⬅ חזרה לאינדקס

סידור ניירת בבית - שאלה לגבי שמירת מסמכים

🕒 פורסם בתאריך: 07/10/2018 23:43
יש לי ארגזים שלמים בבית של ניירת של בנקים. קראתי בכמה מקומות שכדאי לשמור 3 חודשים אחורה והמחמירים על עד שבע שנים. יש לי המון סוגים של מסמכים שם. בחלק מהמכתבים כתוב שאם יש בעיה עם הדוח יש להגיש בקשה בכתב עד 30 יום. המטרה שלי זה לגרוס את הרוב ולהשאיר את המינימום הנדרש. השאלה שלי היא מה המשמעות של שמירת המסמכים? לאיזה מצב אפשר מול הבנק שאכן אצטרך להציג את המסמכים?
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2018 00:03
הסיבה הנפוצה להמלצה לשמור על מסמכים היא לדעתי בהקשר של מס הכנסה, שאולי ידרשו להציג אותם (שבע שנים זה בגלל המגבלה של הגשת דוחות מס על שנים קודמות).

הפתרון מבחינתי הוא שכמעט את כל המסמכים שאני מקבל - פיזית או דיגיטלית - דוחות מהבנקים, גופי השקעה, קרנות פנסיה וביטוח, קבלות על רכישות משמעתיות (שדרושות בשביל לקבל אחריות), תלושי משכורת וכו' - אני סורק ושומר במחשב בפורמט PDF במבנה תיקיות שנוח לי, וזורק את הנייר המקורי.

עקרונית מסמך סרוק קביל משפטית, ויש מעט מאוד מסמכים שאני שומר על המקור הפיזי שלהם - כל מיני תעודות מהלימודים, מסמכים שקשורים במס הכנסה (טפסי 106 שנתיים מהמעסיק, טפסי 867 מגופי ההשקעות, דוחות המס שהוגשו והשומות שהתקבלו בחזרה), חוזי שכירות ועוד כמה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2018 00:09
תודה על התשובה המפורטת. אוקיי עכשיו הקטע של השבע שנים יותר מסתדר לי.
🕒 פורסם בתאריך: 08/10/2018 19:04
איני בטוח לגבי הטענה על קבילות משפטית של מסמך סרוק, ביחוד אם הכוונה בהקשר של מסים וביחוד מע״מ.

במע״מ יש חשיבות לשמירת קבלות ״מקור״ פיזיות.

כיום גופים רבים עוברים למסמכים חתומים דיגיטליות (לפי חוק חתימה אלקטרונית) ושם כמובן ניתן לשמור את הקובץ שהתקבל.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2019 22:11
כמו שיש חובה עליך לשמור, יש גם חובה לכל הגופים.

במקרה שפתאום תצטרך אישור יתרות מהבנק לשנת 2014,פשוט תוכל לבקש מהנק, לשלם להם כסף ולקבל את האישור.

עדיף על לשמור קלסרים.

אני שומר כ 6 קלסרים מהעבים. וזה המגבלת גודל שאאני מוכן לשמור, שדפים לא נכנסים יותר, אני מתחיל לזרוק.
🕒 פורסם בתאריך: 04/05/2019 22:28
גם אניי חוץ ממסמכים ממס ככנסה התחלתי לסרוק הכל ולזרוק.