⬅ חזרה לאינדקס

כספי פיצויים הם לא חלק מהקופה?

🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2018 08:28
בכניסה לחשבון שלי, קופת גמל לתגמולים - אני מוצאת את השורות הבאות :

ככל שבחשבונך כספי תגמולים. הוראתך תבוצע לגביהם, ואילו כספי הפיצויים ינוהלו במסלול אג"ח ממשלתי צמוד מדד- מסלול ברירת מחדל כמוגדר בתקנון קופת הגמל.

ככל שהסתיימו יחסי עובד מעביד או ברשותך אישור מעסיק המאפשר לך לנהל את כספי הפיצויים עפ"י שיקולך או חל לגבי הכספים סעיף 14 לחוק פיצוי פיטורים ותמציא לנו במייל את האישור הרלוונטי.

נפעל עפ"י הוראותיך לניהול כספי התגמולים גם לגבי הפיצויים.

1. זה נכון, חוקי וככה זה עובד?

2. האם המטרה היא לשמור את כספי הפיצויים במסלול סולידי , למי שמתכנן למשוך בעזיבת עבודה,

ואם אין לי תוכנית כזו - שווה לנסות לבקש אישור מעסיק?
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2018 09:04
הם נוהגים כך, כדי שלא תתבעי אותם ביום הפיטורין/התפטרות וסכום הפיצויים יהיה נמוך מהסכום שאת אמורה לקבל.

בזמנו, המעסיק החתים אותי שאני מודע לשטויות שאני עושה ולא אדרוש שישלים לי אם חסר ביום סיום העסקה.

עם המכתב חתום, קיבלתי ממנו אישור וברכת הדרך.

מייל לחברה וזהו.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2018 09:48
@c881 תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2018 11:26
אם את לא חתומה על סעיף 14, אז המטרה היא שבעזיבה (התפטרות) המעסיק יוכל למשוך חזרה, בלי לסכן את הקרן או במידה ופיטרו אותך כדי שיוכל להשלים מה שמגיע לך על פי חוק

בעיקרון מעסיקים מחוייבים להפריש 6% לטובת הפיצויים ואז בפיטורים להשלים ל"ממוצע חודשי X שנות עבודה", הכסף שייך למעסיק ולכן הוא לא מאפשר לעובדים "לשחק" איתו

אם תחתמי על סעיף 14, כפי שנאמר, יופרש לך 8.33% וכל סכום שיצבר עד אז יהיה בדיוק הסכום שאת אמורה לקבל, כך שגם אם "תשחקי" איתו, זאת תהיה בעיה שלך
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2018 11:31
@קפה שחור אני חתומה על סעיף כזה , אם כן זה אמור להיות פשוט יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2018 11:34
אז רק תני למעסיק לכסת"ח את עצמו, כפי שהציעו
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2018 13:43
פשוט תציגי לקופת הגמל את האישור החתום. הם כותבים לך שאם תשלחי להם מייל שחל עלייך סעיף 14, תוכלי לנהל את הכספים כראות עינייך.
🕒 פורסם בתאריך: 23/10/2018 13:58
הממ... זה בטח בחוזה איפשהו, כבר יותר קל לבקש אישור מהמעסיק :)