⬅ חזרה לאינדקס

הפרשה לקרן השלתמות

🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2018 08:20
היי חברים,

אני עזבתי עבודה שעבדתי בה מתחילת השנה ועד לחודש 10. לא קיבלתי שם קרן השתלמות.

עברתי לחברה חדשה ששם אני כן מקבל ק"ה, האם אני אוכל בחודשיים שנשארו להפקיד את כל התקרה השנתית שלי? (המעסיק בסדר עם זה במידה ויש פתרון)
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2018 16:45
תקרה לצורך מה?

יש שתי הטבות בקרן השתלמות.

הטבה במס הכנסה והטבה במס רווח הון.

אם חשובה לך ההטבה במס רווח הון, אתה לא חייב את המעסיק, אתה יכול לפתוח תיק עצמאי ולהפקיד בעצמך מהנטו שלך את ההפרש עד התקרה.

במצב כזה לא תקבל את ההטבות במס הכנסה (על החלק שתפקיד עצמאית), אבל כן תקבל את ההטבות של מס רווח הון.

אני לא יודע אם יש דרך לקבל את הטבת מס ההכנסה אצל מעסיק אחד על חשבון המס ששילמת אצל מעסיק אחר. ההיגיון אומר שיותר מ10% מהמשכורת המלאה שלך עכשיו (לכל חודש), המעסיק לא יוכל להפקיד ושתקבל על זה הטבות מס (כלשהן). אבל כמו שציינתי, אני לא ממש יודע. אולי @נדב יידע.....
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2018 16:51
יש. טופס 134 שמצרפים לדוח השנתי/החזר מס
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2018 16:58
ומה המעסיק צריך לעשות בשביל זה?

יכול להפקיד לך עד התקרה השנתית?
🕒 פורסם בתאריך: 02/10/2018 20:38
הוא יכול להפקיד כמה שהוא רוצה. תוכנת המס שלו תחשב את הפטור ממס לפי החישוב הרגיל (בהתחשב בזה שנותרו חודשיים עד סוף השנה).
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2018 00:16
השאלה על איזו משכורת הוא ידווח בהפקדה.

אם הוא ידווח על המשכורת האמתית, אבל יפקיד הרבה יותר מ2.5/7.5 ממנה, אולי על מס ההכנסה הוא יקבל החזר, אבל בקופה זה יירשם כמעל התקרה. איך זה יוכל להשתנות אחרי דוח שנתי?

אל תשכח שאצל שכירים, גם התקרה עבור מס רווח הון אינה אבסולוטית, אלא תלויה גם בהכנסה....

או שמה? הוא ידווח לקופה על משכורת של כ90K בחודש רק כדי להפקיד 18K תוך חודשיים?

זה יישמע כמו הונאה.....
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2018 00:29
משום מה לא זכור לי שדיווחתי (לקרן) על גובה המשכורת בהפקדה

אבל זה כן יופיע ב 106
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2018 01:50
זה כנראה צריך לשאול את הקרן עצמה. ייתכן וזה לא בר תיקון, אלא הטבת מס הכנסה בלבד.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2018 08:12
לראות אם הבנתי נכון- אם זה באמת כך, אז בעצם צריך לבחור בין הטבת מס רווחי הון (באמצעות הפרשה כעצמאי עד התקרה) לבין הטבת מס הכנסה (באמצעות הפקדה כשכיר מעל לתקרה)?
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2018 10:36
דבר עם הקרן.

יצא לי לפתוח קרן השתלמות אצל מעסיק בדצמבר והכנסנו את כל הבוכטה בבת אחת. צריך ללוות את ההפקדה עם מכתב מלווה המגדיר את ההפקדות לחודשים.
🕒 פורסם בתאריך: 03/10/2018 19:22
אני ראיתי מקרה שדווחה משכורת לא נכונה (נמוכה יותר), ונצבר עקב כך סכום שהוגדר בדוח השנתי כחייב במס רווחי הון.

אחרי בקשה לקרן, זה תוקן.

לא יודע מה יקרה כאן, אבל נשמע שאפשר להתגבר על זה....