⬅ חזרה לאינדקס

איך להרוויח מעליית ריבית?

🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 11:55
ידוע לנו שאג"חים יורדים כאשר הריבית עולה, כמו כן, אני מניח שעליית ריבית רצינית תגרום לירידת מחירי נדל"ן ולירידות בבורסה (אנשים שהלכו לאפיקים האלו בגלל התשואה האפסית באג"ח יצאו והשוק יהפוך לשוק של מוכרים).

נשאלת השאלה, אילו אפיקים עולים כאשר הריבית עולה?
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 12:03
כשהריבית תעלה ביותר מ 2-3% אז סביר כי בועת הנדלן והאגח יתפוצצו, בהמשך גם בועת הבורסה... יקרה תוך 2-4 שנים

מכאן ניתן להבין שהכסף יהיה מפוזר ברחובות, רק לאסוף

אבל כדי לאסוף צריך כסף נזיל מוכן

הדם יזרום ברחובות, עצוב, אך לפחות תתגונן מראש ותרוויח מזה אם ניתן
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 13:00
פר"י או פק"מ שאפשר להנזיל תוך יום עסקים אחד יספקו לך ריבית אפסית היום ומזומן לרכוש מציאות לאחר העלאת הריבית.

כמה זמן יקח עד שהריבית תעלה וכמה תפסיד כי אתה לא משתתף בעליות מחירים בבורסה זה כבר דיון אחר...
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 13:10
הכל תלוי במה הסיבה לעליית הריבית: אם הריבית עולה כי יש עליות מחירים (מה שנקרא "אינפלציה" בתקשורת הכלכלית, למרות שזה לא נכון) והבנק המרכזי מנסה נואשות לרסן אותן, או שהריבית עולה כי הבנק המרכזי בכוונה מעלה אותה בלי שהופיעו עליות מחירים קודם, נגיד מתוך רצון להוציא אוויר מהבועות.

בתרחיש הראשון (והסביר יותר לדעתי), נכסים טובים להחזיק יהיו זהב, נדל"ן וסחורות.

בתרחיש השני כדאי להחזיק מזומן.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 13:19
ריבית יכולה לעלות גם כתוצאה מאובדן אמון במטבע/בשוק המקומי: ראה הרובל הרוסי שקרס לפני חצי שנה והריבית הרוסית שקפצה ל-18%.

אם אתה צופה תרחיש כזה אז כדאי גם להחזיק מטבע חוץ.

רק דעה: לא מחזיק לא ממליץ.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 13:34
יופי.. אני מחזיק קצת מהכל ויחסית הרבה במזומן.

עכשיו אולי הגיע הזמן שבועות יתפוצצו כדי שאוכל להשקיע במשהו?
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 13:40
זה בדיוק הסיבה ש"לשבת במזומן ולחכות למפולת" זו דרך מצוינת להפסיד תשואה - כי אמנם מפולת תקרה מתישהו, אבל לא כשאתה מצפה לה, או לא בעוצמה שאתה מצפה לה, או שדווקא כשהיא תקרה תפחד להיכנס או תפספס את נקודת כניסה.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 13:42
מתחיל להיות נדוש, אבל אחזור על הציטוט:

Far more money has been lost by investors preparing for corrections than has been lost in corrections themselves. – Peter Lynch
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 13:45
אני חששן..
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 13:50
אז אתה תפחד להשקיע עכשיו ("כי השוק יקר ואוטוטו נופל") ותפחד כפליים להשקיע דווקא כשכן תהיה מפולת ("כי השוק קורס ומי המטומטם שישקיע עכשיו").

הדרך העדיפה זה להבין את רמת סיבולת הסיכון שלך, לתכנן את התיק בחלוקה קבועה לאחוזים בהתאם ולהתמיד בלי קשר למצב השוק.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 13:50
זו דווקא סיבה מצויינת להתרחק מהספקולציות ומארבים לפקיעת בועות...

אדם חששן ייטיב לעשות אם ינסה ללמוד ולהבין בדיוק מה פרופיל הסיכון שלו, (סביר שבכלל יגלה שמניות זה לא בשבילו, אבל לא בהכרח), מה היעדים שלו וכו'..

יש בכך מספיק עבודה להרבה זמן...

לחכות "לאסוף כסף מהרצפה" זה מתכון רע מאוד שיכול להוביל בעיקר להצטרפות עדרית וכמובן לנפילות...

בפרפרזה על מד מן: "לאסוף כסף מהרצפה" זה ביטוי שהמציאו ספקולנטים...
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 14:20
בדיוק עשיתי פילוח..

אני מושקע כ-

60% בנדל"ן

10% מזומן

30% מניות (במקור המרכיב הזה היה נמוך יותר - אבל הוא צמח מאוד מאז ההשקעה שלי)

20% אג"חים

אופק ההשקעה הוא כ- 10-15 שנים.

תיכף יכנס לי עוד סכום מזומן גדול.. ואני ממש לא יודע איך יהיה נכון להשקיע כדי לאזן.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 15:50
אתה צריך להחליט מה הפלח האידאלי שלך.

אם החלוקה שלך נשמעת לך טוב אז נראה לי שאתה מעדיף לפצל את הסכום בין מניות, אג"ח ומזומן (אני משער שאתה לא מתכנן לרכוש "מאית דירה" כך שאתה לא יכול לפצל אותו לנדל"ן).

אם החלוקה לא מתאימה לך אז תחשוב מה החלוקה הנכונה עבורך ומייד תקבל את התשובה במה להשקיע כסף חדש.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 15:56
זה 120% .. אתה מתכוון ש30% מושקע? כשמתוכם 2/3 אגח ושליש מניות?

אני לא מאמין בלתזמן את השוק..
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 15:59
אני משער שהנדל"ן ממונף ע"י משכנתא ולכן הוא עובר את ה-100%.
🕒 פורסם בתאריך: 31/05/2015 16:21
לא לא.. יצאתי סתום. אין לי שום משכנתא.

זה 40% בנדלן.
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2015 00:14
לעליית ריבית:

בנקים כמו גולדמן זאקס וJP מורגן,

יהנו מעוד הכנסות על ההלוואות בזכות העליית ריבית

אולי גם מדד פיננסים יתאים פה , וגם אמריקן אקספרס נפטר מישהו מההנהלה שם

כנראה עליית ריבית בין ספטמבר 2015 , ליוני 2016

כנראה ברבע אחוז, ויעלה לאט בהדרגה, לא ייזנק למעלה

rise ETF

אגך ארוך הפוך , כמו לעשות שורט על אגח , כי הוא יירד מזינוק בריבית, אז פה זה הפוך זה יעלה אם יהיה זינוק בריבית

פוט על זהב אולי , זהב פחות אוהב זינוק בריבית

שורטים או פוט על חברות לא גדולות ויציבות שהם מאוד גרועות מאוד מאוד ממונפות(לא operational leverage אלא הלוואות ארוכי טווח בריבית גבוהה),שהם בתהליכי קריסה או תחרות דרסה אותם ,מנהלים הוחלפו בגרועים יותר,חפיר נעלם,מזומנים יורדים,נתח שוק במגמת ירידה ,או מכירות בירידה קונסיסטנטית וירידה בשולי רווח ובלקוחות ,אין מנועי צמיחה ומאבדת רלוונטיות ומחיר המנייה מאוד מאוד ייקר ובועתי

להינמע מאגח ארוך או דירוג נמוך או קצב תספורות גבוה

בהשקעות לונג להעדיף חברות בלי חובות ועם הרבה מזומן צמיחה ורווחים במחיר נמוך

אולי אגח קונצרני קצר כמו LQD

יש הרבה דברים שיכולים להתאים