⬅ חזרה לאינדקס

קרן השתלמות IRA - מישהו מצא מסלול אופטמלי?

🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 09:54
אז יש כמה חברות שמאפשרות קה"ש בסכום של 150K (בינתיים מצאתי במיטב, קלל גמל) וכל אחת מאפשרת בחירה של ברוקר (או ניהול אצלה או אחד מהבנקים).

החברה מביאה את דמי הניהול, הברוקר מביא את העמלות.

יוצא שכמות הצירופים מבלבלת משהו..

1)האם מישהו כבר בדק ויכול לחלוק מה לדעתו מסלול אופטימלי?למה?

2)דעתכם על בחירת בית השקעות לעומת בנק כברוקר: אם אני מסכם נכון, יתרון בית השקעות - זול יותר תמיד. חסרון בבית השקעות, בוודאי הקטנים, הכסף נמצא בסיכון גבוה יותר במידה ובית ההשקעות נופל/מועל וכו'. כמה משקל הייתם נותנים לסיכון כזה?

- עוד משהו שפספסתי?
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 10:11
לא תמיד. בטח לא בIRA

לא מסכים. הסיכון אפסי.

הרי זה לא כסף של בית ההשקעות אלא כסף שהוא מנהל. אם הוא יקרוס תקבל את הכסף והמניות שלך תוך כמה זמן.

אם כבר החסרון היחיד שאני רואה בבתי השקעות זאת התוכנה שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 10:43
אני מתכוון לאמץ את ההמלצה פה: בסכום הראשוני קניית ETF אירי וקניית עוקב מדד עולמי (ישראלי זול) תקופתי עד צבירת סכום ראוי, מכירתו וקניית עוד ETF אירי. משמע העמלות שמעניינות אותי: קניה אירופה, תעודת סל מחכה ישראלי ועמלת המרת מטח

ונראה שמיטב משמעותי יותר זול.

{

"lightbox_close": "Close",

"lightbox_next": "Next",

"lightbox_previous": "Previous",

"lightbox_error": "The requested content cannot be loaded. Please try again later.",

"lightbox_start_slideshow": "Start slideshow",

"lightbox_stop_slideshow": "Stop slideshow",

"lightbox_full_screen": "Full screen",

"lightbox_thumbnails": "Thumbnails",

"lightbox_download": "Download",

"lightbox_share": "Share",

"lightbox_zoom": "Zoom",

"lightbox_new_window": "New window",

"lightbox_toggle_sidebar": "Toggle sidebar"

}
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 10:49
ביררתי מולם ובנייר אירופאי לא ניתן לרכוש אונליין, כך שגרוע מתוכנה - צריך לצלצל ולדבר עם מישהו שירכוש בשבילי..
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 11:03
חשוב לי לציין שניסיתי לפתוח IRA בסכום של קצת מעל 150 במיטב דש והם אמרו שאין בעיה והציעו דמי ניהול טובים יחסית לסכום (0.3-0.25%, לא זוכר בדיוק).

כשדיברתי שוב עם הנציג ממש לפני המעבר הוא אמר לי "שמע, דיברתי עם המנהל והוא לא רוצה לפתוח בפחות מ- 200. אני יכול לדבר איתו אבל אז דמי הניהול יהיו 0.9% אם הוא יסכים".

ממליץ לקחת כל מה שהם אומרים בערבון מוגבל.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 11:17
חשבתי שהשאלה שלך כללית.

אם יש לך הצעה קונקרטית - ברור שעדיף את האופציה הזולה יותר.

אגב, בעמלות שציטטת לא בטוח שמיטב יותר זול ממזרחי. בעיקר אם תחשוב על זה שגם ככה לרוב תשלם את עמלת המינימום.

השאלה מה עלויות המרת המט"ח במזרחי (לא ראיתי את זה בטבלה).

גם העמלה של מיטב לא ברורה - 0.1% נראה לי זול מידי. אתה בטוח שזה כולל את הפרשי השער וכו?

כבר דיברנו על זה בשרשור המקביל - אנשים בפורום טענו שהם קונים ניירות אירופים אונליין במזרחי בלי בעיה.

חוץ מזה, אל תשכח שיש גם את עניין קניית הניירות בארץ. אומנם לא עבדתי עם מזרחי ספציפית, אבל להבנתי לרוב הממשקים של הבנקים נוחים מהרבה ממערכת הספארק הידועה לשמצה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/10/2018 11:45
פספסתי את זה לגמרי! אני אף פעם לא אגיע לעמלה מעל המינימום.אפילו ברכישה של פעם בשנה, 12*1500= 18,000 עדיין אשלם את עמלת המינימום.

וגם לגבי עמלת מט"ח אתה מאיר את עיניי, הנחתי שמיטב משתמשים בשער יציג + 0.1% ולא כמו בנק בשער שכבר כולל רווח מעל 0.1% לבנק מההמרה. ככה שלא בהכרח שההמרה משתלמת יותר במיטב.