⬅ חזרה לאינדקס

אזור הנוחות הטוב. האם אפשר לכמת אותו?

🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2018 19:53
אני עובד בעבודה סבירה מבחינת הנאה - יום עסל ויום בסל - תלוי במזג האוויר. בעמדה בכירה מאוד ומרוויח טוב. חמור עבודה של 10-12 שעות ביום.

האופק הפיננסי מתקרב לאט לאט, אך עדיין יש עוד לפחות כ10 שנים עד להשגת המטרה.

במהלך השנה האחרונה הרגשתי שמיציתי את העניין פה ואני רוצה לעשות דברים מעניינים יותר בחיים. נכון, הושפעתי רבות מהבלוג :)

יש ילד קטן ועוד אחד בדרך.

הקיצר, נוח!

אבל אני מרגיש שאני הולך ומשתגע בעבודה משיעמום הדברים שאני עושה, וחוסר הזמן לעשות דברים אחרים אשר מעניינים אותי כמו לקרוא בפורום הזה.

וכל יום אני שואל את עצמי: כמה באמת נוח? האם כדאי לעזוב ולהתחיל לחפש אתגרים חדשים באמצע הדרך (כגון חיפוש עבודה אחרת)?

עד עכשיו לא הצלחתי לענות לעצמי בפה מלא.

אשמח לשמוע אם יש למישהו\י רעיון יצירתי או ניסיון דומה
🕒 פורסם בתאריך: 20/11/2018 23:03
יהיה מעניין לשמוע איך הגעת למסקנה הזו. זה ישפיע על סוג התשובות שתקבל כאן.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2018 07:53
הכי קל זה לשנות את התפקיד בתוך החברה. להיות ראש גדול, להסתכל סביב ולחשוב מה היה עוזר לחברה והאם זה משהוא שמעניין אותי לעשות. כשמוצאים משהוא מעניין מדברים עם המנהל ומקדמים את זה. זה דרך נהדרת להכניס עניין לעבודה ולהתפתח אישית בלי לוותר על הנוחות.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2018 08:35
אני בהחלט בעד עבודה קשה, אבל 8.5 שעות ביום זה הסביר מבחינתי (שבהן עבדת ברצינות ולא ריכלת בפינת הקפה).

תעבוד פחות שעות ותנצל את הזמן שהתפנה להגשמה עצמית.

כמובן זה מתוך הנחה שכבר הגעת למצב של FU-money.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2018 12:37
בגדול, דרך הבלוג שלך D:

מעקב חודשי אחר הוצאות והכנסות תוך שימוש בטבלאות די דומות לשלך. בנוסף מחזיק את מפת החום צמוד אליי.

העניין הוא שאם אני עושה צעד כלשהו בכיוון שציינתי למעלה, כנראה שאאלץ לעזוב לזמן מה את אזור הנוחות החמים והנעים בטבלת החום...

אי הוודאות לגבי המשמעות של "זמן מה" הביאה אותי לכתוב את ההודעה לעיל בפורום.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2018 12:46
כפי שציינתי אני נמצא בעמדה בכירה. בסיטואציה זו אני לא מחתים כרטיס שעות וגם אין לי זמן לרכל בפינת הקפה...

המעסיק שלי מתגמל אותי בהתאם להשקעה. וכפי שאנו יודעים כבר המשאב העיקרי שמבוזבז פה מבחינתי הוא הזמן. כל עוד אני מסכים לעבוד במקום בעבודה הנוכחי, אני משקיע את זמני עבור התגמול שאני מקבל. אני חושב שזה פייר כלפי המעסיק.

לכן אין לי את האופציה של "לעבוד פחות שעות" במקום העבודה הנוכחי. אם אני רוצה לעשות זאת, או שאשנה תפקיד (לא נראה לי אפשרי בחברה הנכחית) או לעבוד בחברה אחרת בתפקיד אחר הדורש פחות שעות, ומכאן שיפנה יותר זמן עבור דברים אחרים.

אך עם היתרון של יותר זמן באופן המיידי, כנראה שגם תהיה לי תזוזה בטבלת החום, אשר תרחיק אותי מהיעד.

ולכן, חזרה לשאלה המקורית: להתפשר או לא? או במילים אחרות: האם להחליף הכנסה גדולה + מחסור בזמן פנוי, בהכנסה נמוכה יותר + גידול בזמן פנוי?
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2018 12:59
דעתי האישית בלבד: חפש בגוגל regret dying על מה אנשים מתחרטים לפני המוות.

תמיד באחד המקומות הראשונים מופיע "אני מצטער שעבדתי כל כך קשה".

אם העבודה נותנת לך סיפוק ומשמעות זה דבר אחד, אם זה בשביל כסף שאתה לא באמת צריך... אז דעתי שזמן חשוב יותר.
🕒 פורסם בתאריך: 21/11/2018 16:09
חתול לילה - אני איתך. רק יש עניין אחד בכל הסיפור: ברוב הבלוג מצויין המצב בו יכול להיות סבל מסויים במשך זמן מה ע"מ לקדש את המטרה (ראה את הסיפור של המשקיעה לפני שיצאה לחופשי)

ולכן שאלת 1mio$ הינה: האם לעזוב הכל עכשיו ולהתחיל לבנות מהתחלה משהו אחר, שיהיה אולי יותר מעניין?

אם אני עושה אנלוגיה למוטו של הבלוג - אז אנחנו לא פה כדי להכות את השוק. אנחנו מרוויחים בממוצע לאורך זמן...

ואגב, כן צריך את הכסף אם אני רוצה לצאת לחופשי יום אחד
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2018 09:55
הכנסה גבוהה עכשיו + פחות זמן חופשי = פרישה מוקדמת יותר שמתבטאת ביותר זמן חופשי בעתיד.

הכנסה נמוכה יותר עכשיו + יותר זמן חופשי = פרישה מאוחרת יותר שמתבטאת בפחות זמן חופשי בעתיד.

לכן בעיניי השאלה היא : האם אתה מתכוון לפרוש, אם כן, מה האמצעים שאתה נוקט לטובת הנושא ומתי זה אמור להתאפשר מבלי שיפגע בך, וכמה המעבר למשרה פחות אינטנסיבית יפגע בתוכניות שלך.

עם זאת חייבים לזכור, שהחיים יכולים לספק לך הפתעות, לכן בעיניי אם באמת לא טוב לך - זה לא שווה את זה, כי יכול להיות שתתכנן תקופה שבה תוכל לחיות באושר ועושר, וכל התוכנית תלך לעזעזל בגלל מחלה/מוות/סיבה אחרת, לא חסרות סיבות.

ג.נ : אני בן 22, לא באותה סירה.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2018 10:34
@Alinelo

שאלה חשובה לא פחות היא האם לא צפויה הכנסה כלשהי למעט מה שחסכת (תיק השקעות, נדל"ן)? אין דברים שאתה אוהב לעשות שיכולים להיות שווים כסף ויכול להיות שתעשה אותם לאחר הפרישה? המשקיעה אמנם פרשה אבל עדיין עושה כסף מכל מיני דברים. לדעתי זה שיקול שצריך לקחת בחשבון.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2018 12:18
נשמע שאתה מבין את הדילמה ואת ההיתרונות\חסרונות אז אין ממש איך לעזור לך...

זה נטו העדפה אישית שלך ותלוי במצב האישי שלך.

2 אגורות שלי:

זמן היום שווה הרבה יותר מהבטחה לזמן בעתיד.
🕒 פורסם בתאריך: 22/11/2018 17:50
נקודה טובה Wyatt. אך יש כאן קצת עניין של ביצה ותרנגולת: כדי לפתח משהו צריך זמן. לדוגמא אם אתה רוצה לקחת את הנסיון שלך ולהפוך ליועץ בתחום, אזי כדאי שיהיו לך כמה לקוחות (לפחות 1..) לפני שאתה מתחיל. בעולם האגרסיבי של יועצים, לא כ"כ קל למצוא לקוחות. אך אם אין לך זמן למצוא אותם- נוצרת בעיה.

יש לי הכנסה מנדל"ן שמכסה את המשכנתא של הנכס וכן תיק השקעות. ולכן מצד אחד, זה לא שלא יהיה מה לאכול מחר אם אני עוזב. אגב, אני עושה מדי פעם חשבון בסגנון המשקיעה של כמה חודשים אני יכול לחיות ללא הכנסה.

מצד שני, כיוון שאני בעמדה בכירה עם משפחה ואחריות על ילדים קטנים, ההחלטה הרבה יותר קשה כנראה מאשר אם משתמשי הפורום הצעירים שהגיבו לעיל היו צריכים לקחת אותה.

אפילו ניסיתי את כוחי בפתיחת בלוג בזמן החופש לפני זמן מה. אך גם בלוג צריך לנהל, אחרת הוא לא יעוף כמו שצריך.