⬅ חזרה לאינדקס

זקוק לעזרה בהחזר מס

🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 17:25
שלום,

השתמשתי במחשבון של supertax כדי לבדוק אם מגיע לאשתי החזר מס לשנת 2013. שנה שבה היא ילדה. ולקחה חופשה שהתחילה כחופשת לידה באוקטובר והמשיכה כחל"ת לתוך 2014.

התוצאה הייתה שאני חייב ! למס הכנסה כ-4.5K.

האם זה ייתכן ? כיצד יכול להיות ששכיר ללא הכנסות נוספות יהיה חייב במס הכנסה מעבר למה שכבר נגבה ממנו הרי הגבייה היא מקסימלית אלא אם כן הוכחת אחרת ... גם דמי הלידה ממוסים על ידי מס הכנסה.

הסיבה היחידה שאני חושב שפוגמת בחישוב היא העובדה שדמי הלידה מתקבלים עבור 98 ימים מה שגורם לכך שתקבל תשלום ב-2013 על ימי עבודה מינואר 14.

למישהו יש מושג מה עושים במצב כזה ?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 11/05/2015 17:30
מנסים באתר של מס הכנסה. עד שלא תגיש את זה למס הכנסה, אין מה לחשוש.

מתי התחתנתם?

האם הגשתם את הבקשה כזוג? האם במקום עבודתה/עבודתך יודעים שאתם זוג?

בעקרון היא אמורה לקבל את נקודת הזיכוי על הילד על כל השנה (עד כמה שידוע לי), גם אתה.

זה שווה 2 נקודות זיכוי בחודש כלומר 436 שח החזר לחודש.
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2015 09:05
ברור אני לא חושש :) אני ניסיתי גם את הסימולוטור של מס הכנסה הוא די מעצבן ו-supertax ממש נוח. אבל אני אתן למס הכנסה עוד ניסיון כדי להשוות.

התחתנו לפני 11 שנים. מילאתי את הבקשה כזוג. כן יודעים כמובן.

אתה מתכוון שילד שנולד בסוף 2013 מזכה רטרו על כל השנה אחורה ?

וחוצמזה אני שואל עקרונית האם יכול להיות מצב כזה שתצטרך לשלם יותר מס אחרי הגשת בקשה עבור שכיר שכאמור לא משתכר ממקורות נוספים ... ?
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2015 09:37
יכול להיות שבחופשת לידה לא מגיעות לה נקודות זיכוי -או שהיא מנצלת אותן לטובת המענק . ואז אם מקום העבודה נתן לה גם הוא את מלוא נקודות הזיכוי -היא חייבת להם.

אל תמהר לגשת אליהם :)
🕒 פורסם בתאריך: 12/05/2015 09:55
נקודות זיכוי יש לך חודש בחודשו, גם אם אתה לא עובד - אתה לא מנצל אותן.

בסוף השנה מגישים דוח שנתי והחישוב נעשה לפי חודש - כך שאם עבדת חצי שנה לפי 30,000 שח ויש לך 2.25 נקודות זכות בחודש - בסוף השנה עומדות לרשותך

27 נקודות זיכוי.

אז לוקחים את ה-180,000 ברוטו מחלקים ב-12 = משכורת חודשית של 15,000 שח. על כל אחד תקבל 2.25 נקודות זיכוי.

עד כמה שידוע לי הסיבה שהנקודות זיכוי בשנה הראשונה הן רטרואקטיבית, מכיוון שבשנה האחרונה המעסיק לא יתן לך אותן מראש.

תצטרך שוב לגשת למס הכנסה לבקש אותן. בונים על זה שב-18 שנה המשכורת שלך תעלה, לא תבין ותשכח מזה.

(שוב, עד כמה שידוע לי).

אז למעשה @waskindalost אמור להיות לפי 3.25 או 4.25 אם על כל השנה או רק על משכורות אוקטובר/נובמבר/דצמבר בהיותו אב נשוי לילד בן פחות משנה.

הסיבות שיכול להיות ששכיר יהיה צריך לשלם אקסטרא אחרי שהורידו לו מיסים במשכורת, היא אם עדכנו לו נקודות זיכוי שלא היו אמורים לתת לו.

המעסיק העלים מס.

לך תבין...

אתמול קיבלתי מכתב שבדקו את מקום העבודה שלי בשנים 2006-2008 ולכן מגיע לי 960 שח תוספת על דמי האבטלה שקיבלתי כשעזבתי.