⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות חדש

🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2018 22:42
שלום לכולם,

אני חדש בפורום, למרות שכבר מספר חודשים יוצא לי לקרוא כאן לא מעט.

במשך מספר שנים צברתי חסכונות מהעבודה אשר בעיקר צברו להם אבק.. לפני כבערך חצי שנה - שנה הגעתי למסקנה שאני די בור בכל הנושאים הקשורים להתנהלות כלכלית וניהול כספים, אז התחלתי לעשות מחקר עצמי בנושא שכלל קריאה של מספר ספרים, הבלוג של המשקיעה, וקריאה בפורום זה.

וכעת אני מרגיש קצת יותר בטוח להיכנס לעולם ההשקעות.

אז מצב נוכחי:

בן 30, רווק ללא ילדים, גר בדירה שכורה, מצליח לחסוך בין 60-70% מהמשכורת החודשית.

עם חיסכון התחלתי יחסית יפה.

מטרת השקעה:

השקעה פסיבית לטווח ארוך (15-20 שנה ), במטרה להגיעה לעצמאות כלכלית באזור גיל ה 50.

הוצאות גדולות מתוכננות לעתיד:

חתונה וילדים.

תיק ההשקעות:

את התיק אני מנהל באמצעות קרן השתלמות IRA, ותיק השקעות בחברת השקעות ישראלית.

המטרה היא לאזן את התיק בכל רבעון, ולהזרים כסף חדש שנכנס מהמשכורת אל התיק.

מבנה התיק הוא:

65% מניות

- בתיק הלא ממוסה: IWDA + EIMI ביחס של 90:10

- בתיק הממוסה: VTI VXUS כאשר המטרה היא בסופו של דבר להיות מושקע ב 35% בשוק האמריקאי ו 30% בשאר העולם.

25% אג"ח ממשלתי שקלי עם ריבית קבועה ל 2-5 שנים.

5% מזומן

5% זהב דרך IAU

הרציונל מאחורי התיק:

מניות: פיזור עולמי , לאחר הרבה מחשבה וניסיון ניתוח אישיותי עצמי הגעתי למסקנה שלמרות המס ירושה האמריקאי אני מעדיף להשקיע ב ETFים אמריקאים בתיק הממוסה, בתיק הלא ממוסה אשקיע בקרנות איריות מכיוון שהמיסוי דיבידנים שם עדיף.

אג"ח: אני אישית לא מרגיש שאני אוכל להתמודד נפשית עם 100% מניות, לכן בחרתי להשקיע גם באג"ח על מנת שימתן את התיק ויוריד את רמת הסיכון, בחרתי באג"ח בינוני מכיוון שהוא פחות מושפע משינוי ריבית, עדיין מתלבט אם להשקיע ישירות או דרך קרן מחקה.

מזומן: נועד לשימוש יומי יומי, ולספק הגנה של מספר חודשים מפני מצבי חרום.

זהב: אפיק השקעה נוסף, מספק ניגוד מסוים למניות, מספק הגנה מסוימת מאינפלציה.

כמובן שאני לא מחפש ייעוץ , אבל אשמח לקבל כל תגובה (מכל סוג) שתוכל לספק לי מידע נוסף שאולי פספסתי/לא הבנתי נכון/לא חשבתי עליו.

תודה!
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2018 22:52
קודם כל ברוך הבא.

תוכל להגדיר לנו מה הכוונה ב באגח בינוני ולמה אתה סבור שהוא פחות מושפע משינויי ריבית? פחות מושפע ממה?

לדעתי אם כבר להחזיק זהב, אז רק זהב פיזי ( לא משתלם כי הפרמיות בארץ מתקרבות ל 10% לזהב פיזי). לכן אני לא מחזיק זהב כלל.

מלבד זאת נראה שהתיק נבנה לא רע בכלל והתכנון שלך מראה שקראת כאן הרבה לפני שהחלטת לשים את הפוסט. בהצלחה.
🕒 פורסם בתאריך: 01/11/2018 23:51
ברוך הבא,

ברכות על ההשקעה והתכנון. תרשה לי לחלוק על מספר נקודות שהעלית:

ראשית, והחשוב מכל -

כדי לא לסטות מנושא הדיון אתייחס רק למילה "חתונה". הארוע הזה וניהולו הפיננסי הוא פונקציה של בגרות ומודעות, ואתה מסוכל להבין שחייך הן לפני הארוע והן אחריו יהיו נוחים יותר אם לא תקבל כאקסיומה שארוע בן מספר שעות מחייב הוצאה כספית גדולה.

שנית -

5% לשימוש יומיומי? אתה גם כרגע עובד וממשיך לקבל משכורת כל חודש, כן? ואתה מבין שהחלק האג"חי הוא נזיל, כן? בכל יום אתה יכול למכור יחידות שייתנו לך 2000 ש"ח אם אתה זקוק להוצאה כזו.

ושלוש -

יש כאן שלוש טענות שכל אחת מהן היא רק wishful thinking.

אגב, גם אם אני שוגה והטענות חלקן או כולן נכונות, אחזקה של 5% לא תעזור לך. יותר הגיוני כבר בגישה הזאת ללכת על הארי בראון אם זה מה שמפחיד אותך.

ואסיים בזאת שאינני ממליץ ואינני מבין בתחום ורבים בפורום חכמים ממני.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2018 12:16
דבר ראשון תודה רבה על התגובות

אג"ח למשך 2-5 שנים והוא יהיה פחות מושפע לשינוים מאג"ח ארוך טווח מכיוון שהמח"מ שלו קצר יותר.

ברור לי, אין לי שום כוונה להגיע ולזרוק סכומים גדולים של כסף על האירוע ואני מתכנן לנהל אותו בצורה די מחושבת, אם זאת אני עדיין מסתכל על זה כהוצאה כרגע לא ידוע וחריגה יחסית.

אפרט קצת בנושא מכיוון שהנושא הוא לא בדיוק שחור ולבן.

המטרה שלי היא לשמור כמות מזומן לשימוש יום יומי, ולמקרה חירום של מספר חודשים שבהם אין לי הכנסה ,בלי הצורך לגעת בתיק ההשקעות

הסיבות לכך הן:

1. שימוש באג"ח לצורך שימוש יום יומי יכול להוביל לפעולות רבות של קניה ומכירה.

2. יצירת מחסום - השאיפה שלי היא לא לגעת בחלקים האחרים של תיק ההשקעות למעט איזונים תקופתיים, ברגע שאני מגדיר לעצמי סכום מזומן קבוע שזמין להתנהלות היום יומים למספר חודשים מתוכננים מראש אני יכול לשלוט בהוצאות שלי יותר ולא להגיע למצב שאני מתחיל לאכול מתיק ההשקעות ללא סיבה הגיונית. אפשר להסתכל על זה כאל יצירת מחסום מחשבתי.

מה שכן, אולי מבחינת צורת מחשבה אני יכול להסתכל על זה כחלק נפרד מהתיק מכיוון שהרעיון הוא ניהול לפי ממוצע הוצאות חודשיות כפול X.

כאשר כרגע זה עומד על אזור ה 5% מהתיק שלי אבל בעתיד בתקווה הצורך בסכום כזה ירד.

לכן אמרתי במידה מסוימת,

אני מסתכל עליו כסחורה עם ערך מאוד תנודתי, אבל עם שימוש בתעשיה המודרנית ליצור שלא לא מעט רכיבים, בנוסף לזה שהוא מספק הגנה מסוימת ממצבי קיצון (אינפלציה , לפעמים במצבי קריסה של שוק המניות )... לכן בגלל שהוא מגוון בשימוש שלו חשבתי שראוי לתת לו חלק אפילו אם קטן בתיק.

בגלל זה שקלתי להשקיע דרך קרן.
🕒 פורסם בתאריך: 02/11/2018 20:15
הדברים שלך לא ברורים לי. לשימוש יום יומי אתה לא משתמש במשכורת החודשית שלך? יש לך הוצאות יום-יומיות וחוזרות על עצמן שגדולות בסך הכל מ-100% ההכנסה נטו החודשית שלך מעבודה? טענת בהתחלה שאתה חוסך יותר מ-60% מהמשכורת שלך, אז יש כאן סתירה מהותית, או בהבנה שלי או בתיאור הדברים שלך.