⬅ חזרה לאינדקס

דרישת פיצוי מקרן הפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 09:49
יש ברשותי קרן פנסיה בתחילת דרכה, 30K שצברתי בשנה האחרונה. בחודש מאי ביקשתי לערוך שינויים בחיסכון הפנסיוני וברכיבים הביטוחיים השונים. בהתאם לכך ביקשתי לבטל את ביטוח השאירים, ולצמצם למינימום את ביטוח הנכות, וכמובן להעביר את כלל הכסף לחיסכון מקסימלי במדדי מניות חו"ל.

מסתבר שהבקשה שלי אכן נענתה אך באופן חלקי. כלומר, כרגע אני לא משלם על ביטוח שאירים, והרכיב הביטוחי לנכות הוקטן אם כי עדיין לא הבנתי האם מדובר במינימום או האם אפשר לבטלו לחלוטין. בנוסף, חלק מסוים מהכסף אכן עבר לחיסכון מקסימלי כבקשתי אך חלק טרם עבר (קצת יותר מ-30%). מבירור מול החברה הפנסיונית, נאמר לי כי הטפסים אכן הגיעו וקיבלו את בקשתי, אבל היא נפלה בין הכסאות, וכתוצאה מכך לא כל הכסף עבר לחסכון כמבוקש. כרגע הנושא נמצא בבדיקה ומנסים להבין מדוע ואיך, וכמובן לטפל בהעברה בהקדם. באופן אוטמטי הבעתי כעס, והובהר לי שאקבל פיצוי על כך.

האם יש מישהו שנתקל במקרה דומה? מה אני צריך לדרוש? לדעת?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 10:57
אני חושבת שמינימום הנכות בקרן פנסיה הוא 37.5%

ואגב, מה היתרון שמצאת בקרן פנסיה , בהנחה ואתה מוותר על הביטוחים ?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 11:14
מצבך טוב לדעתי אם חברת הביטוח מודה שהבקשה הגיעה אליה אך לא טופלה. אתה צריך לבקש שהכספים ינויידו עם התאריך בו התקבלו הטפסים אצל החברה. הם צריכים לספוג את עלות הטעות שלהם.

במידה והם לא נענים לבקשתך פנה למפקחת על הביטוח במשרד האוצר וציין זאת גם בשיחתך עם נציג חברת הביטוח. אתה תתפלא כמה מהר נציגי חברת הביטוח יחזרו אליך כדי לטפל בבעיה במקרה זה...

לי קרה מקרה דומה אבל הטעות הייתה של סוכנות הביטוח מטעם העבודה (שלא ביצעה את בקשתי המפורשת) ובמקרה זה חברת הביטוח טענה בצדק שזה לא באחריותה. אני קיבלתי פיצוי של כמה מאות שקלים בצ'ק מסוכנות הביטוח לאחר מאבק מייגע.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 11:46
לא הבנתי את השאלה. אין לי צורך בביטוח שאירים מכיוון שאין לי ילדים, ואני מעדיף שמירב הכסף ינוצל במסלול מנייתי ולא לשלם על ביטוח נכות יקר.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 11:53
ז"א שאני דורש ניוד של הכספים הנותרים באופן רטרואקטיבי כדי לפצות על הזמן שהכסף לא עבד בו, ולציין שבמידה ולא אקבל זאת אפנה למפקחת.

אוקי! נשמע מעולה! דרך אגב, מבחינת עלות כספית, איך אני אמור לבצע חישוב של הדבר הזה ולראות שאכן קיבלתי את מה שמגיע לי? ייתכן והם יענו לבקשה, ויצרפו את הכספים ברטרו, אם יש דרך כזאת בכלל.. אבל מניין לי לדעת מהי בדיוק עלות הטעות.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 12:47
מובן, רק ניסיתי להבין מה הוביל אותך לבחור במקרה כזה קרן פנסיה ולא קופת גמל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 13:46
לאחר שהם יתקנו את הטעות ותוכל לראות את הפרטים העדכניים של הקרן שלך - היכנס לאתר פנסיה נט, בחר את הקרן והמסלול הרלוונטיים ואת החודש שבו התקבלה הבקשה שלך במשרדי החברה ובדוק שהתשואה בחשבונך תואמת את הנתונים הרשמיים. שיב לב שאין נתונים יומיים באתר זה אלא רק על בסיס חודשי.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 14:13
למען האמת, חוסר ידע בלבד. בדיוק היום העברתי את הכספים לקופת גמל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 14:13
אוקי. תודה על העזרה.