⬅ חזרה לאינדקס

קרנות זרות בקופת גמל בניהול אישי

🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2018 20:13
ברשותי קופת גמל בניהול אישי (פטורה). בהנחה שכבר החלטתי שהקופה הזו תכיל (עד כמה שניתן) רק את החלק המנייתי של התיק הכולל שלי, ואני מעוניין רק במוצרים פאסיביים, האם יש לכם טיעון טוב למה לקנות דרכה קרנות מחקות זרות?

להבנתי אם אקנה, למשל, קרן אמריקאית מחקת S&P500, אאבד למעשה את הפטור ממס (תשלום בארה"ב).

אני מניח שקרנות נאמנות\קרנות סל ישראליות יקרות יותר בדמי הניהול, אך נראה לי כי זה זניח לעומת פטור ממס.

דעתכם?
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2018 20:39
לא נכון.

אומנם תשלם בארה"ב מס על הדיבידנדים אבל רווחי ההון עדיין פטורים ממס.

לא, כי גם בישראליות תשלם את אותו מס על הדיבידנד (אומנם לא בדיוק תשלם מס לארה"ב, אבל התוצאה זהה) כי הקרנות לרוב משיאות רק NTR, ולפעמים אפילו יתנו לך תשואה פחותה לעומת מקביליהן האמריקאיות.

כן. בקרנות איריות וקנדיות תשלם פחות מס על דיבידנדים מאשר בקרנות אמריקאיות או ישראליות.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2018 20:56
תודה על התשובה. מסתבר שלא הבנתי נכון את העניין.

יש את העניין עם המגבלה של כמה אחוז מהתיק מושקע בנייר אחד. אני יודע שעבור קרנות נאמנות מחקות זה למעשה לא משנה ותאורטית אפשר להשקיע את כל התיק בקרן אחת. האם זה כך גם לגבי ETF זר? האם תאורטית אני רשאי לקנות ב-100% מהקופה שלי את SPY?

שאלה נוספת שקצת סוטה מהנושא המקורי שלי היא האם צריך לעשות משהו מיוחד כדי לקנות קרניות איריות וקנדיות? אני מנוסה רק בקניית קרנות אמריקאיות בחשבון הממוסה שלי.
🕒 פורסם בתאריך: 03/11/2018 21:04
כן.

לא אמור להיות שונה במיוחד.

ההבדל היחיד שלא לכל הברוקרים בארץ יש אפשרות מסחר בבורסות באירופה/קנדה דרך האתר שלהם, מה שידרוש ממך להרים טלפון לחדר המסחר ולקנות את הניירות בצורה טלפונית.
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2018 23:38
שאלת המשך:

איך למעשה רווחי ההון מנייר זר פטורים? הרי בחשבון ממוסה אני משלם את המס בארה"ב והוא מתקזז בארץ. איך הפטור הזה מעניין מישהו בארה"ב?
🕒 פורסם בתאריך: 06/11/2018 23:47
מס על הדיבידנד משולם בארה"ב, וזה אכן גם בחשבון פטור. מס רווחי הון לא מנוכה ממך (אזרח ישראלי) בארה"ב.