⬅ חזרה לאינדקס

האם בישראל לא ניתן להגיע לחסכון בדמי ניהול ללא פעולות בשטח?

🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2018 18:16
אני שכיר בחברה גדולה עם קרן פנסיה והשתלמות.

עד לפני מספר חודשים הייתי בחברת כלל עם דמי ניהול שהיו טובים ביחס לשוק אבל לא מצוינים.

לפני מספר חודשים נפגשתי עם הסוכן ואמרתי לו שאני מעוניין לעביר את הפנסיה לקרן ברירת מחדל,

אבל אם אקבל ממנו הצעה טובה אשקול להישאר, מלבד הסברים על תשואות והשקעות אקטיביות, לא קיבלתי כזו.

לאחר מספר שבועות יצאה הוראה של העברת כספים למיטב דש וקיבלתי מספר שיחות עם הצעות שמתקרבות מאוד למסלול של הברירת מחדל, יחד עם זאת וויתרתי על הצעות.

לאחר מספר שבועות יצרתי שוב קשר עם כלל ואמרתי להם שאני מעוניין להעביר הפעם את הקרן השתלמות והאם אפשר לקבל מהם הטבה לפני שאני עוזב, שוב אמרו שאי אפשר ונפרדנו לשלום.

לאחר מספר שבועות כלל קיבלו הוראה להעביר את הכספים למיטב דש והפעם קיבלתי הצעה של 0.3 שעבורה הסכמתי גם להישאר.

כנ"ל בבנק ירושלים, התחלתי תהליך של פתיחת חשבון פקדון והפסקתי באמצע.

לאחר מכן קיבלתי טלפון + הצעה שגבוהה ב 0.15% ריבית

השאלה שלי, האם זה המצב בארץ, שחייבים לבצע או להפסיק הוראות בפועל מול גורמים פיננסים בכדי למקסם חסכון?

ושאלה נוספת, האם 0.3 בדמי ניהול לקרן השתלמות (0.2 ניהול השקעות שנתי) מתקרב להוצאות של IRA עם דמי ניהול אטרקטיביים?

האם קיים יתרון ולו הקטן שחלק מהכספים יהיו מנוהלים אקטיבית ע"י חברה גדולה במידה והעלות הניהול זניחה ל IRA

תודה רבה לכם
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2018 18:20
זה לא נעים להגיד, אבל הרצון שלהם לשמר תלוי בסכומים שאתה מחזיק אצלם.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2018 18:23
לא רק גורמים פננסיים. ככה זה בכל תחום בארץ.

ברוך הבא :-)

את המחירים הכי טובים תקבל רק במחלקת שימור, והדרך היחידה להגיע אליהם זה להתחיל מעבר לספק אחר או לבקש להתנתק.

תלוי בתנאים שלך ב IRA.

אישית אני מעדיף IRA בעיקר בגלל השליטה בהשקעות. דמי הניהול הנמוכים יותר זה יתרון נחמד, אבל משני.
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2018 18:53
אתה מכיר מקום בחו"ל שזה אחרת?
🕒 פורסם בתאריך: 07/11/2018 18:54
ב-IRA תוכל לקבל 0.2-0.25 ומטה (תלוי בסכום כמובן). בנוסף הוצאות ניהול השקעות כנראה פחות מ-0.1 (אני בדיוק סוגר שנה ראשונה ותיעדתי הכל אז אוכל לתת בסוף דצמבר חוות דעת).
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 07:32
זה כל כך שונה אצלך בעבודה?

אתה מקבל העלאות שכר באופן אוטומטי כל שנה?

איזה סיכוי יש לך לקבל תוספת שכר של 30-40-50%, מבלי שאתה מודיע שמצאת עבודה חדשה ואתה עוזב?

למעביד אין שום אינטרס לשפוך כסף על עובדים, כי זה מפחית מהרווחים שלו. הוא ישלם להם לא יותר ממה שהם מבקשים, וזה בתנאי שזה משתלם לו כלכלית. ולא מעט פעמים גם לא ינסו "לשמר" אותך. כל מקרה לגופו.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 09:11
מה? הוא לא דיבר בכלל על תנאי ההעסקה שלו בפוסט.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 09:16
הוא דיבר על כך (והתפלא) שכדי לקבל הנחות בדמי ניהול צריך להתמקח ולעתים לעזוב
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 09:17
הבנתי. אז הבאת אנקדוטה שכנראה עולה לו הרבה יותר כסף. לייק :)
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 09:38
לצערי עד כה מצאתי רק חסרונות.

עדיף פאסיבית במעקב אחר SP500 דרך אינטרגמל (0.35% דמי ניהול) או דרך הלמן אלדובי (0.5% דמי ניהול).

זה אומנם עולה קצת יותר (זניח), אבל אתה מקבל מעקב טוב של מדד ידוע בלי משחקים אקטיביים (וכאחד שהיה בקרן ההשתלמות של כלל פעם, יכול להגיד לך שהפסדתי עשרות אלפי שקלים לעומת מעקב אחר SP500, אבל לצערי עוד לא הייתי מודע לסולידית אז...).

תסתכל על פירוט ההשקעות של קרן ההשתלמות של כלל ותראה רשימה ארוכה מאד של חברות קיקיוניות שלא שמעת עליהן, ועם נטיה חזקה לארץ ישראל.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:12
אישתי משוויץ, וזה קצת שונה מהארץ.

המחיר מחירון זה בד"כ המחיר שוק האמיתי, לא מקובל ואין צורך בכדי להתמקח בכדי להגיע אליו כמו בארץ.

לגבי השימור, יתכן ויש אלמנטים כאלו אבל לא אגרסיביים ולא בפערים גדולים מהמחיר שוק.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:36
גם פה המחירון זה "המחיר האמיתי". אבל אם תתמקח תקבל הנחה.

גם אותי בהתחלה זה הפתיע כמה תחום הפננסים בארץ הוא "שוק" (במובן של התמקחות ומחירים), אבל אז הבנתי שזה ככה בכל תחום בארץ בערך. גם בתחום התקשורת (טלפון, אינטרנט, כבלים וכו), גם בביטוחים ותכלס אצל כמעט כל נותן שרות.

מצד שני גם בחו"ל זהה ככה בהרבה מקרים. בארה"ב למשל אם תאיים לבטל כרטיס אשראי, בהרבה מקרים תקבל הצעת שימור טובה (נקודות מתנה, הנחה או ויתור על העמלה השנתית וכו).

הרושם שלי הוא שבארה"ב יש פחות אנשים שמתמקחים (פשוט כי הם פחות מודעים לאפשרות) ובארץ הרוב מתמקח ומנסה להוריד מחיר. זה גורם לכך שבארץ מעלים יותר את מחיר הבסיס.
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:42
מה חדש, המחיר קיים כל עוד יש מי שמוכן לשלם אותו
🕒 פורסם בתאריך: 08/11/2018 11:55
כן. הסיבה היא שלמחלקת שימור לקוחות יש סמכויות שלאיש שיווק/שירות רגיל אין.

כן.

יש. חוסך ממך את ההתעסקות.