⬅ חזרה לאינדקס

שיפוץ הבית

🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2015 09:43
לפנע שאני מתחיל, הקדמה קטנה - אני גר ביחידת דיור של ההורים שלי שנבנתה על ידי קבלן חאפר שעשה מלא ליקויי בנייה וברח כך שיש לי הרבה דפקטים בדירה, אבל אני לא באמת יכול לבקש מבעל הבית לשפץ אותם כי הוא עושה לי טובה ומשכיר לי במחיר עלות...

את רוב הדברים שצריכים תיקון אני יודע איך לעשות (קשירת רעפים, רובה לבלטות/ אמבטיה, צביעה, טיפול בחלונות עם סיליקון, פריסת בידוד) וכמה דברים שאני כבר כמעט מקצוען בהם (לדוגמא - תיקון תריסים, הקבלן אשכרה שם חבלים לתריס שנקרעו אחרי חודש).

מה שאני באמת לא יודע לעשות זה טיח - איך להוריד טיח ישן ולא פגום כדי להחליף אותו? איך לשים טיח באופן חלק?

מישהו יודע איך עושים את זה?

אני יודע שחלקכם ישאל למה, אז כדי לחסוך את השאלות האלו: עמודי הבטון משמשים כ"גשר קור" ומוליכים קור בצורה טובה מאוד. באיזורים שבהם יש לי עמודים בבית נוצר עובש, בגלל התעבות אדים בחורף (הקירות עם העמודים קרים מאוד לעומת שאר הקירות).

הדרך להלחם ב"גשרי קור" שכאלו היא באמצעות טיח טרמי - טיח שמכיל בתוכו קל-קר ומוסיף בידוד לבית, אבל זה דורש הסרה של הטיח הישן ומריחה של טיח חדש וטרמי.
🕒 פורסם בתאריך: 28/05/2015 11:11
אין לי מושג איך לעשות זאת אבל ישר כח על היכולות והרצון להשקיע.
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2015 09:28
אפשר גם על ידי צבע דוחה עובש
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 11:43
אחרי עוד כמה בירורים, זה נראה שלעשות את הטיח הזה מחדש ידרוש יותר עובי קיר ממה שיש כבר כיום, כך שזה יורד מהפרק :(