⬅ חזרה לאינדקס

חשבון מסחר בIB העולמית לאזרח אמריקאי

🕒 פורסם בתאריך: 15/11/2018 11:40
אהלן חברים,

ראשית אני מקווה שהנושא לא נטחן אבל אני מבטיח שעברתי פה על עשרות אשכולות ולא מצאתי תשובה מספקת ולכן השכלתי לפתוח חדש ולהתייעץ.

כיום אני סוחר בבנק לאומי ששוחטים אותי בעמלות ומעוניין לפתוח חשבון מסחר בחברת IB העולמית, ללא כל מטווח הדרך.

הסוגיה שמטרידה אותי בעיקר היא נושא ניכוי המס.

אני מבין שכאזרח ישראלי עליי להנפיק דו"ח ולהגישו למס הכנסה אחת לחצי שנה וזאת מאחר וIB לא מנכים מס כלל מן החשבון.

עם זאת, מאחר ואני אזרח אמריקאי (וגם מדווח כל שנה על FBAR וW8) אני תוהה האם IRS ינכו מס מן החשבון שלי ישירות?

אם כן, איך ההתנהלות תהיה למול רשות המסים הישראלית בהתאם?

האם מישהו עם פרופיל דומה לשלי יוכל לסייע בנושא?

תודה וסופ"ש נעים,

עפר
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2018 10:52
מדווחים על פי תושבות מס, האם אתה תושב מס בישראל?
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2018 11:04
לא.

בכל מקרה תהיה לך התנהלות מול רשות המסים בישראל מכיוון ויהיו לך הכנסות (לכל הפחות דיבידנדים) שלא נגבה עליהם 25% במקור ולכן תצטרך לעשות התחשבנות גם מול ישראל וגם מול ארה"ב.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2018 11:31
קודם כל תודה רבה על התגובות!

תושב ואזרח ישראלי לכל דבר (חי פה 24 שנים מתוך 25).

כלומר, אפילו שאני אזרח אמריקאי שפותח חשבון מסחר בברוקר אמריקאי, IRS יפעלו מולי רק באמצעות רשות המסים הישראלית, על בסיס חוקי הFatca.

תהליך דיווח המס למול רשות המסים הוא תהליך מסובך?
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2018 12:03
לא.

אתה מחויב להגיש כל שנה דוח שנתי גם לאמריקאים וגם לישראלים ולשלם מס במידת הצורך.

יש בזה סיבוך ולכן אנשים הולכים לרואי חשבון.

יש כאלה שמעדיפים להתאמץ וללמוד איך למלא בעצמם. מהנסיון שלי בשנה הראשונה הזמן נמדד בעשרות שעות (מעל 40 לאמריקאי, כ-10-20 לישראלי), בשנים הבאות הזמן הולך ומצטמצם.

לי לוקח כשעתיים-שלוש לדוח האמריקאי, וכשעה לישראלי. אבל אני מ2014 מגיש בעצמי.
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2018 13:16
את הדיווח האמריקאי אני מבצע כבר כמה שנים באמצעות חברת רואי חשבון שמתמחה בנושא.

באשר לדיווח המס הישראלי - כיום מאחר והמס מנוכה אוטומטית מהשכר ורווחי הון איני עושה דבר בנידון. אם אפתח חשבון בIB יהיה עליי לבצע דיווח מס דומה לאמריקאי במורכבותו? לא מדובר במסמך מסכם חצי שנתי שפשוט שולחים?
🕒 פורסם בתאריך: 17/11/2018 15:54
כן, בגלל שיהיו לך הכנסות זרות (הדיבידנדים) שלא ינוכה לך מהם 25% במקור.

בגדול מאוד, תצטרך לשלם את מס הדיבדידנים לארה"ב ולהשלים ל-25% לישראל, וגם כמובן להגיש דוח שנתי. הוא לא מאוד מסובך. בפועל בגלל חוקים כמו זיכוי מס זר זה עשוו להסתבך מעט.

שנה ראשונה מומלץ לשלם לרו"ח ישראלי, או לשאול את החברה המתמחה אם הם יודעים לעשות גם את הדוח הישראלי.