⬅ חזרה לאינדקס

החזרי מס על רווחי הון לגמלאים

🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2018 12:37
חברי המלומדים ולמבינים בחוקי מס הכנסה.

השאלה שלי מחולקת ל 2.

רקע - עברתי את גיל הפרישה, מקבל קצבת זקנה מביטוח לאומי + סוסיאל סקיוריטי, אין הכנסות מיגיעת כפיים אבל מקבל ריביות ודבידנדים ממניות ואגחים הכול כחול/לבן.

מלאתי בשנה שעברה טפסים און-ליין באתר של אחת מהחברות המובילות. נתנו לי הערכה כי אני זכאי להחזרי מס על מספר שנים בסכום נאה, למעלה מ 6K במצטבר עבור 5 שנים אחרונות. כשאישרתי להם להגיש את הדוחות למס הכנסה בשמי שלחו לי מייל מנומס והתמצית היא שהם לא מעוניינים להתעסק עם תושבים בעלי אזרחות כפולה.

השאלה הראשונה - קראתי ואיני זוכר היכן כי פנסיונרים מקבלים הנחה על רווחי הון - נכון או לא נכון?

ואם כן האם זה על רווח ממכירת ני"ע, דבידנדים או ריביות?

השאלה השניה - האם ביטוח לאומי וסוסיאל סקיוריטי [ארה"ב] נחשבים כהכנסה ומשפיעים על גובה ההחזר באם זה רווח וקיזוז הפסדים, ריבית ודבידנדים.

תודה.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2018 13:00
לדעתי הדבר היחיד הוא שאם עדיף לך להתמסות שולי אז מגיל 60 אפשר.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2018 13:30
רק מזכיר לפי האמנה אין מס לא ישראלי ולא ארהב על תשלומי ss
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2018 13:43
כן, אני מודע לזה, אבל השאלה היא סכום התמלוגים האלו משפיעים על גובה החזר המס.
🕒 פורסם בתאריך: 08/12/2018 16:17
לא, כי הם לא נחשבים "הכנסה" לצורך חיסוב מס הכנסה.

אאלט דן ג. טוען כל הזמן שזה הזוי שפנסיונרים יכולים גם להגיע לעשרות אלפי שקלים פטורים ממס (דירה + נ.ז. על הכנסות פאסיביות + קצבה מזכה פטורה + קצבה מוכרת + קצבת זקנה יכול להגיע ל4,500 לזוג).

סתם אנקדוטה לא קשור לדעון הספציפי.

רווחים וריביות.

עד כ-14,000 בחודש ימוסו לפי מדרגות מס הכנסה רגילות (כולל הזיכוי הרגיל 2.25 נקודות זיכוי). כל השאר ימוסו ב-25% (או 15% אם זה ריבית שקלית, ואז גם המדרגות הרלוונטיות הם אלו של 10% ו-14% שזה עד כ-9,000 לחודש).