⬅ חזרה לאינדקס

סכום גדול להשקעה עבור הורים שבעוד כמה שנים יוצאים לפנסיה

🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 14:14
מה נשמע חברים,

הוריי צריכים להחליט מה לעשות עם סכום כסף מכובד. כמובן שאני לא מחפש יעוץ אלא חוות דעת, הארות והערות (לי בעצמי יש תיק פאסיבי 80-20 מניות).

הנתונים:

מזומן - סה"כ 800k ש"ח שכרגע נזילים

נדל"ן - דירה בשווי 1.8m ש"ח שמניבה הכנסה חודשית של 4k

קרן השתלמות - 600k ש"ח, כרגע לא מעוניינים לפדות אותה (אין ממש סיבה קונקרטית מדוע)

הפנסיה העתידית של שני הוריי ביחד (אימי כבר בפנסיה ואבי יוצא לפנסיה בעוד 5 שנים) צפויה להיות כ-18k, נטו כמובן (כולל ההכנסה החודשית מהדירה, לא כולל הכסף הנ"ל והקרן השתלמות).

מטרות ההשקעה:

300k אמורים להיות מיועדים לצרכים שוטפים ובעלי נזילות גבוהה, רצוי שגם יניבו תשואה כלשהי (לא מצפים ל-10% בשנה כמובן).

500k כהשקעה לטווח בינוני-ארוך של 7-8 שנים, יתכן שפחות (מיועדים בסופו של דבר לעזור לילדים בקניית דירה, חתונה וכו'. לא צפוי שימוש בכסף הזה בעתיד הקרוב).

פרופיל הסיכון הוא כמובן נמוך, לא מחפשים תשואות מטורפות, רק "לעשות משהו" עם הכסף במקום שישכב בעו"ש. שימוש בכסף לרכישת עוד נדל"ן לא רלוונטי. יעוץ השקעות בבנק לא הועיל יותר מדי, הוצע תיק אמנם בסיכון נמוך אך על פניו לא משהו (יכול לפרט אם יש צורך).

אשמח לדעתכם!
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 14:42
סיכון הוא הצד השני של תשואה, אם אתה לא רוצה סיכון, אין משהו שיניב לך סכום משמעותי.

פיקדון צמוד בבנק, 0.5% ושלום על ישראל לדעתי. לא נשמע שהם אלו שלחוצים שהכסף יניב תשואה, הפנסיה שלהם כבר מסודרת ונוחה, כל דבר מעל 0% סיכון ( לדעתי ) זה מיותר במצב שלהם.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 15:28
יש בבנקים היום תכניות חיסכון עם ריבית 2%.
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 16:08
?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 16:31
בנק הפועלים נותן 2% לתקופה של 10 שנים ו-3% לתקופה של 15 שנים.

אני מדבר על תכניות חיסכון, לא פיקדונות.

תזכור בנוסף שהמס על רווחים בתכניות חיסכון הוא 15% ולא 25% כמו על רווחי הון מהבורסה וכדו'
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 17:13
פק"מ זה גם 15% ?
🕒 פורסם בתאריך: 05/11/2018 17:27
לגבי הסכום של 300K אין אלטרנטיבות שקליות ולכן עדיף בעיני אגח דולרי.

אמנם יש סיכון מטח, אבל יש גם הוצאות דולריות (בגיל פנסיה אפילו קצת יותר), כך שהסיכון מוגבל לסיכון אינפלציה בחו"ל אבל הסיכון הזה קיים גם בפקדונות לא צמודים בארץ ומי שחושש יכול לקנות גם אגח צמוד.