⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות או תיק השקעות?

🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 20:16
אהלן, בתהליכים של פתיחת תיק השקעות מול מיטב ד"ש, כבר העברתי כסף אליהם והכל, חסר טופס אחד.

עכשיו, אני שכיר שלא זכאי עדיין לפתיחת קרן השתלמות.

האם זה אומר שאני יכול לפתוח קרן השתלמות הבניהו אישי?

אם כן, מה תקרת ההשקעה שאהיה פטור ממס עבורה?

האם חד משמעית לקחת את הכסף שלי ולשים אותו בקרן השתלמות?

האם זה חוקי? טרם מילאתי טופס IB.

תודה מראש!
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 20:46
לא ניתן לפתוח קרן השתלמות בתור שכיר. לשכיר המעסיק מפקיד (לא חובה על המעסיק להפקיד ע'פ חוק, זו הטבה שתלויה בחוזה שלך מול המעסיק).
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 21:46
מה זה הטופס הזה?
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 22:12
ז"א שאני חייב להכניס לחוזה סעיף של קרן השתלמות?

לא התעמקתי...טופס שחותמים עליו כחלק מההליך הבירוקרטי של פתיחת תיק בבית השקעות.

קשור לעבודה עם ברוקרים זרים.
🕒 פורסם בתאריך: 08/09/2018 22:19
אוקיי, פשוט חשבתי שאם ציינת אותו אז שהוא קשור להתלבטות.

בכל מקרה אני אומר גם וגם. אבל כמובן בהינתן המגבלות שרק המעביק יכול לפתוח לך קרן השתלמות, או שאתה יכול לפתוח אחת אם אתה עצמאי בעל עסק.
🕒 פורסם בתאריך: 09/09/2018 18:25
כן. אבל המעסיק לא חייב להסכים, מכייון שזה אומר שהוא צריך להפריש כל חודש 7.5% מהשכר שלך לקרן ( מגדיל את העלויות למעסיק). אגב, אם המעסיק יתחיל להפריש, יגבו ממך 2.5% מהשכר כל חודש לקרן.
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2018 03:04
מבחינתי זה אידיאלי, איך אני גורם לזה לקרות?

מעסיק ראשון שלי בחיי הבוגרים
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2018 05:52
לא בדיוק ,אצלנו יש עובדים שנותנים להם 5% (אני עד לא מזמן)

זה עניין של מדיניות מעסיק

אם הוא נותן לך הוא ייתן לכולם

אם אתה עובד יחיד תבקש ממנו או תחפש מקום עבודה אחר שנותן....תלוי בך עד כמה זה שווה לך ?
🕒 פורסם בתאריך: 10/09/2018 21:23
זה עניין של מדיניות מעסיק

אם הוא נותן לך הוא ייתן לכולם

אם אתה עובד יחיד תבקש ממנו או תחפש מקום עבודה אחר שנותן....תלוי בך עד כמה זה שווה לך ?[/QUOTE]

מה הכוונה עד כמה שווה לי?

אמרו לי שמקבלים אחרי שנתיים ..אני עובד של מושב, של האיגוד של המושב הכוונה.

אני מנסה למצוא את הדרך לפתוח את התיק בכל מחיר, אחרי הכל - פטור ממיסים.
🕒 פורסם בתאריך: 12/09/2018 23:27
אם אתה שכיר שאינו עצמאי, הדרך היחידה שייכנס עבורך כסף חדש לקרן השתלמות היא שהמעסיק יפקיד עבורך.

הוא כמובן לא חייב.

כאן נכנס השיקול של מו"מ. אם היה תנאי שקריטי עבורי במו"מ מול מעסיק, שהוא לא היה מוכן לתת לי, לא הייתי עובד אצלו.

אם עבורך קה"ש מהמעסיק היא תנאי קריטי, שקול להחליף מעסיק. כמה שווה לך להחליף מעסיק? האם אצל המעסיק החדש יהיו תנאים טובים יותר? לא יודע...

אם תרצה להישאר במקום העבודה הנוכחי, והמעסיק מסרב בכל תוקף להפקיד עבורך לקרן השתלמות, יש לך דרך נוספת.

תוכל במקביל להיותך שכיר, להיות עצמאי, גם אם כעצמאי תרוויח 0 ש"ח, תוכל להפקיד לקה"ש כ18K ש"ח בשנה, ולקבל עליהם את ההטבה של פטור ממס רווחי הון.

בדרך זו אתה אמנם מפספס את ההטבה של מס הכנסה, אבל מקבל הטבה של מס רווחי הון.

אם יהיו לך רווחים חייבים במס כעצמאי (ולא תרוויח רק 0), תוכל לקבל עליהם הטבת מס גם במס הכנסה (עד תקרה נמוכה יותר שתלויה גם בגובה ההכנסות שלך).

בכל אופן, אם פתחת רק עכשיו את קרן ההשתלמות, יהיו לך שם השנה לכל היותר כ18K ש"ח פטורים ממס רווח הון.

אלו סכומים קטנים מכדי שיהיה משתלם לנהל אותם (בד"כ) בקה"ש IRA. בד"כ זה מתחיל להשתלם באזור ה100K.

תוכל לפתוח בינתיים במסלול מנוהל (גם אם פאסיבי - לא בניהול אישי), ולנייד לIRA רק כשתצבור סכום משמעותי.

מה העמלות ודמי הניהול שהציעו לגבות ממך איפה שפתחת?