⬅ חזרה לאינדקס

תיק השקעות מתוך חברה בע"מ

🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2018 14:00
היי,

אני בעלים של חברה בע"מ עם כסף נזיל בחברה.

הפעילות של החברה פוחתת ואני מתחיל לחשוב על מה לעשות עם הכסף.

איך שאני רואה את זה, יש לי 2 אפשרויות. אפשרות ראשונה היא שאני מוציא את הכסף, משלם מס הכנסה ואז משקיע אותו בתיק השקעות.

אפשרות אחרת היא שאני עושה תיק השקעות במסגרת החברה. לאחר התייעצות עם רואה החשבון הבנתי שמבחינת מיסוי - אין מס כפול כלומר לא אצטרך לשלם גם מס רווחי הון על הרווח העתידי בתיק ההשקעות וגם על הרווח של החברה ולכן זה כדאי מהבחינה הזאת זה.

החוסר כדאיות הוא דווקא מהעלויות של החברה כמו אגרת שנתית ותשלום על רואה חשבון אבל אני חושב שזה זניח יחסית.

רציתי לשאול האם מישהו עמד מול השאלה הזאת ומה הוא עשה?
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2018 14:36
מה? כמובן שיש כפל מס (רק לא זה שתיארת). פעם אחת מס רווח הון במימוש התיק למזומן, ופעם נוספת מס על הדיבידנדים שאתה מושך ( 30% כי אני משער שאתה בעל מניות מהותי), אלא אם כן אתה מוכן להשאיר את הכסף בחברה ולא להיות מסוגל להתמש בו עבור שימוש עצמי אף פעם. בסה"כ אתה תשלם בערך 47% מס על הרווחים מהתיק לאחר שקלול שני המיסים.

אם אתה מוציא את הכסף מהחברה ( וסוגר אותה), אתה תשלם מס רק על ייתרת הרווח שנותרה בחברה ולא על כל הסכום שאתה מושך. אל תשכח שלרואה חשבון יש תמיד אינטרס לשמר לקוחות והוא יידחוף לך הרבה פעמים את האופציה שמשתלמת בשבילו הכי הרבה, שבמקרה זה ברור מה עדיף לו- חברה שנסגרת מול חברה שממשיכה להתקיים (ולשלם לו שכר טרחה שנתי).

אני לא יועץ מס או רו"ח, לכן לפני שאתה מחליט, אני ממליץ להתייעץ עם רואה חשבון נטרלי שאין לו מה להרוויח מכל אחד מהמצבים.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2018 17:02
עדיף בפרטי.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2018 17:20
קודם כל זה מאד תלוי בסכום הצבור שיש לך שם. אם זה סכום גדול, אז העלות של הרו"ח ורשם החברות היא שולית.

דבר שני, אתה כן תשלם מס רווחי הון (מס חברות) על הרווחים שלך בתיק ההשקעות הזה, אולי פשוט לא הבנת את הרו"ח. כאמור אתה גם תשלם מס דיבידנדים באופן אישי על כל סכום שתמשוך אלייך הביתה בתור דיבידנד.

יש רק דבר אחד שעליו אולי לא תצטרך לשלם מס וזה אם אתה מחזיק מניות ישראליות - החברה שלך לא תשלם מס דיבידנדים שמתקבלות ממניות ישראליות.

לא רו"ח/יועץ מס. לא מייעץ.
🕒 פורסם בתאריך: 16/11/2018 20:25
1. תחליף רו"ח.

2. המיסיוי יכול להיות קצת שונה כאתה מפרק את החברה כי אולי זה החזרת הון - מאוד תלוי על כל פרטים שלך.

3.תעשה גוגל על תיקון 190 לבעלי שליטה

לא מייעץ לא רואה חשבון לא עורך דין לא רופא וגם לא דייג. אל תאמין למה שאנשים רנדומים כותבים באינטרנט וכו'