⬅ חזרה לאינדקס

מחפש אפיק ל50K שח

🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2018 07:43
שלום כולם,

יש ברשותי 50 אלף שח בעוש. הייתי רוצה להשקיע אותם נבון. מצד אחד אין לי מספיק ידע/משמעת להשקיע את הכסף עצמאית. מצד שני, אני לא רוצה להשאיר את הכסף בקופ"ג להשקעה עד הפרישה, יותר לכיוון של עשר שנים.

יש עוד אופציות סמי-פסיביות שאולי יכולות להתאים לצרכים שלי?

תודה מראש,
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2018 08:26
בקופת גמל להשקעה הסכום נזיל גם לפני הפרישה.

אז אתה הולך לשלם על זה בדמי ניהול שיפגעו בתשואה שלך. זה בסדר אם אין לך כוונה להשתנות.
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2018 08:33
ברוך הבא לפורום @Lubinv .

ידע הוא החלק הפשוט במשוואה - אין צורך בהרבה ויש מקורות רבים (הבלוג והפורום מכסים הרבה מעבר למה שצריך בשביל להתחיל לדעתי).

משמעת היא עניין מורכב יותר - צריך המון ולא פשוט ״ללמוד״.

לדעתי, פיתוח המשמעת העצמית הוא פרויקט ראוי וחשוב שיכול לעזור בעוד המון דברים בחיים (וכמובן גם בהשקעות).

אם אתה מרגיש שאין לך זמן/כח/עניין בזה, אז אתה יכול לשלם לאחרים שיעשו לך את העבודה. זה כמובן יפגע בתשואה שלך אבל זה עדיף מכלום :)

בהצלחה!
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2018 08:46
דווקא עכשיו יש מבצעי סוף שנה בחברות הגמל שמציעים הטבות למי שמפקיד סכומים נאים עד סוף השנה.

למשל יש חברה שמי שמפקיד בה 20K מקבל מיידית 200 ש"ח לתוך החשבון. מדובר בתשואה מיידית של 1% (לא רע בתור התחלה)

יש הגבלה לעד שתי קופות ללקוח, אבל אם אתה נשוי אז אם אתה פותח לך ולאשתך 2 קופות כל אחד ניתן למקסם את ה"רווח"
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2018 08:53
+1
🕒 פורסם בתאריך: 09/12/2018 16:39
ברוך הבא.

כפי ש @חתול לילה אמר לך, כשאתה נותן לאחרים לנהל לך את הכסף אתה משלם להם על זה. אם זה משתלם לך או לא, רק אתה יכול לדעת.

עם זאת, אני דוגל בכך שעדיף להשקיע, גם אם בצורה לא אופטימלית, מאשר לא להשקיע בכלל. ולכן, אם אתה בכל זאת לא רוצה ללמוד לעשות זאת בעצמך, יש מספר מכשירים שאתה יכול להשתמש בהם יחסית בקלות.

פוליסות חסכון, למשל, זה מכשיר שמציעות חברות הביטוח. אתה מפקיד שם את הכסף, והן משקיעות אותו. בדרך כלל דמי הניהול הם אחוז מסוים מהצבירה שלך, אבל בעיניי התשלום הגבוה יותר הוא בכך שהפוליסות האלה לא לוקחות סיכונים. הן נדרשות לפי חוק לשלוח מכתב למשקיעים כל שלושה חודשים עם התשואה הרבעונית. זה לא מסתדר עם אופק השקעה של עשור. כמשקיע עצמאי יכול להיות שהיית לוקח סיכון להפסיד בתקופה מסוימת כי אתה מעריך שתהיה עליה במהלך עשור. יש לזה גם יתרונות כמו איזון (מעבר ממסלול למסלול או חלוקת הכסף בין מסלולים) בלי עלות וללא מס, ודחיית מס רווח הון עד לפדיון.

קופת גמל להשקעה היא די אותו דבר, רק שאם חוסכים עד הפנסיה ומושכים כקצבה יש הטבת מס נוספת.

יש גם אופציה לקנות קרנות מנוהלות בבנק אבל זה אפילו עוד יותר יקר