⬅ חזרה לאינדקס

האם ניתן להגיש בקשה להחזר מס על שנה אחת בלבד ?

🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2015 11:44
נניח שחישבתי וראיתי שבשנה מסויימת מגיע לי החזר מס אבל בנוסף החישוב העלה שבשנה שקדמה לה אני חייב לשלם למס הכנסה עוד כמה אלפי שקלים. האם אני יכול לבקש החזר מס על שנה ספציפית בלבד ?

האם הם יכריחו אותי להגיש שנה-שנתיים אחורה ? או שהם מסתכלים רק על השנה שביקשתי ?

ולמי שהתנסה מה המדיניות שלהם בכ"מ אם פותחים הם מבקשים נתונים אחורה ?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2015 12:13
מיסים חייבים לשלם...
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2015 12:18
הם מסתכלים על השנה שאתה מגיש.

מצד שני, אתמול קיבלתי מכתב מביטוח לאומי שעקב ביקורת למקום עבודתי בעבר... מעבירים לי עוד קצת כספים.

ייתכן ויבדקו את החברה שעבדת/עובד בה ויעדכנו שגבו ממך בחוסר.
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2015 12:49
איך בכלל ייתכן גביית חסר לשכיר שעבד כל השנה ללא כל תמורה משמעותית במהלך השנה ? ללא הכנסות נוספות וללא כל שינוי מצב צבירה אישי :) ?
🕒 פורסם בתאריך: 13/05/2015 13:20
איך ייתכן שעצמאי שהיה מושבת בבית חצי שנה אחרי תאונה יחוייב אחרי שנתיים בלשלם 13,000 שח על הכנסות באותם חודשים (בהם כאמור שכב במיטה)?

יש לנו שאלות מאוד מעניינות פה.

אני אומר לך במאמר מוסגר שעבדתי שנה מסויימת ב-2 מקומות שונים, המשכורת היתה דומה, מבחינת זה שבשניהם הייתי באותה מדרגת מס, בלי חורים...

סיימתי פה ב-31/5, התחלתי כאן ב-1/6.

בשני המקומות גבו לי באופן שונה ולכן הגשתי למס הכנסה את ה-106 ויצא שאני חייב 1500 שח על אותה שנה.

הגעתי לבירור והפקיד שומה שאל למה בכלל הגשתי, אם אני לא בטוח שמגיע לי החזר?

הסברתי לו שאני שכיר ולא מחפש "חורים בחוק"... אני משלם מה שנדרש.

אז או שהחשב שכר ב-X היה שיכור או שהחשב שכר ב-Y היה אדיוט. - או שמגיע לי 1,500 או שאני חייב 1,500. מעדיף לסיים בהקדם.

נ.ב.

עד כמה שאני מבין, אם רוצים לנצל מגן מס של מיסים על מכירה ברווח - לגרור למספר שנים - צריך להגיש על כל השנים המדוברות - מהשנה ממנה רוצים לגרור ועד השנה בה רוצים לנצל את ה"מגן"