⬅ חזרה לאינדקס

למה בעצם לא להשקיע בממד אחד?

🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2015 08:54
אני קורא פה הרבה זמן בפורום אבל עדיין חדש בכל הנושא של השקעות.

אני יודע שיש מה שנקרא "פיזור סיכונים", אבל לפי תשואות עבר שנפרסות על פני 20 שנה למשל, s&p 500 עשה תשואה ממוצעת של כמעט 12% לשנה שזה המון. אז למה פשוט לא לשגר לשם את הכסף שלי ולשכוח ממנו ל20-25?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2015 09:43
הסיבה המרכזית היא שאתה חשוף לסיכון של מדינה אחת (גדולה ויציבה ככל שתהיה).

צריך לזכור כי ההיסטוריה שאנחנו מתבססים עליה כללה שתי מלחמות עולם שלא נוהלו על אדמת אותה המדינה.

אז נכון שאותה המדינה צמחה הכי הרבה ב-200 שנים האחרונות אבל האם אתה יודע בוודאות שזה יחזור על עצמו ב-200 שנים הבאות?

מכיוון שהתשובה היא "אף אחד לא יודע ומי שאומר שכן סתם מנסה לעבוד עלינו" אז רוב המשקיעים הפסיביים מעדיפים להיצמד לכלכלה הבין-לאומית מאשר להיצמד לכלכלה של מדינה אחת.

ג.נ.

אני אישית משקיע במניות דיבידנד יציבות שמגדילות את הדיבידנדים בכל שנה.

רוב החברות הללו נסחרות בבורסה האמריקאית וכך אני חשוף אליהם מאוד.

מצד שני החברות הללו הן לרוב חברות ענק בין-לאומיות שמרויחות המון מהכלכלה הבין-לאומית ולא תלויות אך ורק בארצות הברית ובכך אני משיג חשיפה לשוק הבין-לאומי.
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2015 10:27
מהסיבה הפשוטה ש - אם אני אתחוב את ראשך לתנור ואת רגלייך למקפיא, "בממוצע" יהיה לך נעים.

מה קורה אם אתה שם את כל כספך במדד אחד (נניח MSCI עולמי) ובשנה הראשונה הוא נחתך בחצי? כמה זמן יקח לך לחזור ל-0?

כמה זמן לפני זה - אשתך תאיים בגירושים ותמשוך את הכסף החוצה? רק כדי לראות חודש אחר כך את המדד חוזר לנקודת ה-0 ועוד 10?
🕒 פורסם בתאריך: 21/05/2015 10:35
בעיניי זו אסטרטגיה מצויינת שתיתן לדעתי אחלה תוצאות בטווח ארוך. השאלה אבל מה איכפת לך לקנות קרן סל אחרת (VT) או צירוף של 2 נניח, לשים שם את הכסף ואז לשגר ולשכוח? זה פשוט באותה מידה וזה נותן לך יתרונות של פיזור- שמפחית לך את הסיכון בלי להפחית תשואה וכן חושף אותך לשווקים עם תשואה היסטורית גבוהה יותר (שווקים מתעוררים).