⬅ חזרה לאינדקס

מה לעשות ללא הון ראשוני אך עם יכולת החזר חודשי של 5K?

🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2015 17:53
שלום כולם, אנחנו זוג צעיר, ועקב התקדמויות בעבודות ומסלולי חיים

ברשותנו יכולת החזר של 5K שח בחודש.

ללא הון ראשוני/ידע נרחב בשוק ההון/נדל"ן,

עם מודעות כלכלית גבוהה ואופי נוטה לאנטי-צרכנות

נוכל לחסוך 5K מידי חודש ואף יותר,

אך מלבד חסכון להון ראשוני לדירה או פתיחת תיק השקעות,

כיצד נוכל למנף את יכולת ההחזר הזו כרגע? בדגש על כרגע? מעכשיו והלאה ולא רק בעוד 2-3 שנים?

האם באיזושהי פלטפורמה/ענף/גוף יורשה לנו לקחת הלוואה בעבור מינוף כזה או אחר?

ואם כן, מהו המינוף? ובעבור איזו הלוואה?

נשמח לרעיונות, דוגמאות חיות או אחר (בקיצור ייעוץ והכוונה, ללא ייעוץ והכוונה כי אסור)

המהווים אפיקי השקעה חכמים (לא כעבודה נוספת) שנוכל לבחון ולשקול

תודה לכולכם
🕒 פורסם בתאריך: 01/06/2015 19:44
ללא הון ראשוני כלשהו קשה עד בלתי אפשרי למנף - בשביל למנף, צריך מה למנף.

אני בתור מלוואה לא הייתי ממהר לתת לכם תנאי הלוואה טובים רק בגלל שאתם מאמינים שתוכלו להחזיר 5K כל חודש, ואם לא?!
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2015 08:47
צורת ההסתלכות שלך מוזרה. אתם רוצים להשקיע כסף, אבל מסתכלים על החסכון שלכם בתור 'יכולת החזר'. כאילו אתם לא יכולים לחכות להיות חייבים משהו למישהו...

אתם חוסכים 5,000 שקל בחודש, למה שלא תשקיעו אותם בשוק ההון (או בהלוואות עמית לעמית, או בכל דבר אחר)? יש בתי השקעות שיקבלנו אתכם עם סכום התחלתי של 15,000.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2015 09:29
לאט לאט, אולי שווה "להשקיע" בלימוד, ואז כשיצטבר סכום יפה, תדעו איך להשקיע, ותהיו בעלי ניסיון.

מינוף משמעותו סיכון להוריד אתכם לחובות במידה ולא תכוונו נכון - אל תשכחו את זה.

מכיר את ההרגשה שמדגדג בקצה האצבעות, וחושבים שהנה גילינו איך עושים כסף, זה היה קורה לי אחרי כל ספר שקראתי ובו מישהו פרס את משנתו איך הוא גילה את הדרך לעשות כסף בלי סיכונים, בסוף הכל מתברר כשטויות, כנראה שבסופו של דבר , לעשות כסף זה דבר קשה, ומצריך המון סבלנות ושליטה עצמית.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2015 11:56
מה הבעיה, כל הבלוג עוסק בדיוק בזה.

אם היה לי כזה דבר- הייתי חוסך חצי שנה לסכום שמאפשר לי לפתוח תיק השקעות פרטי, פותח אחד בבית השקעות, מחליט על רמת סיכון ובונה תיק עצל פשוט בהתאם לטווח השקעה+סיבולת לסיכון ומדי חודש/רבעון מכניס את הסכום שהצטבר עד לאותה נקודה. וזהו.

אתם כמובן- תצטרכו להחליט לבד עבור עצמכם כי אני לא יועץ השקעות :)

** לא ממליץ ולא מייעץ **.
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2015 13:02
כול החברים שהגיבו לפני צודקים.

למה למהר? אני קניתי את דירתי הראשונה בארה"ב (שזה קל מאוד) רק כשהייתי בן 40, כשהיה לי הון עצמי של 80% והילדים היו זקוקים לעוגן חברתי ובית ספר קבוע.

עד אז הייתי נייד כי עברתי מדירה שכורה לשכורה לפי המרחק ממקום העבודה.

ובארץ, קניתי דירה צנועה בגיל 64 (האקסית שלי קיבלה את הבית בארה"ב)

מינוף? איך אפשר למנף '0' שקלים, רק על 'יכולת החזר' שמבוסס אולי על יכולת החיסכון העתידי? - לא נראה לי.

יש ילדים או מחשבה על הרחבת המפשחה? - החסכונות יחתכו בחצי.

הגברת תחזור לעבודה או תשאר בבית?

הכי פשוט בשלב זה לצבור חסכונות ולהשקיע בצורה נבונה אבל רק לאחר שתקראו את הבלוגים של @המשקיעה .

בהצלחה מכול הלב אבל באמת, אין מה למהר ברכישת בלוקים (זו דעתי ולא המלצה)
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2015 14:20
אל תשתמשו במינוף בכלל , התקופה והניסיון שלכם בשוק ההון לא מתאימים לזה גם אם הייתם יכולים,

תחסכו כמה שיותר , אפילו תעבדו ב2 עבודות ,תבקשו העלאה או תעשו בנוסף לעבודה משהו מהבית, ותבזבזו כמה שפחות , ותפחיתו מההוצאות הקבועות עמלות ודמי ניהול , תמכרו דברים שאתם לא צריכים או שצריכים יותר מידי תחזוקה, תורידו כל מיני דברים שהם נטל מהחיים שלכם,

ועכשיו תתחילו לחסוך כמה שיותר , ואז להשקיע , במגדל אפשר לפתוח תיק בלי מינימום , שימו לב שלכל מנייה או מדד עדיף שיהיה בה לפחות 3 אלף שקל בגלל העמלות, אחרת לא שווה להיכנס, אחרי שהרווחת כסף מההשקעות תממשו חלק מהרווחים ותקנו דירה בריבית נמוכה ומחיר טוב באיזור עם הרבה ביקוש ותשכירו,הבעייה כרגע לא כזה שווה לקנות דירות לדיור בשביל השכרה,כי יש שם בועה אולי יירדו המחירים , עדיף לקנות משרדים או נדלן עסקי אחר שזה מתומחר טוב יותר, או נדלן במדינה אחרת אירופה או אמריקה, במדינות טובות

במינוף אפשר להשתמש עד פי 2 למשל למשהו סולידי כמו אגח או קרן נדלן , הבעייה שהם די בבועה ויש עליית ריבית שלא טובה לשניהם , אז זה לא מתאים לעכשיו
🕒 פורסם בתאריך: 02/06/2015 17:05
יכולת החזר היא מונח תזרימי, המתייחס להחזר חוב. כלומר, אתה מחזיר לאחרים כספים שלקחת מהם, בתוספת מחיר השירות (=הריבית).

בבלוג הזה הרעיון הוא להפוך לקפיטליסט. כלומר, לאדם שמקבל החזרי חוב מאחרים.

כדי להפוך לקפיטליסט, אתה צריך לצבור / להשיג / לרשת בעלות על אמצעי ייצור. כך תוכל להרוויח באחת משני דרכים: להלוות את אמצעי הייצור הללו לאחרים ולקבל ריבית (ע"ע אגרות חוב, הלוואות עמית לעמית וכו'), או להרוויח ישירות ממכירתם לאחרים במחיר גבוה מכפי שרכשת אותם (מניות).

פשוט תעצור כאן. גבש תכנית סדורה והשתמש בכסף ע"מ שיגדל באופן אקספוננציאלי. כל מינוף הוא בהגדרה "קיצור דרך".
🕒 פורסם בתאריך: 03/06/2015 17:33
אוקי :/

נחסוך ובינתיים נלמד. תודה לכולכם