⬅ חזרה לאינדקס

שאלה למבינים באופציות

🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2015 19:02
קודם כל כולנו יודעים ש-

אופציות זה דבר מסוכן שיכול לגרום (וגורם) להפסדי ענק!

ולא נבצע צעדים נמהרים.

השאלה שלי היא כזו. הפרקטיקה אומרת שבגיל מבוגר כדאי להקטין מאוד את החלק המנייתי בתיק, לטובת נכסים פחות מסוכנים, כדוגמת אג"ח ממשלתי.

האם במקום זה ניתן להמשיך להחזיק נניח 97% מניות, ולהשתמש ב- 3% לקניית אופציות שיגנו מפני קריסת השוק?

אני מבין שאני מתחייב מראש לאובדן של 3% מהתיק בשנה, אבל אולי התשואה הגבוהה מהמניות מפצה על כך.

במילים אחרות, האם יש קומבינציה של מניות/אופציות שמקבילה לקומבינציה של מניות/אג"ח מבחינת תשואה וסיכון?
🕒 פורסם בתאריך: 29/05/2015 19:04
אני קונה ומוכר אופציות כל כמה ימים בסכומים מאוד קטנים (למזלי הרב!).

עדיין לא מצאתי שימוש לאופציות שבאמת יכול להרויח כסף לאורך זמן למעט העמלות שמשלמים לבית ההשקעות.

לדעתי תחזוקת ביטוח רציף באמצעות אופציות תאכל לך את כל התשואה של המניות בשנים הטובות ותוודא שלא יהיו לך הפסדים גדולים מידי (אבל כן יהיו הפסדים) במהלך נפילות.

**עריכה**

סתם לצורך ההשוואה לבטח 100 מניות של SPY במחיר 212 דולר עד ינואר 2016 (חצי שנה) יעלה לך 1,100 דולר עכשיו.

במילים אחרות אם בינואר 2016 ה-SPY יעמוד על פחות מ-223 (עליה של 5%) אתה תהיה בהפסדים.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2015 00:28
אתה לא רוצה להיות בצד שקונה אופציות , במיוחד לא עם מינוף,

אלא בצד שמוכר גידור לאחרים

options = financial weapons of mass destruction

במניות של חברות גדולות לא תנודתיות מידי עם הרבה התנגדות, אפשר לכתוב covered calls

די מעל ההתנגדות משהו שיהיה מאוד קשה תוך 3 חודשים להגיע אליו, בהכנסת דיבידנט מזה אתה משתמש לגידור משלך

במקביל ואתה עושה פוט על הspy כשהוא בנקודה גבוהה

put spread collar נקרא
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2015 21:43
לא ברור לי מה מטרת הביטוח הנ"ל - הרי אם בחרת מניות באופן פרטני, ייתכן מאוד שמנייה של חברה אחת תקרוס ותגרור הפסדים כבדים ומאידך המדד לא ייפול בשיעור אשר יגרום לאופציות להגן כנגד ההפסדים.

ומצד שני, נניח ואת החשיפה למניות את משיג ע"י רכישה של של קרן המחקה את המדד, אזי רכישת אופציות שקולה להימור על הכיוון ההפוך. כלומר אתה מנסה להשקיע/לסחור/להמר על שני כיוונים. זה מבטיח לך באופן ודאי הפסד באחד מהכיוונים.

במקרה של קריסה, במידה ותרצה להמשיך ולהשתמש בביטוח של אופציות, הרי שסטייית התקן תמריא ואז הביטוח יתייקר פלאים. ובמידה והשוק "במקום דרוך" - הנזק יהיה אף יותר רציני. אז בוא נניח ש - אופציות זה דבר מסוכן שיכול לגרום (וגורם) להפסדי ענק!

ואילו אנחנו מעדיפים להימנע מהפסדי ענק, הרי שהביטוח נועד לעזור לך לישון בשקט, אז אולי אתה חשוף מעבר לגבול הכאב שלך ובכלל עדיף לך להקטין את החשיפה המנייתית ולשנות את תמהיל ההשקעות שלך כך שחלקו יושקע באופן סולידי ובמקרה של קריסה - תוכל להסיט את החלק הסולידי למנייתי ? (כמובן שזאת הצעה היפוטתית לחלוטין ואין בה כל המלצה).

ואם באופציות עסקינן - אז אם הייתי נותן לנסים טאלב לנהל לי את ה-IRA, אני מניח שהוא היה רוכש מדי חודש אופציות מכר רחוקות בעלות פוטנציאל רווח אדיר ובעלות פוטנציאל הפסד עוד יותר אדיר רק על מנת לפגוש ברבור שחור (או שרידי כסף שרוף). יש הגיון לנהל דבר שכזה בקרן השתלמות רק בשל העובדה שסכום של 4000 אלפים בודדים עלול לתפוח למימדים של מאות אלפי שקלים עבורם יהיה פטור בעל הקרן מתשלום מס על רווחי הון. אבל אופציות זה דבר מסוכן שיכול לגרום (וגורם) להפסדי ענק! וגם אופציות זה דבר מסוכן שיכול לגרום (וגורם) להפסדי ענק!
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2015 14:23
כשאתה מגדר אתה בהכרח מקריב חלק מהרווחים בשביל ההגנה , אין ארוחות חינם
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2015 16:40
אופציות הן דבר מסוכן כשלא יודעים איך להשתמש בהן. הן גם מסוכנות כשיודעים...

ההצעה של יגאל היא כמובן שיטה מצוינת לגדר את עצמך כנגד הפסדים לא מוגבלים על חשבון רווחים מוגבלים.

גישה זו היא לא מסוכנת אלא להיפך הרבה יותר בטוחה מסתם לקנות את המדד.

אפיק כזה, של מדד+2 אופציות יניב אולי תשואה ממוצעת נמוכה יותר אבל בסטיית תקן נמוכה הרבה יותר.

צריך גם לזכור שיש צורך בהרשאות מיוחדות לכתיבת קולים.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2015 18:20
אבל אם אני מבין נכון, הרעיון שלו זה להשקיע 90% בדברים בטוחים במיוחד - כמו אג"ח ממשלתי. ואת השאר להשקיע בדברים anti-fragile - שזה אומר שהפוטנציאל לרווח הוא גדול מאוד והסיכוי להפסד אם בכלל - זעיר.