⬅ חזרה לאינדקס

התלבטויות השקעה

🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 19:13
שלום,

ראשית אפתח ואומר שאני עוקבת אחר הבלוג כבר מספר שנים ובתקופה האחרונה גם התחלתי לקרוא בפורום משום שאני מתכננת בניית תיק להשקעה. ואני מאוד מתלבטת לגבי מספר דברים שאשמח אם חברי הפורום יוכלו לכוון אותי.

בגדול, תיק ההשקעות הוא של אימי,ויהיה בגובה כ 650 אלף ש"ח ( כאשר לא צפויות הפקדות חודשיות קבועות לעת עתה)

את הפיזור בין האפיקים בהתאם לאהבת הסיכון ביצענו יחד.

והגענו למסקנה ש כ 30 אחוז מהתיק יהיה בני"ע 'עתירי סיכון' -( 100K בסנופי , 50K בשווקים מתפתחים, ו50 נוספים ככל הנראה יהיו בת"א 90.)

לגבי שאר הסכום שאנו מעוניינות שיהיו באפיקים סולידיים ומתונים שיותר ישמרו על ערך הכסף אין לי מושג כיצד להתנהג.

בגדול חשוב לנו מאוד לעשות איזשהו פיזור למקרי קיצון כמו אינפלציה,מיתון, פיחות השקל ועלייה מהירה של הריביות במשק.

לכן שאלתי היא אילו ניירות ערך בפועל יכולים להתאים לי ?

אני מוצאת את עצמי מסתרבלת מאוד בבחירה בין הניירות עצמם למרות שבכיוון עצמו שאיך אני רוצה שהתיק יראה אני דיי סגורה.

יש לציין שאותו דבר לגבי העתירי סיכון, אימי מנהלת את התיק בבנק - אינני חשופה לרב הניירות ערך שהלקוחות בפורום כאן מציינים ולעת עתה לא הצלחתי לשכנע אותה להעביר את כספה לבית השקעות. ( מבינה אותה)

אז אני דיי מתלבטת בין שלל החברות שמציעות כל אחד את המדדים שלה.

אשמח להכוונה ודעה... אולי אצליח לסדר את הראש מעט.
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 20:04
אני אמנע מלהכנס לשאלת המדדים. אבל לגבי שמירת ערך הכסף, בגדול יש היום אפשרות פשוט לשים הכל בפיקדון צמוד בבנק או צמוד דולר ולקבל קצת פחות מ 1% בערך ( תלוי בבנק).

בנוסף יש אגחים של ממשלת ישראל, שאמנם מניבים ממש מעט, אבל אם מחזיקים לפדיון זה די בוודאות שומר על שווי הכסף. במקרה שלה אני מניח שיהיה צורך לממש את ההשקעה כדי לחיות מהכסף, לכן אגחים באופן כללי בתקופה הנוכחית הייתי מתרחק ( שלא ייוצר מצב לא נעים שהקרן של האגח ירדה אבל צריך כסף נזיל ואז נאלצים למכור בהפסד במקום להחזיק לפדיון).

בנוסף אציין שהחזקת מניות ישראליות(דרך ת"א 90) גם אמורה במידה מסוימת לעזור להגן מאינפלציה שכן מחירי מניות עוקבים בצורה די קרובה לאינפלציה ( לא תמיד ולא מובטח כמו בבנק אבל).
🕒 פורסם בתאריך: 29/10/2018 23:46
ברוכה הבאה לפורום @עדן בר !

האם יש רציונל מאוחרי החשיפה הגבוהה מאוד לשוק הישראלי ומחסור בחשיפה לשוק האירופי והיפני (למשל)?
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 11:13
אין ציפייה בטווח הנראה לעין לצורך בכספים ולמימוש ההשקעה ( יש פנסיה, קצבאות והכנסה משכירות שיותר ממספיקות)

אבל עדין אין הרגשה שיש צורך להיחשף מעבר לזה ברמת המדדי מניות.

לגבי פקדון צמוד בבנק/ צמוד לדולר - כיצד זה נעשה בפועל ? פשוט ללכת לסניף ולבקש לפתוח פיקדון כזה ? ידוע מה העלויות ועמלות פתיחה כזה והאם יותר זול/ כדאי מול אגח"ים שכאלה ?

הייתי אומרת שזה יותר "ניתוח" אישי שלי ( כמובן לא באמת מבוסס במספרים או מחקר אלא בתחושות ) שבו השוק האירופאי לא הולך להתרומם בעיקר בגלל כל מיני ספקות פוליטיות בין המדינות בגוש וגם בגלל גל ההגירה שרוכב על מדיניות רווחה.

ועדין, אני מסכימה שהחשיפה לשוק הישראלי היא מעבר למשקל. אבל האלטרנטיבה כמו שאני רואה אותה היא לשים את הכסף בשווקים מתפתחים, או שאתה יודע להאיר את עיניי לעוד אפשרויות?

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 11:38
אני תמיד מעדיף פיזור על פני ניסיון לקלוע לתחזית. הייתי נמנע מלהשקיע (או לא להשקיע במקרה זה ;) ) על בסיס תחושות.

אם את סולדת מאירופה יש את יפן/ הונג קונג/ סינגפור/ אוסטרליה/ קנדה (ועוד שווקים מפותחים).

אני לא יודע אם יש קרן המכילה שווקים מפותחים ללא אירופה.

כמובן שאני רק אומר מה אני הייתי עושה ולא ממליץ או מייעץ. את יודעת הכי טוב מה נכון בשבילך.
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 11:49
+ 1
🕒 פורסם בתאריך: 30/10/2018 13:03
אני לא יכול להמליץ, אבל יש ל- vanguard קרנות שמוגדרות לתאריך פרישה מסויים.

לא ממליץ לקנות אותן (לדעתי אי אפשר אם את לא אזרחית ארה"ב), אבל אפשר להסתכל על מה הם הקרן מכילה ולקנות מוצרים דומים.

תרשמי בגוגל Vanguard Target Retirement 2025 אם תאריך הפרישה המתוכנן הוא 2025. יש להם קרנות בקפיצות של 5 שנים.

תשימי לב שהם טיפה אגרסיביים לעומת מה שאת מתכננת...