⬅ חזרה לאינדקס

איחוד חסכונות פנסיוניים/השתלמות

🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2015 10:44
היי,

קיוויתי שאולי מישהו פה יכול לעשות סדר אילו מסלולי השקעה ניתן לאחד ואילו לא?

לדוגמא, אני יודע שקרנות פנסיה ניתן לאחד לקרן אחת.

השאלה האם שתי קרנות השתלמות אפשר לאחד לקרן אחת? לדוגמא במצב שמשתיהן אף פעם לא נמשך כסף, אך אחת כבר אינה פעילה (אין הפקדות חדשות).

ומה לגבי קופות גמל? האם אותן אפשר לאחד? יש קופות גמל מסוגים שונים... ובסטטוסים שונים?

אני מנסה לעשות סדר בכל ההפקדות הפנסיוניות/השתלמות שיש לי, ואפילו להבין מה קורה שם ולהשיג את כל הדוחות זו משימה שמתארכת ומסתבכת בכל צעד שאני עושה. מסתבר שזה לא פשוט בכלל..
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2015 11:21
אני איחדתי (יותר נכון ,ניידתי) 2 קרנות השתלמות...

כלומר העברתי קרן בלתי פעילה עם צבירה של X כסף לקופה אחרת שבה הייתה לי קרן פעילה.

זה לא ממש "איחוד",זה "ניוד" כי בקופה יהיו 2 סכומים על מעסיקים נפרדים.(כלומר אתה לא תראה סכום אחד מאוחד).

אני העברתי מ"אלשטולר" ל"ילין" והאחרונה גם השוותה לי את דמי הניהול של הקופה הפעילה .

בעבר גם ניידתי כמה קופות פנסיה לקופה אחת (העברתי מ"כלל" ומ"הפניקס" למנורה")...תהליך שלקח הרבה זמן אבל זה שווה את זה.

גם במקרה הזאת אתה תראה כספים "לא מאוחדים" אלא רשימה של מעסיקים וסכומים שהופקדו בגינו.

עם ביטוחי מנהלים זה קצת בעייתי כי יש את העניין של מקדם קצבה מובטח,לכן לא נראה לי שכדאי לך לגעת בזה לפני שאתה מתייעץ עם סוכן פנסיוני.(יש כוונה של המפקחת על הביטוח לאפשר ניודים בביטוחי מנהלים אבל ייקח זמן עד שזה יקרה).

בהצלחה
🕒 פורסם בתאריך: 17/05/2015 11:22
אתה יכול לפנות ל-WOBI ולתת להם לחפש לך את כל הקופות השונות.

כל 2 קרנות שיש להן את אותו סטטוס - השתלמות נזילה-שכיר/ קופת גמל מתאריך מסויים/ קרן פנסיה... אפשר לאחד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2015 10:11
היי אבישי.

זה בדיוק מה שהתכוונתי לשאול, כי העניין הוא שיש הבדל בין לנייד לאותה קופה לבין לאחד, כי עדיין יש הבדל בדמי הניהול בין הכספים בקופות הותיקות יותר לבין הקופות הפעילות.

קרנות פנסיה הצלחתי ממש לאחד לקרן אחד עם סכום אחד, אך עם קרן השתלמות וקופת גמל לא הצלחתי, וזה בעצם מה שרציתי לברר.

שוב תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2015 11:02
מציע לך לפנות ל2 הקופות שבהן מתנהלות קרנות ההשתלמות שלך ולבקש מהם לדעת במידה ואתה מנייד קרן אחרת - האם תקבל את אותם התנאים. הקופה שתסכים לכך - תנייד אלייה. ו

לגבי קופת גמל - אני מניח שזה דומה לפנסיה כי אין מקדם מובטח אבל בכל אופן מציע לך להתייעץ עם הסוכן שלך (מאמין שיש לך ממקום העבודה)
🕒 פורסם בתאריך: 18/05/2015 11:07
תודה. אכן זה מה שנותר.
🕒 פורסם בתאריך: 24/04/2019 17:42
חברים, מצאתי את הדיון הוותיק הזה בנוגע לשאלה שלי היום.

גם אני נתקלתי בזה שיש לי הרבה קופות קטנות של השתלמות שכל ניוד / העברה לגוף אחר ניהיו מסובכים מאוד, וגם מעקב אחר הביצועים ממש עבודה סיזיפית...

כרגע כל הכספים מנוהלים בהלמן אלדובי ונציגים שלהם מנסים לשכנע שאי אפשר לאחד קופות אם לנייד לתוך קופה אחת מאחר ומדובר על ותק ומעסיקים שונים.

האם זה נכון?

אגב, מצאתי באתרי מיטב דש ופסגות טופס "בקשה לאיחוד חשבונות באותה קופת גמל/קרן השתלמות" שנראה מתאים למקרה זה, אך אצל הלמן אלדובי כמובן לא קיים...