🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2018 22:42
שלום לכולם,
אני חדש בפורום, למרות שכבר מספר חודשים יוצא לי לקרוא כאן לא מעט.
במשך מספר שנים צברתי חסכונות מהעבודה אשר בעיקר צברו להם אבק.. לפני כבערך חצי שנה - שנה הגעתי למסקנה שאני די בור בכל הנושאים הקשורים להתנהלות כלכלית וניהול כספים, אז התחלתי לעשות מחקר עצמי בנושא שכלל קריאה של מספר ספרים, הבלוג של המשקיעה, וקריאה בפורום זה.
וכעת אני מרגיש קצת יותר בטוח להיכנס לעולם ההשקעות.
אז מצב נוכחי:
בן 30, רווק ללא ילדים, גר בדירה שכורה, מצליח לחסוך בין 60-70% מהמשכורת החודשית.
עם חיסכון התחלתי יחסית יפה.
מטרת השקעה:
השקעה פסיבית לטווח ארוך (15-20 שנה ), במטרה להגיעה לעצמאות כלכלית באזור גיל ה 50.
הוצאות גדולות מתוכננות לעתיד:
חתונה וילדים.
תיק ההשקעות:
את התיק אני מנהל באמצעות קרן השתלמות IRA, ותיק השקעות בחברת השקעות ישראלית.
המטרה היא לאזן את התיק בכל רבעון, ולהזרים כסף חדש שנכנס מהמשכורת אל התיק.
מבנה התיק הוא:
65% מניות
- בתיק הלא ממוסה: IWDA + EIMI ביחס של 90:10
- בתיק הממוסה: VTI VXUS כאשר המטרה היא בסופו של דבר להיות מושקע ב 35% בשוק האמריקאי ו 30% בשאר העולם.
25% אג"ח ממשלתי שקלי עם ריבית קבועה ל 2-5 שנים.
5% מזומן
5% זהב דרך IAU
הרציונל מאחורי התיק:
מניות: פיזור עולמי , לאחר הרבה מחשבה וניסיון ניתוח אישיותי עצמי הגעתי למסקנה שלמרות המס ירושה האמריקאי אני מעדיף להשקיע ב ETFים אמריקאים בתיק הממוסה, בתיק הלא ממוסה אשקיע בקרנות איריות מכיוון שהמיסוי דיבידנים שם עדיף.
אג"ח: אני אישית לא מרגיש שאני אוכל להתמודד נפשית עם 100% מניות, לכן בחרתי להשקיע גם באג"ח על מנת שימתן את התיק ויוריד את רמת הסיכון, בחרתי באג"ח בינוני מכיוון שהוא פחות מושפע משינוי ריבית, עדיין מתלבט אם להשקיע ישירות או דרך קרן מחקה.
מזומן: נועד לשימוש יומי יומי, ולספק הגנה של מספר חודשים מפני מצבי חרום.
זהב: אפיק השקעה נוסף, מספק ניגוד מסוים למניות, מספק הגנה מסוימת מאינפלציה.
כמובן שאני לא מחפש ייעוץ , אבל אשמח לקבל כל תגובה (מכל סוג) שתוכל לספק לי מידע נוסף שאולי פספסתי/לא הבנתי נכון/לא חשבתי עליו.
תודה!
אני חדש בפורום, למרות שכבר מספר חודשים יוצא לי לקרוא כאן לא מעט.
במשך מספר שנים צברתי חסכונות מהעבודה אשר בעיקר צברו להם אבק.. לפני כבערך חצי שנה - שנה הגעתי למסקנה שאני די בור בכל הנושאים הקשורים להתנהלות כלכלית וניהול כספים, אז התחלתי לעשות מחקר עצמי בנושא שכלל קריאה של מספר ספרים, הבלוג של המשקיעה, וקריאה בפורום זה.
וכעת אני מרגיש קצת יותר בטוח להיכנס לעולם ההשקעות.
אז מצב נוכחי:
בן 30, רווק ללא ילדים, גר בדירה שכורה, מצליח לחסוך בין 60-70% מהמשכורת החודשית.
עם חיסכון התחלתי יחסית יפה.
מטרת השקעה:
השקעה פסיבית לטווח ארוך (15-20 שנה ), במטרה להגיעה לעצמאות כלכלית באזור גיל ה 50.
הוצאות גדולות מתוכננות לעתיד:
חתונה וילדים.
תיק ההשקעות:
את התיק אני מנהל באמצעות קרן השתלמות IRA, ותיק השקעות בחברת השקעות ישראלית.
המטרה היא לאזן את התיק בכל רבעון, ולהזרים כסף חדש שנכנס מהמשכורת אל התיק.
מבנה התיק הוא:
65% מניות
- בתיק הלא ממוסה: IWDA + EIMI ביחס של 90:10
- בתיק הממוסה: VTI VXUS כאשר המטרה היא בסופו של דבר להיות מושקע ב 35% בשוק האמריקאי ו 30% בשאר העולם.
25% אג"ח ממשלתי שקלי עם ריבית קבועה ל 2-5 שנים.
5% מזומן
5% זהב דרך IAU
הרציונל מאחורי התיק:
מניות: פיזור עולמי , לאחר הרבה מחשבה וניסיון ניתוח אישיותי עצמי הגעתי למסקנה שלמרות המס ירושה האמריקאי אני מעדיף להשקיע ב ETFים אמריקאים בתיק הממוסה, בתיק הלא ממוסה אשקיע בקרנות איריות מכיוון שהמיסוי דיבידנים שם עדיף.
אג"ח: אני אישית לא מרגיש שאני אוכל להתמודד נפשית עם 100% מניות, לכן בחרתי להשקיע גם באג"ח על מנת שימתן את התיק ויוריד את רמת הסיכון, בחרתי באג"ח בינוני מכיוון שהוא פחות מושפע משינוי ריבית, עדיין מתלבט אם להשקיע ישירות או דרך קרן מחקה.
מזומן: נועד לשימוש יומי יומי, ולספק הגנה של מספר חודשים מפני מצבי חרום.
זהב: אפיק השקעה נוסף, מספק ניגוד מסוים למניות, מספק הגנה מסוימת מאינפלציה.
כמובן שאני לא מחפש ייעוץ , אבל אשמח לקבל כל תגובה (מכל סוג) שתוכל לספק לי מידע נוסף שאולי פספסתי/לא הבנתי נכון/לא חשבתי עליו.
תודה!