד שני כזוג צעיר מאוד קשה להגיד ״לא, אנחנו בטוח במאה אחוז לא רוצים משכנתא לדירה ב 20 שנה הקרובות״ כי הלחץ החברתי כל כך גדול וכולם אומרים לנו שאין לנו מושג מה נרצה כי אין לנו עדיין ילדים ועוד ועוד ועוד. בסוף החלטנו שלא באמת חייבים מטרה, אפשר להסתפק בגיידליינס שימנעו מאיתנו לעשות טעויות ומצד שני ימקסמו את פוטנציאל הכסף. למשל הבנו שלהגיד לעצמנו שאנחנו משקיעים ל20 שנה לפחות זה בלתי אפשרי מנטלית, אז במקום זה אמרנו ״אנחנו משקיעים לטווח ארוך של כ20 שנה. אולי נשנה את דעתנו ונרצה דירה בטווח זמן זה. אם כן, נדע לא למכור בהפסד ולא לעשות שינויים פזיזים”.

בפועל אחרי שהשקענו (נכנסנו בהדרגה) חוסר הביטחון נרגע וזה הפך להיות הטבע שלנו. גם היעדים נעשו יותר ברורים - היום ברור לי שאני רוצה את היכולת לעבוד שלא בשביל הכסף וגם שאם נחליט לקנות דירה למגורים )שזה משהו שאין לנו עניין בו באופן כללי אבל מי יודע מה יהיה בעתיד) זה יהיה כשיש לנו את היכולת העקרונית לקנות במזומן. מטרה נוספת שלא הייתה לפני כן והיום התחדדה, היא שאנחנו מעוניינים שיהיה לנו מספיק כסף כדי להיות ה ״משקיעים״ של עצמנו בעסק עתידי שלא יהיה אפשר להתחיל בלי השקעה.

ל MMM היה משפט בבלוג שעזר לי בתקופה ההיא ״תנו לעצמכם את המתנה של לחיות בלי להצטרך לדאוג לנושא הזה של כסף למחייה״ זה לא באמת קשור לרצון לפרוש, אלא לנתק את הקשר בין העבודה ובין הצורך בכסף ממנה.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2018 07:56
שערכו משתנה כל הזמן.

למה אתה צריך כסף?

האם זו באמת שאלה קשה?
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2018 22:20
תודה על התגובות!

נראה שאני באמת אבחר סכום X על בסיס השקעה צפויה ותשואה שמרנית יחסית.

בהמשך אעדכן את המטרה אם יהיה שינוי.