⬅ חזרה לאינדקס

עד כמה העברות בנקאיות מעוררות "חשד" בעיני הבנק

🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 14:00
אז לפי מה שקראתי לא רק שלבנקים יש סף רגולטורי שבו הם חייבים לעמוד מבחינת פיקוח (לדוגמה, הפקדה/משיכה של 50,000 ש"ח) כחלק מהמאבק בהלבנת הון.

עם זאת, למיטב ידיעתי ובדיקתי ישנה גם בדיקה כללית שהבנק "עורך" בחשבונותיו.

לדוגמה: שינויים חדים בהתנהלות, התנהלויות כספיות חוזרות ונשנות המגדרות את ה"סף" הרגולטורי הנזכר מעלה...

אני שואל כי אבי נוהג לבצע עבורי העברות בנקאיות, בעיקר עבור דברים שרכשתי עבורו בכרטיס האשראי שלי (מטעמי נוחות). אמנם הכל כשר, אבל בכל זאת רציתי לוודא מהו ההיקף בפועל שמעורר "חשד" אצל הבנק?

לדוגמה, החודש הועברו לי בפעימות בערך 17,000 ש"ח.

איזה סכומים חודשיים אפשר להעביר בלי שהבנק יפנה אליי וכו' (אני לא מעוניין בכך למרות שכאמור אין לי ממה לחשוש מבחינה פלילית).
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 14:10
אני לא בטוח, אבל מניח שלבנקים יש פרופיל לקוח ואם אין חריגות מהנורמה ופחות מ 50K יעבור בשקט מתחת לרדאר. גם העברה של 17K בפעימות ואם נעשית יותר מפעם בשנה זה נכנס לפרופיל הלקוח ולא יחשב חריג או יקפיץ דגל אדום.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 14:37
תלוי בלקוח ומה נתפס אצלו ״נורמלי״ בעיני הבנקאי.

העברה בין בני משפחה לרוב עוברת חלק, ו-17,000 זה לא סכום גדול.
🕒 פורסם בתאריך: 20/10/2018 15:37
אתה מעלה שאלה מעניינת.

אני הוצאתי להורים שלי ולאחותי כרטיסי AU על הכרטיסי אשראי האמריקאים שלי (גם ככה לא מעניין אותם נקודות, אז למה לא לנצל את זה בשבילי? :-) ). יוצא שכל חודש הם מעבירים לי כמה אלפים על השימוש בכרטיסים האלה.

עד כמה שאני יודע, אין שום מגבלה חוקית ושום מס על העברת כספים בין בני משפחה. וגם אם הבנק פתאום ישאל, תמיד אפשר להראות לו את חשבון האשראי עם השם של הAU והשם שלי.

תגדיר "יפנה".

החודש למשל העברתי סכום גבוהה יחסית (מעל 50K) מחשבון הבנק לחשבון ההשקעות שלי (לא יצא לי להעביר כבר כמה חודשים אז הצטבר סכום גדול).

קיבלתי טלפון מסניף הבנק שרצה לוודא שאכן אני ביצעתי את ההעברה, אבל ברגע שאישרתי שאכן אני יזמתי את ההעברה, לא היו שאלות נוספות וההעברה עברה חלק.