⬅ חזרה לאינדקס

בחירת מסלול עמלות מינימליות

🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 09:03
שלום לכולם [קורא מתחיל + פוסט ראשון, אשמח להארות :-) ].

אני רוצה להעביר סכום די גדול שיושב לי בעו"ש / מנוהל ע"י הבנק לניי"ע. דיברתי עם כמה וכמה בתי השקעות והתשובות שקיבלתי מהם התחלקו ל2:

1. יש רק קרנות מנוהלות ע"י בית ההשקעות (הראל, אלטשולר, ילין לפידות)

2. תנאים טובים בעיני לק/מ (0.07%~ - משתנה בין מניות/אג"ח/מק"מ/חו"ל), עם דמי ניהול סבירים בעיניי (~20 לחודש)

באתי עם ההצעה ה2 לבנק שלי, והם הציעו לי, שעבור סכום גדול ממה שאני מחזיק כרגע, הם מוכנים לתת לי עמלות ק/מ של 0.1% אבל ללא שום דמי ניהול/משמורת.

מאחר שאני כרגע מתכוון להחזיק קרנות מחקות בעיקר (לעקוב אחרי השוק), ולבצע תיקונים פעם ברבעון / חציון, חישבתי בצורה הבאה:

1. הסכומים אותם אני אשלם בעמלות על התיקונים נמוכים ממה שאשלם בעמלות לבית ההשקעות

2. דמי הניהול ירדו כל חודש, ואילו הק/מ רק פעם ברבעון / חציון (יתרון [זניח למדי, אבל עדיין יתרון] לבנק)

3. הבנק מספק ייעוץ (אם אני אשמע לייעוץ זה כנראה יגרור ק/מ מעבר למה שאני מתכנן כרגע, אבל אני משער שאני אוכל להריץ חלק קטן מהתיק כניסוי עם ההמלצות של הבנק)

ע"פ כל זה אני רואה שהבנק עדיף על כל בית השקעות שמצאתי, מה שלא מסתדר לי עם לא מעט פוסטים נוגדים שראיתי.

אני מפספס משהו?

מעבר לזה, העמלות פה סבירות? יש דרך להוריד? (הן יקרות אבל מתקזזות לי עם דמי ניהול/משמורת)
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 13:13
לדעתי ברגע שאין דמי משמורת, הבנק חוזר להיות אופציה סבירה (בארץ. יש ברוקרים זרים).

אבל, אם אתה מתכוון לקנות ניירות זרים, יש עוד 2 נקודות לבדוק:

בקניה דרך הבנק, תשלם בנוסף לעמלה עוד עמלות נוספות. תבדוק בדיוק מה הן יהיו ותחשב בהתאם.

בדוק עלויות המרת מט"ח (עמלות, מרווחי שער, איזה שער). זה אולי לא יהיה פשוט.

אה, לא ממליץ אבל שקול להימנע מהיעוץ של הבנק, אפילו בתיק צדדי. גם, אבל לא רק, כי כל פעולה שהם ימליצו עליה, לא משנה איזו, מכניסה להם כסף.

עדיף להיצמד לתכנית ההשקעה שלך (בין אם היא פאסיבית או דינאמית).
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 13:32
לא הבנתי, בתי השקעות נתנו לך הצעות עם דמי משמורת?

לפי דעתי כדאי לך להתמקח עם בתי ההשקעות, אתה יכול לרדת מתחת ל20 בדמי ניהול חודשיים
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 13:47
תבדוק מה העמלת מינימום בבנק.

עוד קח בחשבון שההטבות האלה בבנק מתאפסות אחרי שנה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 18:52
תודה על התגובות

Yoss - העמלות הנוספות הללו לא קיימות בבתי השקעות? ממה שאמרו לי בתי השקעות איתם דיברתי, הם מאפשרים ניהול דרך הבנק. לגבי המרוץ מט"ח, אני מקווה שאני לא מבלבל פה, חשבתי לקחת קרן מחקה של mtf לדוגמא, ולהבנתי אין שם המרת מט"ח. לגבי ההערה שלך, מסכים אבל לא רע לי להכניס להם כסף אם יתברר שלי זה עוזר גם.

מוריארטי - בתי ההשקעות הציעו בערך 20 או 15 שח חודשי (לא זוכר אם קראו לזה משמורת או לא). אין לי אינטרס להוריד אותם כשהבנק מאפס לחלוטין את הצד הזה.

אורי - ההסכם הוא לא לשנה אלא כללי. בררתי מראש. ולא הבנתי למה אתה מתכוון העמלות מינימום - עמלה מינימלית על פעולה? גם בתחום הזה הם מאד תחרותיים עם בית השקעות (כשדמי הניהול משוקללים פנימה)
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 18:59
לשנה.

כן.

מעולה, אם ככה מה הבעיה? תשאר בבנק.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 19:17
יש לך את זה בכתב?

אם לא אז תסתכל באותיות הקטנות של החוזה הסטנדרטי, כתוב שם שהבנק יכול להעלות עמלות מתי שבא לו.

אם תעשה הרבה פעולות בשנה אז כנראה ישאירו לך אפס דמי ניהול.

לגבי יועצים, האינטרס שלהם הוא שתעשה כמה שיותר פעולות. ליועץ שלי יש הרגל לנסות להעביר אותי מאג"ח שקלי לצמוד ולהפך כל חודש. לפחות תבדוק כל כמה זמן הם מתקשרים אליך, כי לסנן אותם על בסיס חודשי זה די מטריד.
🕒 פורסם בתאריך: 31/10/2018 20:46
טיפ כללי: הוספת @ לפני השם תיצור תיוג, כך שמי שאתה מגיב לו ידע מזה. לדוגמה @שם_תפוס

לא.

לא הבנתי.

נכון. לכן שאלתי אם תקנה ניירות זרים. אם לא, אז גם ההערה הקודמת לא רלוונטית.

לא יתברר, אבל אתה זכאי ללמוד זאת בעצמך...
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 11:07
בפסגות בלי בכלל מיכוח הציעו לי 10 שקלים דמי משמרת לחודש