⬅ חזרה לאינדקס

תאום מס למי שיש אזרחות אמריקאית

🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2018 10:04
אישתי בעלת אזרחות כזו, ולכן צריכה להגיש פעם בשנה דוח.

מעבר לזה שזה וואחד כאב ראש, מסתבר בדיעבד שעשינו הרבה טעויות בנושא כזוג נשוי.

אפרט כמה, ובטח יש עוד:

1. הגשה של הדוח לארהב כיחיד לעומת כזוג.

2. חשבון בנק משותף מול אישי לכל אחד.

3. השקעה בקרנות סל ותעודות סל בארץ (מסתבר שארהב לא אוהבים את זה)

4. קניית נדלן פה בארץ.

כל אחד מהנקודות ניתנת לאופטמיזציה. ואשמח לשמוע אילו תובנות יש לכם בנושא?

עשיתי חיפוש פה בפורום ולא מצאתי שרשורים רלוונטים. אשמח להפניות אם פיספסתי משהו.

והאם מצאתם רואה חשבון בארץ שמבין בנושא? עד עכשיו כל מי שעבדנו מולו עשה מלא טעויות.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2018 12:41
תגדיר טעות.

לכל הדברים שציינת יש יתרונות וחסרונות.

דווקא ל-7 השנים הקרובות לא הייתי רץ להגיש כזוג. הסיבה היחידה שהייתי עושה זאת, זה אם אתה מרגיש צורך בלתי נשלט לפתוח Roth IRA על חשבונך (או אם אחד מכם עדיין סטודנט באחד המוסדות המוכרים). עדיין הייתי בוחן לעומק.

חוקית זה לא משנה מי רשום על החשבון, מעשית רואי חשבון ידווחו על ההכנסות לפי השם שמופיע על החשבון.

הם דווקא אוהבים את זה, יוצא להם גביית מס יפה מהעסק.

הדבר הזה הוא מאוד קל למניעה.

אנחנו אישית "ניצלנו" את החוק הזה להתפקס על ברוקאים זרים עם שלל ההטבות שהם מציעים, כולל הוצאת אשראי אמריקאי.

אתה מתכוון מבחינה רישומית? שכאילו היה כדאי לרשום רק על אחד מבני הזוג?

לא כל בנק היה נותן משכנתא במצב הזה, ואם בכל מקרה יש לך תוכנית להגשה כזוג אז זה גם לא היה משנה.

בנקודה כללית, צריך מאוד להיזהר עם הכנסת בן הזוג הישראלי למערכת המס המתוסבכת הזאת. יש הרבה מה להרוויח אבל גם מה להפסיד אם מפספסים שיקול כלשהוא ויש הרבה כאלה.

מוזמן לבלוג שלי (לינק בדף הפרופיל) כדי לראות פוסטים שונים שדנים בדיוק בנושאים שציינת. בהסכמת מודרטור/בעלת הבית אביא לינקים ישירים בשרשור הזה.

ג.נ. אני אמריקאי (וגם הילדים) ואשתי לא, וכרגע מגישים כזוג, אך זה מכוח האינרציה כרגע, כי החלטה להפסיק הגשה כזוג היא סופית ולא ניתן יהיה לחזור.
🕒 פורסם בתאריך: 29/09/2018 13:16
אצלינו מצב זה גרם להעברה של תיק ההשקעות (ברוקר ישראלי וניירות ישראלים) משמי לשם זוגתי. (אני אזרח ארהב והיא לא)

יש לציין שמכיוון שאנו לא נשואים על פי חוקי מדינת ישראל ההעברה יצרה אירוע מס (מכירה של הניירות - העברת הכסף לחשבון משותף והעברה לחשבון השקעות

על שם זוגתי בלבד) יאמנם ניסינו לקבל מפקיד השומה פטור מאירוע זה - אך לא הצלחנו במשך מספר חודשים ובסוף התייאשנו.

לא דייוחתי לאמריקאים על המכירה ואני מקווה שהם לא ישימו לב/ לא יהיה להם חשוב מספיק להתעסק עם סכומים זניחים וכו..

אני מניח שלטווח הרחוק משתלם יותר לעבור לברוקר אמריקאי (חשבון של בעל האזרחות) יחד עם כל העניינים הנלווים. כרגע אצלינו

הטווח הוא בינוני והעדפנו להישאר עם ברוקר ישראלי.

את דוחות המס השנתיים התחלתי למלא לפני מספר שנים. בשנתיים הראשונות (בתור סטודנט שרצה לקבל החזר מס על לימודים)

נעזרתי באחת מהחברות הישראליות (תמורת חלק מהמס שמוחזר) ולאחר מכן בשנים האחרונות אני ממלא לבד ונעזר מאוד

בבלוג של @FIYaacov (תודה!)
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2018 20:45
יעקב,

תודה כל כל הנקודות,

התכוונתי שהגשנו כזוג (בהמלצת רואה חשבון) וזה די דפק אותנו מכל מיני סיבות.

לגבי נדלן, לפי הבנתי יש מס בארה"ב אם מוכרים ברווח מעל 250K דולר, בנוסף יש עניינים של ירושה.

לכן עדיף לרשום על שם הבן זוג שלא אזרח ארה"ב. נכון?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2018 00:44
כמו שאמר רפיקי (או סימבה?) מה שהיה היה :)

הפטור הוא על דירה למגורים כשהתנאי לפטור הוא שחייתם בדירה שנתיים מתוך חמש השנים האחרונות. לזוג הפטור הוא 500,000, אבל אם בן הזוג האמריקאי מגיש לבד אז גם ככה הוא מדווח רק כל חצי מהרווח, כך שזה היינו הך.

לא משנה אם תגישו כיחיד או כזוג.

אם תשרוד אותה הפטור על הנכסים שלה הוא 11,000,000, אם היא שורדת אותך היא מקבלת הכל פטור ממס ירושה.

לדעתי כן, אך מצד שני יש דרגים בהם ניתן להרוויח על חשבון משלם המסים האמריקאי (החזרי מס על ילדים, לימודים) כך שצריך לבחון כל מקרה לגופו כולל תכנון עתידי. גם תלוי בכמה כאב ראש אתם רוצים :)