⬅ חזרה לאינדקס

השקעה חדשה

🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 06:11
השתחרר לי סכום כסף גדול,וקשה לי להחליט במה להשקיע במצב השוק כיום.אגח לא נותנות תשואה,ומחירי המניות נראים לי לא קשורים למציאות במשק.האם לדעתכם כדאי לי להיות מושקע במניות ורק במצב של עלית ריבית או אינפלציה לעבר לאט לאט לאגח.אני יודע שאין לי יכולת לתזמן את השוק,אבל צריך גם להפעיל שיקול דעת.אני בעקרון משקיע לטווח שלעשר שנים, ומוכן לקחת סיכון ברמה בינונית.שאלה טכנית האם עדיף קרן משולבת מניות אגח בהרכב מסוים או קרן מניות וקרן אגח בנפרד?
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 07:45
אתה מנסה לאחוז בחבל בשני קצותיו. אם אתה מקבל את זה שאי אפשר לתזמן את השוק, אז למה אתה מנסה לעשות את זה?

פרט לזה, שים לב שאסור לבקש ואסור לתת ייעוץ מותאם אישית כאן בפורום, אז אני מציע שתנסח מחדש את השאלה שלך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 08:23
בגלל שאי אפשר להיות פסיבי לגמרי ולהיות על אוטמט.אם בחרת קרן מחקה זה פעולה אקטיבית,והדרך שהמדד נקבע גם הוא נעשה הממתוך בחירה אקטיבית.הדרך של השקעה פסיבית נראית לי מתאימה,אבל אנחנו נמצאים במצב קיצון של ריבית אפסית שאם תעלה טוענים שתהיה מפולת למרות ששנים רבות המשק תקד מצוין בריבית של 5-8 אחוז.אולי קרנות מחקות מתפקדות מצוין כאשר הבורסה בעליה,ומגדילות הפסדים כאשר הבורסה בירידה? בקשר לקרנות השאלה שלי הייתה שאלה כללית ולא המלצה ספציפית
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 08:46
זה מה שבניווט מוגדר כ"לאנוס את השטח". בחירת קרן מחקה אינדקס היא פשוט בחירה במכשיר פיננסי. האינדקס נקבע באופן פאסיבי לגמרי על סמך שווי השוק של החברות השונות שמרכיבות אותו.

מי טוען? כי אם יש מישהו שיודע אשמח מהאבקה שלו לכדור הבדולח שלי.

אג"ח לטווח ארוך הוא בהגדרה תנודתי ורגיש לריבית. אם רוצים להימנע מהתנודתיות אפשר להשקיע באג"ח עם מח"מ קצר. אי אפשר לקבל תשואה עודפת בלי הסיכון הנלווה לכך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 09:50
מצב האג״ח הנוכחי הוא כזה שנותן תשואה אפס או שלילית. זו פשוט לא השקעה סבירה. להחליט לא לעשות אותה זה לא תזמון שוק... באמת לא יודעים אם הריבית תעלה בעתיד או לא. אם תעלה - אפשר לקנות בעתיד. אם היא לא תעלה - המשמעות היא שאף פעם לא יהיה כדאי להשקיע באג״ח. בכל מקרה, בלי קשר להתנהגות בעתיד, כרגע לא כדאי (לעניות דעתי הלא מבינה והלא מייעצת).

החריג היחיד הוא אג״ח ארוכים מאוד (רצוי צמודים), אם בטוחים שרוצים לסגור את הכסף להרבה זמן (עד לסמוך לפדיון). זאת השקעה סולידית מאוד עם ריבית חיובית נמוכה. נכון שהמחירים של האג״ח האלה עשויים ליפול, אבל זה לא מפריע למי שמתכוון להמשיך להחזיק לטווח ארוך.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 09:55
ולפי איזה קריטריון קובעים את משקל כל חברה במדד?.מה ההגיון להשקיע כרגע באגח[מתן הלוואה] ללא תמורה או בהפסד? אגח לטווח קצר זה במקום מזומן? ונגיד שהשקעתי באגח,איזה חלק לדעתך כדאי לי להחזיק בתיק ההשקעות
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 10:16
@Izik

* תשואה של אגח שקלי לא צמוד לשנתיים וחצי מעכשיו למשל היא 0.3%. נמוך? כן, אבל לאור הריבית הנמוכה בשוק, זה מה יש.

* לא חושב שמישהו צריך לקבוע עבורך איזה אחוזים בתיק להשקיע באיזה אפיק. לא רק שזה לא נכון - בסוף אתה זה שאמור לישון בשקט בלילה עם ההשקעה שלך, ולא מישהו אחר. תבין בעצמך את הסיכונים באפיקים השונים, ותראה מה מקובל עליך.

* לאור הריבית הנמוכה במשק, הנסיון לחפש תשואה משמעותית יוביל אותך לאפיקים מסוכנים יותר כמו מניות. אם זה לא מתאים לך - תקבל את העובדה שאין תשואה סבירה עבורך בשווקים היום.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 10:49
זאת תשואה ברוטו. תשואה נטו לטווח הזה היא שלילית.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 10:50
כשמשקיעים באגח במסגרת קרן מחקה, התשואה שמקבלים זו תשואה ברוטו (כי כל עוד האגח בתוך הקרן - אין תשלום מס), ואת המס משלמים רק כשמוכרים את הקרן עצמה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 10:52
כשאתה מדבר על השקעה דרך קרן מחקה, אז יש גם תנודתיות - אתה לא יודע מה יהיה המחיר העתידי. אז השקעה תנודתית, עם ריבית ממוצעת לא צמודה של 0.3% לשנה לפני ניכוי 25% מס? עדיף מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 10:56
אין לי וויכוח עם זה כי כל אחד וכדור הבדולח שלו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 10:59
אז זהו בדיוק, שאני חושב שרק מי שיש לו כדור בדולח צריך להשקיע באג״ח היום :)

פרט, כאמור, לאג״ח לטווח ארוך שיש לו תשואה חיובית, אם בטוחים שרוצים להחזיק עד סמוך לפדיון. ואז עדיף צמוד, כי לך תדע מה האינפלציה אז. למשל אם יש לך כסף לסגור ל-30 שנה, אפשר לקנות 0545 ולקבל הצמדה + קרוב לאחוז נטו.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 11:06
לאור העובדה שטווח ההשקעה של פותח השרשור הוא עשר שנים, נשמע לי פחות רלוונטי בכל מקרה.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2015 18:17
משהו לא ברור לי - אם אני מבין (אך ורק על פי הדו שיח שלכם) - תשואה נטו היא תשואה ברוטו פחות מס רווחי הון 25%? אם כך איך ברוטו זה חיובי ונטו שלילי??
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2015 18:23
כשאתה רוכש אגרת חוב, אתה רוכש שני סוגים של תזרימים:

* את הקרן, שתקבל בסוף התקופה

* את הקופונים, שמופרשים בפרקי זמן מוגדרים (כל שנה למשל) - דומה לדיבידנד של מניות, רק מוגדר מראש כחלק מהאגרת

יכול להיות למשל שתקנה אגרת חוב ל-10 שנים שהקרן שהיא תחזיר נמוכה יותר מהסכום ששילמת, אבל הקופונים שמשולמים תוך כדי מפצים על זה וביחד התשואה חיובית. כל זה - בהנחה שאתה במסגרת פטורה ממס. בחשבון חייב מס - המיסוי על הקופונים עלול להפוך את התשואה נטו לשלילית.