🕒 פורסם בתאריך: 19/10/2018 08:05
כל ההסבר הזה רלוונטי לקרן נאמנות, לא לקרן סל. למיטב ידיעתי, הקרן שאתה מדבר עליה תהפוך עד סוף השנה לקרן סל.
קרן סל נסחרת בבורסה ולכן אתה שולט במחיר שלה כמו בכל נייר נסחר אחר (ואני מתייחס בסוף לשליטה על המחיר).
חזרה לקרן נאמנות-
שים לב שמנהל הקרן יכול לקנות כל מיני סוגי ניירות, כתלות במדיניות הקרן ו/או שיקול דעתו. זה יכול להיות מניות המרכיבות את המדד, חוזים, תעודות סל וכדומה. מה שאתה תקבל זה יחידות בקרן, שנזגרות מסך נכסי הקרן חלקי כמות היחידות (כמובן כל יחידה מייצגת זכויות בנכסי הקרן).
אני לא חושב שהוא קונה דווקא בשער הסגירה, אבל אני לא בטוח לגמרי איך זה עובד בקרן אינדקס. אני מניח שתנודתיות תוך יומית מתמצעת לאורך זמן ו/או תורמת לשגיאת עקיבה.
(השוק, שזה בעיניי בערך אבל לא בדיוק הגורל, אבל) כן. שווי היחידה שלך יקבע אחרי סיום המסחר, ואתה לא יודע אותו מראש. אבל שווי היחידה גם ישתנה ביום המסחר למחרת, וגם את זה כמובן שלא תדע מראש (אפילו אם תקנה קרן סל ולא קרן נאמנות).
תחשוב על זה אחרת- גם בפקודת מרקט אתה לא שולט במחיר, והוא נקבע על ידי השוק/גורל בזמן שחולף עד שהפקודה נקלטת. זה אותו דבר גם בקרן נאמנות, רק שזמן אי-הוודאות (הזמן עד לביצוע) משתנה. הוא ארוך יותר (משמעותית!) בקרן נאמנות, אבל קרן כזו, בהגדרה, היא בכל מקרה לא למסחר קצר טווח.
(אגב, שים לב שבפקודת לימיט, שלא זמינה לקרן נאמנות, אתה כן שולט במחיר בגלל הויתור על ודאות הביצוע- יתכן שהפקודה לא תבוצע כלל. כלומר, בכל מקרה אתה תלוי בגורל/שוק.)