⬅ חזרה לאינדקס

שאלה לגבי משכנתא

🕒 פורסם בתאריך: 17/10/2018 13:28
שלום,

אני שוקל לקחת משכנתא כנגד דירה בישראל כדי לממן חלקית קניית דירה בחו"ל. שווי הדירה כ900 אש"ח. אני מעריך שסך המשכנתא לא יהיה גבוה מחצי.

1. איזה תמהיל מומלץ על מנת להשיג ריביות נמוכות ככל הניתן? שליש פריים, שליש קל"צ ושליש בריבית משתנה שיסגר בהקדם האפשרי? מה לגבי התקופה המומלצת לכל אחד מהאפיקים?

2. אני מתכוון לעשות סקר שוק במספר בנקים, האם יש בנקים מומלצים או כאלה שמומלץ לא לבזבז עליהם את הזמן? האם סניפים שונים של אותו הבנק יתנו הצעות זהות?

תודה לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2018 10:55
67% קבועה צמודה קצרה. 33% פריים ארוכה.

כאלה שפתוחים באותו יום.

לא, אבל once קיבלת הצעה באחד, הוא מטפל בך. אין העברת תיקים בין סניפים אלא במקרים נדירים מאוד.
🕒 פורסם בתאריך: 18/10/2018 17:35
אני אצטרף ואשאל האם ניתן לקבל מימון כנגד שיעבוד דירה(ללא משכנתא קיימת) במקרה ואין לי הכנסות משכר עבודה בישראל אלא מחו"ל פרט להכנסות משכר דירה בישראל?

כיצד הבנק במקרה כזה מסתכל על יכולת ההחזר החודשי? האם רק על בסיס השכר דירה שמתקבל בישראל או גם מתקבולי שכר מחו"ל?

אשמח לשמוע ממי שנמצא בסיטואציה דומה
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 00:23
אני בסיטואציה דומה ובשעה טובה כן קיבלתי משכנתא לבסוף.

כדי שבנק יכיר בהכנסות מחו"ל הם צריכות להיות משמעותיות, אתה צריך להראות אישורים של רו"ח על ההכנסות האלה, תזרימי מזומנים בבנק על ההכנסות, דיווחים לרשויות המס בארץ ובחו"ל על ההכנסות, בנוסף מסתכלים עליהם 3 שנים אחורה כדי לראות קונסיסטנטיות ועושה ממוצע, בסוף גם יקבלו הרבה פחות מההכנסות בפועל.

אה וזה גם יקח הרבה זמן, חודשים רבים עד שיתקבל אישור אם בכלל והריביות שתקבל יהיו גבוהות יותר.

לי עזר יועץ משכתנאות בתהליך, כשהוא הבין לאיזה סרט הוא נכנס הוא אמר לי שהלקוח הבא שלו עם כזו תיק הוא יגבה ממנו שכר טרחה של פי 3 ממה שגבה ממני.

אם תרצה הפנייה דבר איתי.

זו משכנתא לכל מטרה, הריביות יהיו יקרות יותר משמעותית ממשכנתא רגילה, תחשבי היטב על כדאיות המהלך כי התזרים שלך יהיה שלילי (עמוק בשלילי).
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 12:19
חשבתי שמומלץ להוסיף ריבית משתנה לתמהיל מתוך כוונה לסגור אותו בהקדם האפשרי. זה לא אמור להוזיל את השורה התחתונה?

האם משכנתא לכל מטרה לא תהיה עדיין זולה מהלוואה מהבנק שלא כנגד נכס? יש מקורות מימון יותר זולים (למעט הלוואה כנגד קרן השתלמות ומימון מIB)?

אם ההלוואה תממן רק חצי מעלות הנכס האם התזרים בהכרח יהיה שלילי?

תודה לעונים!
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 12:35
לא בהכרח, אבל היתרון הוא במשכנתא ניתן לקחת סכומים גבוהים, בספק אם הבנק יתן לך סכומים גבוהים ללא בטחונות בריבית טובה.

אם יש לך תיק ני"ע בנוסף אז אולי כן.

תלוי לכמה זמן המשכנתא, מה הריבית שלה ומה התשואה של הנכס.

כלל אצבע גס מאד הוא משכנתא ל25 שנים ב50% מימון = תזרים סביב ה0, אבל כאמור זה מאד תלוי וגם קל מאד לחשב את זה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 13:01
א. יש כבר קבועה צמודה.

ב. אתה לוקח 50% מימון, אין פה הרבה מקום לפירואטים.