⬅ חזרה לאינדקס

כפל ביטוח נסיעות

🕒 פורסם בתאריך: 15/09/2018 17:00
הי,

לפני נסיעה קצרה לחו"ל של מספר ימים, וכהרגלי אני מזמין ביטוח נסיעות מקופת חולים כללית (זו הקופה שלי ואני סומך עליה ורואה ערך מוסף בגב פוטנציאלי שתתן לי מול חברת הביטוח במקרה תביעה). כידוע, חברות כרטיס האשראי מספקות ביטוח בחינם לתקופה מוגבלת של 5 ימים (שכמעט ויכסו את כל הטיול במקרה שלי). אני תוהה אם כדאי להפעיל ביטוח של חברת כרטיס השראי בנוסף לביטוח דרך הקופה. למיטב הבנתי כפל ביטוחי יוכל לעזור במקרים בהם תקרת הביטוח תהיה נמוכה מההוצאה הדרושה. מספר שאלות\תהיות:

במספר פוליסות ראיתי חובת הודעה שלי בכתב על כפל ביטוחי לחברת הביטוח. זה נשמע לי כמו כאב ראש, ואני בספק שתירוץ של "לא הודעת לנו מראש על מבטחים אחרים" יתפוס בבית משפט. אני באמת צריך להתחיל לשלוח N מכתבים אם הפעלתי N ביטוחים?

שמעתי וקראתי טענות שבמקרה של תביעה (לפחות תביעה רצינית) בתרחיש של כפל ביטוחי, חברות הביטוח ינסו להפיל את התשלום אחת על השניה והדבר יעכב את ההחזר ויצור לי כאב ראש וטרטורים. אני תוהה אם זו המצאה של סוכני מכירות לשכנע אותך לקנות הכל רק אצלם (מה שכמובן יחייב אותך לשלם את הפרמיות הכי גבוהות)?

יש ברשותי שישה כרטיסי אשראי משתי חברות שונות (ישראכרט וכ.א.ל. - בוא נגיד שלקחתי לאקסטרים את האופטימיזציה לקניות בסופר). אני מניח שהגיוני להפעיל ביטוח אחד של ישראכרט ואחד של כ.א.ל. אבל אני תוהה אם יש טעם להפעיל שני כרטיסים של אותה חברה (נניח ישראכרט). כלומר, השאלה היא האם הביטוח הוא פר כרטיס או פר חברת כרטיסי אשראי?

בהמשך לסעיף הקודם, אני תוהה אם אפשר לשרשר את הביטוחים, נניח 5 ימים ראשונים מהכרטיס הראשון, 5 הימים שאחרי מהכרטיס השני וכו'. אני חושד שלא, ושההטבה מתייחסת רק לחמישה הימים הראשונים מהרגע בו עלית על המטוס - האם זהו אכן המצב?

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 12:27
אני די בטוח שהביטוח הוא פר חברת כרטיסי אשראי (או ליתר דיוק, פר חברת הביטוח המבטחת). עם זאת, אולי שווה לבדוק אם אחד הכרטיסים שלך בחברה מסויימת נותן תנאים טובים יותר בביטוח מכרטיס אחר.

די בטוח שלא. שים לב שה-5 ימים בחינם הם רק בתנאי שתקנה פוליסה לכל התקופה (כלומר, אי אפשר לטוס ל-6 ימים, 5 בחינם ויום ללא ביטוח). מתוך אתר ישראכרט:
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 12:47
אין כפל ביטוחים. אם יש יותר מביטוח אחד אז אחת מהחברות רק משלימה את מה שחסר בחברה האחרת, הן מתקזזות ביניהן.

חוצמזה הביטוח החינמי זה ביטוח חרטא והוא רק הפתיון להרחבה. לכן אני לא משתמש בו ורוכש ביטוח פרטי שמתאים ותפור לצרכים שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 12:50
למה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 13:22
ביטול טיסה או הקדמת טיסה?

פינוי או הטסת בני משפחה במקרה של תאונה?

השתתפות עצמית באובדן כבודה?

אישפוז - מקבלים החזר חלקי רק לאחר חזרה לארץ [למשל passportcard, שיחת טלפון אחת מטעינה את כרטיס האשראי שלהם ואין הוצאות מהכיס בחו"ל].

תאונת דרכים בניו יורק? 3 ימי אישפוז? הכיסוי לא מספיק וצריך לקחת משכנתה...

החמרת מצב רפואי? אם לא תדווח אפילו על מצב קיים וגם הפעוט ביותר הלך הכיסוי הרפואי.

הרשימה ארוכה כאורך הגלות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 14:03
מסכים עם yossik

אין חוכמות. ביטוח חינם שווה ללמפה.

אני עושה ביטוח דרך PASSPORTCARD.

נגיד איבדו לך את המזוודה, אתה מקבל כסף לכרטיס אשראי לקניות של ציוד.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 14:32
כן.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 14:59
זו לא הייתה שאלה אלה הצהרה :-)
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 16:36
אם הכיסוי של $2,500,000 דולר לא יספיק לטיפול בי באשפוז של שלושה ימים אחרי תאונת דרכים, אני כנראה לא ארצה לקום מהתאונה הזאת...

ובמילים אחרות - זה ביטוח טוב למי שאין לו בעיות רפואיות מיוחדות, לא מתכנן טיול בעל אופי מסוכן, ואינו בעל שארים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 16:41
שווה להפעיל כל הביטוחים האפשריים. עניין העיכובים שאולי ייגרמו כתוצאה מפינג פונג בין חברות מתגמד ביחס לתועלת ההשלמה שתהיה זכאי לה במקרים המתאימים. ממש לא מאמין שאי הודעה מראש מבטלת הביטוח, מניח שמבחינת החברות כפל ביטוחי אפילו רצוי. כל חברת אשראי עובדת עם חברה מטעמה, תפעיל בכל חברה רק את הביטוח שמקנה הכרטיס הכי יוקרתי שלך אצלה. אי אפשר לשרשר. 5 ימים חינם מותנים ברכישת ביטוח לשאר הימים (אם יש) באותה הפעלה.

הביטוח החינמי לא כזה חארטה בוודאי בהשוואה ללצאת ללא ביטוח כלל ובמיוחד לאור החוקים החדשים שכיום מחייבים מעטפת מינימלית סבירה. גם בחינמי יש דרגה רגילה ויש דרגה שמיועדת למחזיקי כרטיס פלטינה (כשהביטוח ברמת הפלטינה ניתן לפעמים גם למחזיקי כרטיסים עיסקיים מסויימים שאינם פלטינה) שנחשבת משופרת.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 16:46
אם תקרא את האותיות הקטנות תגלה שהרמה החינמית לא כולל הרבה דברים ומכיל הרבה סייגים.

למשל אם אתה נוהג לרוץ (סתם לכיף) -- אם תפגע ח"ו בריצת בוקר ליד המלון - שכח מהכיסוי. זה נחשב פעילות ספורט אתגרי ולא מכוסה.

אם תגיע ליעד ותגלה שהמזוודה שלך טסה לנורווגיה ולא לאנגליה -- תצטרך לקנות על חשבונך ולקבל (אולי) זיכוי חלקי.

וכו' וכו'

דווקא שכנוסעים לחו"ל.. ביטוח זה הדבר האחרון שכדאי להתקמצן עליו
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 17:04
זה תקף גם לביטוחים בתשלום. החריג היחיד הוא פספורטקארד שיטען לך מראש את הכסף, אבל זה לא אומר שהם לא ידרשו החזרים אם תספק קבלות על רכישות שלדעתם לא מכוסות.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 17:19
לא מדוייק.

גם בביטוחים בתשלום יש הבדלים. קח לדוגמא את נושא הריצה.

אם אתה רוצה לרוץ ריצת בוקר אתה צריך להוסיף ספורט אתגרי בכל חברות הביטוח כי זה לא מכוסה. (למעט פספורטכארד והפניקס שם זה בשכבה הבסיסית)

לגבי רכישה של ציוד עקב אובדן מזוודה -- אם אתה טס בקיץ ופתאום קונה מעיל דובון סביר להניח שישאלו שאלות (אא"כ נסעת לאלסקה)
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 17:24
סימוכין?

תקרא את החריגים עבור פרק כבודה - גם דברים רבים הרבה יותר בסיסיים ממעיל דובון לא מכוסים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 17:37
תסתכל על הסייגים של הפוליסה של כלל ביטוח למשל. כתוב במפורש:

1.1 עיסוק בספורט, לרבות אימון או הדרכה, למעט פעילות ספורטיבית כחובב למען

הנאה בלבד הכל בדרך מקובלת ובתנאי שהמבוטח לא השתתף בתחרות מאורגנת

ו/או אימונים במסגרת איגוד ו/או קבוצות ספורט מאורגנות.

2.1 .פעילות ספורטיבית כלשהי ששכר בצידה.

3.1 .פעילות ספורטיבית כלשהי במסגרתה המבוטח נהג שלא בהתאם לכללי הבטיחות

היסודיים של האתר בו בוצעה הפעילות.

שאלתי סוכן ביטוח מה זה אומר, אז התשובה הייתה שאם אני רץ בחדכ במלון או בפארק בשבילים רגילים אז הכל טוב.

רץ בעיר על המדרכ, חוצה כבישים וכו', או בשטח.. אכלת אותה. לא מכוסה
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 17:50
לא יודע מה יקרה בפועל, אבל אין קשר בין מה שסוכן הביטוח אמר לך לבין מה שכתבת:

יכול להיות שהסוכן ניסה לשכנע אותך לקחת את הפוליסה בתשלום במקום הפוליסה החינמית, ולכן ניסה להציג את הפוליסה החינמית באור שחור במיוחד?

לא..., לא יכול להיות, סוכני ביטוח תמיד אומרים אמת....
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 17:53
ברור, גם בין ביטוחים בחינם יש הבדלים :> הכוונה היא שהתוספת לכל פיפס חלה גם בביטוחים החינמיים וגם באלה שבתשלום מראש. כנ"ל לגבי החריגים שמיועדים לגרום לזה שלעולם לא תראה את הכסף.

זה היופי של שיווק טוב. "לא צריך תוספת, כי זה כלול בשכבת הבסיס". אבל זה ששכבת הבסיס יקרה יותר מהתוספת בביטוח החינמי... ;) זה כמו ששופרסל מפנקים אותי בשוברים של 30 שקל "חינם" על כל כמות רכישה אצלם, בזמן שאצל רמי לוי הייתי חוסך 250 שקלים רק מההפרשים בקניות בזמן שלקח לי לצבור את הבונוס הזה.

* ג"נ - הכותב הוא נפגע שופרסל שהתעורר לאחרונה בעקבות פוסטים בפורום ועבר לרכוש ברמי לוי.

לגבי זה, פספורטקארד ייתנו לך בדיוק את מה שהביטוח החינמי ייתן (וזה אפילו לא מגיע כדי בגדים חיצוניים - אלא תחתונים בלבד!), ועד אותו גובה כיסוי.

ראה מתוך הפוליסה:
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 18:09
לא. כי השאלה הייתה לחבר והייתה כללית.
🕒 פורסם בתאריך: 16/09/2018 18:20
הביטוח הוא פר חברה מבטחת. לא תוכל להחזיק כמה חוזים במקביל אצל אותו מבטח, כל אחד תחת כרטיס אשראי אחר.

התשובה היא אכן לא, כמו שחשדת.
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2018 08:09
לא רלבנטי, איש מכירות טוב יצטט סיסמאות המכירה שלו גם כשמעירים אותו בלילה מתוך שינה, ואיש מכירות עוד יותר טוב גם מאמין במה שהוא אומר, אפילו אם זה לא נכון (המערכת מחנכת אותו להאמין בזה, אף אחד בחברת הביטוח לא יספר לו שזה בולשיט). עבדתי הרבה שנים כאיש מכירות.

תראה, הסעיף הרלבנטי בתנאי הפוליסה לריצת בוקר הוא כזה שאפשר לקחת אותו לאיזה כיוון שרוצים:

"פעילות ספורטיבית כלשהי במסגרתה המבוטח נהג שלא בהתאם לכללי הבטיחות היסודיים של האתר בו בוצעה הפעילות."

יתכן שמדיניות חברת הביטוח הוא לא לשלם במקרה והוא רץ ברחוב (נניח), אבל קשה מאד להוכיח שהוא רץ (ואם באותו הרגע הוא הלך?) ברחוב בצורה לא בטוחה, וגם אז, לא בטוח בכלל שזה יעמוד במבחן בית משפט.

שים לב, שיש לחברת הביטוח אינטרס להפחיד אותך (יש פה שרשורים אינסופיים של הפחדות סוכני ביטוח בכל נושא שהוא), כדי להגדיל התשלום
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2018 08:11
דרסה אותך מלגזה?
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2018 08:12
לא מבין למה אותם עקרונות של ביטוח לא פועלות כאן?

אם זה משהו שאפשר לעמוד בו בלי בעיה (כמו אבדן מזוודה) לא מבטחים, אם זה משהו שיביא לקריסה כלכלית (פציעה בארה"ב למשל) מבטחים.

מה אני מפספס? נראה שפספורט קארד עדיף רק במצבים שבכל מקרה לא הייתי עושה ביטוח
🕒 פורסם בתאריך: 17/09/2018 08:18
שחטו אותי בקצביה.

ומסתבר שגם במחלקת הירקות.

וחומרי הניקוי.